Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Egy újabb nem mindennapi történet Ryohgo Narita tollából. Szintén kismillió különböző cselekményszál van, de legalább nem ugrunk kontinenseket és évszázadokat, mint a Baccano esetében :D Megpróbálom az elején kezdeni. 

Ryugamine Mikado egy átlagos középiskolás srác, egy kisvárosból. Olyan mint te vagy én voltam; semmiféle szuper ereje vagy különleges képessége nincs, viszont beleunt a mindennapokba - mint az megesik néha az az átlagemberrel, veled is, meg velem is. Baromi egyszerű vele azonosulnia a nézőnek.
Fogja magát, elköltözik Tokióba, hogy egy suliba járhasson gyerekkori barátjával, Kida-val. A srác egy örök optimista csajozógép (legalább is próbál az lenni, de nem nagyon megy neki xD) Hozzájuk csapódik még a csendes, szerény Anri-chan, akibe szinte azonnal bele is szeret Mikado (közeledni persze nem mer hozzá; édes kis balfék mindkettő)

A probléma ott kezdődik, hogy mindhármuknak van valami rejtegetnivalója. 
Egy baráti háromszög pedig nem tűri túl jól a titkokat. 

Mikado alapított egy netes bandát unalmában, aminek felügyelete kicsúszik kezei közül és egyre durvább dolgokat művelnek a tagok a városban. Egész addig fajulnak a dolgok, hogy a városi bandaháborúban a Dollars lesz a legnagyobb, szín nélküli banda.
Kida a Sárga Kendők vezetője, akik szintén a bandaháború kiemelkedő szereplői.
Anri-ban pedig egy kard (igen, egy kard), a Saika él - és beszél hozzá, mindenféle negatív dolgokat. 
És ők mindezt nem tudják egymásról. 

Mindezzel párhuzamosan feltűnik: 
...Celty, a fej nélküli motoros, alvilági szállító; halhatatlan kelta tündér, ki elvesztett fejének keresése során bejárta már a világot, de bizonyos okokból kifolyólag Tokióban telepedett le. Félelmetes legendák keringenek róla, de az üres bukósisak és fekete bőrruha alatt egy cuki csaj rejtőzik. Imádni való karakter; mesterien bánik kaszájával és elképesztő természetfeletti erőt birtokol, de amint hazaér és belebújik rózsaszín mamuszába megmutatja valódi én-jét: ugyanúgy tele van bizonytalansággal és álmokkal, mint bármely más fiatal nő. 

...Shinra, akinek "kissé" bohém tudós apja bukkant rá még sok-sok évvel ezelőtt egy hajón Celty-re; ahelyett hogy eladta volna a természetfeletti lényt, egy pár vizsgálatért cserébe befogadta, mint családtagot. Shinra akkor még gyerek volt, Celty pedig halhatatlan, így nem volt gond, hogy Shinra halálosan  (haha :D) beleszeretett még kisfiúként. Idővel hozzáöregedett. Azóta is rendületlenül üldözi Celty-t szerelmével :D
Ha épp nem főállású hősszerelmes, akkor alvilági doktor. (Igen, azokat tákolja össze, akik bizonyos okokból kifolyólag nem sétálhatnak csak úgy be egy kórházba sérüléseikkel...)

...Shinra gyerekkori barátja Izaya és Shizuo. Őket nem lehet külön tárgyalni.
Izaya egoista, manipulatív, szereti ő irányítani a szálakat a háttérből. Ilyen személyiséggel nyilván neki sincs afféle rendes, polgári foglalkozása :D Információbróker. A város szeme és füle.
Meg akarják ölni egymást Shizuoval valami ezer éves ürügy miatt. (Legalábbis a hivatalos verzió szerint. A rajongólányok által támogatott verzió szerint viszont túl sok a szexuális feszültség köztük, amit nem képesek feldolgozni és ezt fojtják agresszióba. Őket csak az motiválja, hogy egymással végezzenek. Ha belegondoltok, az egyik halálával értelmetlenné válna a másik élete. Ez mélyen, valahol baromi mélyen nagyon romantikus, nem??? :")
Shizuo - bizonyos okokból kifolyólag, melyeket most szintén nem részleteznék - csapos-pultos ruhában járja a várost... pénzbehajtóként. Mindennek ellenére utálja az erőszakot - csak hát na, így hozta a sors... :D
(extra móka: vadászd a háttérben a városban repülő kólaautomatákat. 1-2 rész múlva mutatni fogják másik szemszögből is, és világossá válik, akkor épp miért akarta vele lecsapni Shizuo Izaya-t :D Alkalmanként autó, motor is repülhet. Igen, az is ő volt xD)
 
