Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Műfajalkotó darab. A Mystic Messenger érdekes keveréke a klasszikus visual novel-eknek, az otome game-eknek, és még erre behozták a chat-elős lehetőséget. A Cheritz, egy kicsi de annál lelkesebb csapat hozta össze, akik valami újat akartak csinálni. 

Hát, bejött nekik. Nem is számítottak rá, hogy két hónap alatt egymillióan fogják letölteni a játékukat (úgyhogy egy ideig nem is volt játszható a nyáron a szerverek túlterheltség miatt és napok alatt kifogytak a VIP csomagokból is >_<) De nem csak az alapötlet újszerű, hanem a megvalósítás is.
Ahogy a karakterek szinkronhangot kapnak.
Ahogy számtalan végkimenetele van a játéknak a már unalmas 'jó' és 'rossz' befejezés helyett. 
És az, hogy egy szereplőre több összegyűjthető kép jut, mint egy SWD játékra összesen (pedig azok nem kispályások, de az utóbbi időben botrányosan lustulnak és drágulnak elfele)
 Annyira érezni ezen a játékon, hogy nem egy nagy cég futószalagon kidobott játéka, hanem szívvel-lélekkel dolgoztak rajta a készítők... :)

A történetről: 
Főhősnőnk telefonján fura üzenet jelenik meg egy fura chat-es alkalmazásban. Egy Unknown (Ismeretlen) nevű felhasználó kezd el irkálni neki (aki amúgy egy hacker; ijesztően jól meg van csinálva a jelenet, elkezd remegni a kép a telón, elfeketül a képernyő, aztán elkezdenek csorogni a zöld betűk mint a Mátrixban meg minden :D)

Az ismeretlen felhasználó azt írja, talált egy telót egy állomáson, amiben nincsenek telefonszámok vagy előzmények, csak ez az app van rajta és egy cím elmentve. Szeretné megtalálni a tulajdonost, de ő nem tud elmenni a címre, mert külföldön tartózkodik. Ezért elkezdi fűzni a csajt, hogy menjen el ő a címre megkeresni a tulajt.

Persze ki az a hülye, aki csak úgy rábólint, hogy elmenjen egy ismeretlen címre? Nyilván el lehet kezdeni vitatkozni az ismeretlennel... és itt meg is lehet kapni az első rossz ending-et, ami szerintem rekord, mert minden más játékban legalább egy napot játszani kell, hogy befejezést kapjunk :D Viszont ha szeretnénk kimaxolni a játékot (márpedig persze hogy szeretnénk ;-), akkor rábólintunk, hogy elmegyünk arra körülnézni, végül is fényes nappal van és nem valami rossz környéken van a cím.

Na de: az apartman üres (pontosabban: lakója nincs, de dokumentumokkal tele van), az ismeretlen eltűnik és helyette megjelenik a chat-en hat ember, akik épp egy tök más beszélgetés közepén vannak. Teljesen össze vannak zavarodva, hogy mint keres ott egy idegen, miközben az egy privát app és le sem kellett volna tudnia tölteni. Nyilván mindenki gyanakvó... de leginkább nagyon összezavarodott. 

A következő 11 nap arról szól, hogy kiderüljön, ki csalt arra a címre, miért vont be ebbe a chat-be és leginkább: miért?
Mert nyilván semmi sem véletlen, minden egy nagyobb összeesküvés része...

Ki a hat idegen?
RFA tagok. Az RFA egy baráti társaság, akik jótékonysági partykat szerveztek, míg Rika, az alapító hölgyemény (akié a szóban forgó apartman) meg nem halt. Pontosabban: el nem tűnt. A teste ugyanis soha nem került elő. 

Tagok (a számozás fontos, de erről majd bővebben később):

0. Jihyun, akit mindenki csak V-ként szólít: Rika vőlegénye. Ő egy fotós, de kezdi elveszteni a látását. Képeiből Rika sok erőt merített; egy galériában ismerkedtek meg. V a legrosszabb időkben is kitartott Rika mellett (a csajnak depressziója meg mindenféle mentális betegsége volt, ennek ellenére nagyon szerette), azóta is mélyen gyászolja.

1. ZEN, polgári nevén Ryu Hyun: feltörekvő musicalszínész. A nárcizmus mintaképe. Szelfifüggő. Mindezek ellenére sokat görcsöl azon, hogy nem akarja, hogy a külseje miatt ismerjék el, hanem szeretné, hogy tehetsége miatt értékeljék. Allergiás a macskákra (és igen, ez fontos :D)
Úgy került az RFA-ba, hogy Rika nagy rajongója volt és kezdőként sokat támogatta.

