Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

A cím olaszul 'zajt' jelent, de az író "hülye zűrzavar"-nak fordította.
Ami igazából tökéletesen jellemzi is az animét, de ettől nem kell megijedni,
csak jobban oda kell figyelni az eseményekre...
Imádtam ezt a mondatot ebben az ajánlóban, annyira jól megfogta a lényeget :"D 

Na, tényleg nem kell megijedni, mindössze arról van szó, hogy nagyon sok szálon fut az esemény, közben ide-oda ugrálunk az időben visszaemlékezések miatt, és még természetfeletti erők is belekeverednek a sztoriba. Szóval pontosan olyan a történetvezetése, mint ami Ryohgo Narita tollából kerül ki (lásd Durarara) :D

Mielőtt bármibe is belekezdenénk. Zene. Swing. Jazz. 1 perc. Ennyi elég hogy beszippantsa az embert a hangulat <3 Örök szerelem. De azért legyen itt egy másik zene is, ha véget érne túl hamar. (Igen, Durarara filmzene albumon jelent meg, de ezt a sorozatot akarja promózni.)

A 30-as évek Amerikájában járunk; az olasz maffia uralma és a luxus gőzösök idejében (mert egy valamire való krimibe az is kell :))
Isaac és Miria, a két bugyuta, de jószívű tolvaj New York-ba indul, hogy barátaikat meglátogassák. Ők lesznek azok, akik összekötik a különböző szálakat; balszerencséjüknek köszönhetően mindenhol felbukkannak, ahol  nem kellene :"D

Útjuk lehetne akár zavartalan is. Akár. De nem az. Egy fekete és egy fehér szmokingos banda csap egymásnak a vonaton nem sokkal az indulás után. És más fura utasok is feltűnnek. Mint például...:
Czeslaw Meyer, a korához képet túl komoly halhatatlan kölyök 
Jacuzzi, a beszari szeszcsempész és robbantásmániás, vagány barátnője, Nice 
Chane Laforet, a megnémult bérgyilkos (most nézzetek rá és a Durara Celty-jére és mondjátok hogy nem látszik, milyen szépen tovább lett ez a karakter fejlesztve *--* <3)
 ... és az a pofátlanul megnyerő stílusú pszichopata, akinek a nevét nem spoilerezhetem le, mert kulcsfontosságú a történet szempontjából, hogy több néven is ismert (és aki amúgy halálosan beleszeret Chane-be anélkül hogy egy büdös szót tudtak volna váltani :D) Van egy olyan tévképzete, hogy a világ csak és kizárólag körülötte forog, de nem kell vele foglalkozni :D (DRR Izaya, te vagy az?)

És mindeközben New York-ban, sok más karakter mellett különböző kalandok sűrűjébe csöppen:
Firo Prochainezo, a naiv, zöldfülű maffiózó (amúgy van itt valaki aki nézett Durararát is? megvitatnám, belőle "lett"-e Kida vagy sem - tudom hogy a DRR sokkal népszerűbb meg a vízcsapból is az folyik meg minden, de tök jó összehasonlítási alap, ha az "előzményt" is látta az ember, szóval DRR fanoknak szerintem ez kötelező darab)
és Ennis, a nagyon titokzatos lány, akivel a véletlenek mindig egy helyre sodorják őt...

És még mindig mindeközben, mert tényleg sok szálon fut a sztori:
Eve Genoard, a gazdag, de tiszta szívű lány, még mindig rég elveszett bátyját keresi (epic jelenet mikor Isaac és Miria ki akarják rabolni, de megsajnálják és együtt lelkiznek vele egy éjjelen át :D két hülye és az idióta álruháik... de olyan könnyen lepuhulnak :'))
A lány a Daily Days hírügynökség segítségét kéri, akinek egy besúgója szintén a vonat utasa... minden szál mindegyikhez kapcsolódik, egyszerűen gyönyörű ez a felépítés <3

És még mindig mindeközben, egy másik szálon, kétszáz évvel ezelőtt:
Szilárd Quates, a szadista alkimista, aki a halhatatlansággal kísérletezett. De miért? És milyen hatást gyakorol a történetre?
Nem spoilerezem le egy gif-fel, a japánok szerint milyen egy szadista, magyar gyökerekkel rendelkező alkimista; akit érdekel, nézze meg a sorozatot :D

Kicsit sötétnek tűnhet első ránézésre, de nem az.
Egyáltalán nem kell komolyan venni.
Nem horror.
Fantasy-vel fűszerezett krimi vígjátéknak mondanám, úgyhogy jó szórakozást hozzá...

...és jó nyomozást azután, hogy mégis mi a fene az a sínek réme!? :D :D :D


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)