Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Iiigen, tudom, valahol egyszer már megírtam, mennyire elszánt rajongója vagyok a ONE OK OCK-nak (mondjuk itt: http://creepie-blog.blogspot.hu/2015/05/one-ok-rock-my-first-story.html), most nem az a poszt jön megint :D
De hát ha fontos hírek vannak, akkor fontos hírek vannak. 11 éves működés után végre betörtek az amerikai piacra. Az XXXV című albummal egy olyan érettségi szintet mutatott a banda, hogy kinőtték a pop punk korszakot és egy most már úgy tűnik megálltak az igényes alternatív rocknál - ekkor mondta nekik azt a Warner Bros. Records, hogy oké, ez egy az egyben megállja világszinten is a helyét; annyi módosítást eszközöltek az albumon, hogy a félig angolul, félig japánul lévő dalokat lefordították full angolra, és hozzácsaptak még 2 új, direkt amerikai piacra szánt számot.
Arról már zengtem ódát, miért olyan nagyszerű ez az album, nézzük most csak a két új számot.
A The Way Back hozza a szokásos kicsit keményebb, inkább alternatív vonalat, de még mindig rádióbarát kategória (külföldön legalább is; én úgy vettem észre, hogy náluk ami nem Rúzsa Magdi annak nincs helye a rádióban...)


Ám a Last Dance... hogy ez milyen nyálas lett... és mennyire imádom mégis! :D Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy igenis működik, ha egy rockzenekar bedob néha egy nyálas számot. Szerintem aki a 90-es években (vagy bármikor azóta) járt a Föld nevű bolygón, ismeri az Aerosmith I don't wanna miss a thing című számát (ha másképp nem is rémlik, Armageddon filmzene, így biztosan...) Na ez engem valamiért arra emlékeztetett. Nem a zene koppintás, nem maga a dal, csak a szitu.
Úgy indul, mint a legtöbb romantikus rock-ballada-szerű szerzemény. Feltűnik egy párocska az otthonában, akik veszekednek, csapkodnak... ám mindez nyilván túl sablonos lett volna, így feldobták kicsit ;-) A várost a benti eseményekkel párhuzamosan idegenek támadják meg, ami egyfajta utalás is lehet arra, ha egy párkapcsolatot külső hatások rombolnak. Én nem bírok leszakadni róla, hallgassátok ti is :D
letöltés
Az európai turné májusban kezdődik, de nyilván ennek az országnak a közelébe se jönnek. Nem teszek úgy, mintha meglepett volna, inkább csak csöndben sírok a sarokban.


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)