2. Yoosung Kim: Rika unokatestvére, egyetemista diák. Egy naiv, ártatlan kis cukorborsó. Jó tanuló volt, de Rika eltűnését nem tudja feldolgozni és most számítógépes játékok függője. 

3. Jaehee Kang: egy vezérigazgató titkárnője; álma, hogy saját kávézót nyisson és utazgasson, de elkapta a vállalati gépezet és nem tud szabadulni. Jó úton van afelé, hogy halálra dolgozza magát. Egyetlen vigasza, hogy ZEN musical-jeit nézi DVD-n éjszakánként. ZEN legelszántabb rajongója.

4. Jumin Han: az említett vezérigazgató. Milliárdos, de nem boldog. Apja alapította a céget, és sokszor látta, hogy az emberek csak a pénz miatt akarnak közel kerülni hozzájuk. A nőkben sem bízik, mivel apjának minden héten más barátnője van. Az egyetlen nő akit szeret, az III. Elizabeth, a macskája. Betegesen oda van érte, ami miatt ZEN sokszor be is szól neki. (Ők ketten mint a tűz és a víz.) Rika és V voltak az egyetlen barátai még gyerekkorából, így került az RFA-ba.

5. Seven, úgy is ismert mint: 707 vagy Luciel Choi - de még az utóbbi sem az igazi neve. Egy titkos ügynökségnek dolgozó hacker (a félreértések elkerülése végett: ő jófiú, nem azonos az őrült hackerrel!) Folyton ontja magából a poénokat, mindig vicceskedik, de ez csak a felszín, ezzel próbálja elfedni a depresszióját (gyermekkori bántalmazás, elszakított ikertestvér, mindenféle van a múltjában, aminek nem kellene lennie). Kapcsolata az RFA-val és Rikával bonyolult, de ott kezdődött az egész, mikor V segített neki és öccsének kimenekülni az alkoholista anyja karmai közül. 
Szóval adott egy rakás normálisnak tűnő, de valójában sebzett karakter, bonyolult előélettel és kapcsolati hálóval, és ebbe a zűrzavaros helyzetbe cseppen a játékos. 11 napunk van, hogy kibogozzuk a szálakat, és segítsünk egy új party-t megszervezni.


Miért fontos számozás?
Mert ez az ajánlott olvasási sorrend. Ha egyből Seven sztoriját kezdené az ember, akkor helyből lelőné az összes poént és rájönne az összes rejtélyre. Viszont ha ezt a sorrendet betartjuk, akkor lesz a legélvezetesebb a játék, ugyanis akkor minden sztoriból mindig egyre több információmorzsát kapunk, és magunk tudjuk összerakni a darabokat, mint egy jól megírt krimiben. (A játék egyébként védi a rossz sorrendtől a kezdő játékost, az utolsó két karaktert ugyanis nem lehet azonnal feloldani!)

Felület:
Legfelül elérhető minden karakter profilja, és akár csak a valódi emberek a fb-on, ő is mindig frissítik az állapotukat, borítóképet cserélnek stb stb

Kis ikonok fentről lefelé:
1. fotóalbum (mint említettem, ritka sok összegyűjthető kép van!)
2. e-mail-ek (ezeket a leendő vendégektől kapjunk; minimum kettőre nekik szimpatikus választ kell adjunk, akkor jönnek el a jótékonysági party-ra)
3. vendégek profilja (mert ilyen is van)
4. help / hibajelentés a Cheritz felé

Nagy ikonok: 
1. sms-ek; ha valamit nem a nyilvános chat szobában akarna veled valaki megbeszélni. Tök vicces mikor napközben becsipog a telefon, én meg csak reménykedek hogy senki nem kérdezi meg ki volt az, mert olyan gáz lenne azt mondani, hogy a képzeletbeli koreai barátaim :)
2. hívásnapló (jellemzően a chat-ek után hívnak; ha kihagyod, vissza lehet hívni őket, plusz infó: a hívásokhoz koreai szinkronszínészek adják a hangjukat, de végig feliratozva van angolul + természetesen a válaszlehetőségek közül is angolul lehet választani)
3. chatszobák (a játék szíve és lelke; napszaktól függően változnak)


Amit vártam a játéktól: 2D-s szépfiúk kedves sms-eket fognak küldözgetni
Amit kaptam: küzdelem az életemért, hogy az őrült hacker el ne kapjon; közben pár nap alatt össze kell rakni egy party-t és rendbe kell szedni ezt a sok lelki beteg karaktert :D

Nekem abszolút pozitív csalódás volt; szeretem ha nem egyszerű egy játék története, hanem némi agymunkát is igényel; nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki valami frissre vágyik a megszokott otome game-k mellett. Google Play áruházból ingyen le lehet tölteni: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Cheritz.MysticMessenger&hl=hu


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)