...Namie, az öccse Seiji, és barátnője Mika. 
Namie jelenleg Izaya asszisztense, de valaha egy gyógyszerkutató vállalat vezetőségi tagja volt, akik Celty fejét birtokolták. Ennek köszönhetően Seiji is látta egy nap a fejet - és bizony halálosan (ismét haha :D) beleszeretett. Beteg? Az, de lesz még betegebb is. Mika átoperáltatta az arcát olyanra, csak hogy Seiji szeresse. (Persze nem csak úgy alapból, hanem egy fura "baleset" után, amikor megsérült az arca. Nem fogok spoilerezni, de nem mindennapi egy eset :D)
Lesz még betegebb? Igen. Namie szerelmes a saját öccsébe. És nem, ebben a háromszögben nincsenek titkok, ők bizony mind tudják a másikról, milyen perverz beteg állat. Szerintem a legjobb az lesz, ha ezt a szálat itt inkább lezárom :"D 

...Kadota, Togusa, Erika és Walker: az elválaszthatatlan csapat a már oly sokat látott furgonban :"D
Ők a minta-bandatagok. Kadota, a vezér megfontolt, kedves, erős; mindig a gyengébbek segítségre siet. Togusa (mint a banda többi tagja) szintén a jófiúk táborát erősíti, de neki vannak extrém kirohanásai, főleg ha arról van szó, hogy karcolás érte a furgont. (Az mennyire gáz ha azóta is minden szürkészöld furgonról a városban a DRRR jut eszembe? :D) Erika és Walker nem ezen a világon élnek; két otaku (=durván anime és mangafan. A sorozatban számos utalás található általuk másik animére/lehet látni hogy bizonyos létező képregényeket olvasnak, stb. :)

Ennyi fura karakterből nyilván nem lehet egy normális, ártatlan történetet kihozni - de hát nem is ezért szeretjük annyira Ryohgo Narita-t. Kicsit beteges, kicsit kesze-kusza, de összességében mégis nagyon jól van megírva, mert a végén minden egyes szál a helyére kerül. Imádom. És tudjátok mit imádok még annyira? A zenéjét... *---*

Első opening: THEATRE BROOK - Uragiri no Yuuyake.
Ez a zene valami elképesztően halál laza. Kicsit alter, kicsit rock&roll, kicsit függőséget okozott nálam. (Egyike azok kevés zenéknek, amik évek óta nem kerülnek törlése ha a telefonomon selejtezek.)  
 
Második opening: ROOKiEZ is PUNK'D - Complication
 Amúgy is a szívem csücske ez a zenekar, persze hogy imádom ezt a számot is. Ha az életem egy film lenne, biztos hogy ez lenne a főcímzene benne. Ez a zene szerintem olyan mint egy nyári vihar. Kicsit felkavar, de azért jól eső érzést hagy maga után. Meg aztán szerintem olyan is ez a dal, mint ez a kép:

Nekem mindig ez jut eszembe róla. A Durarara is körülbelül ez; egy átlagos, szürke nagyvárosban érdekes "színfoltok" bukkannak fel minden egyes új karakter megjelenésével. (Esküszöm nem szívok semmit, nem azért mondok ilyen furákat; az egyetlen szer amin élek az a kávé :D)

Harmadik opening: OKAMOTO'S - Headhunt
Beindul az ember lábában tőle a boogie; hozza ugyanazt a lazaságot mint az OP1. Én nem is értem hogy tudtak ennyi jó zenét összehozni mindössze 3 évadra (ennél sokkal nagyobb költségvetésű animéknek sem szokott menni, csak azért mondom.)

Manga: a történet alapvetően light novel (sajnos angolul nem nagyon elérhetőek a könyvek), mangaként pedig nem jelent meg minden story arc, mangareader.net-en lehet bizonyos egységeket találni belőle
Jó szórakozást :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)