Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)A gif alapján szerintem nem nehéz rájönni, hogy a sorozat egy hat tagú baráti társaságról szól, aminek egyik tagja nem élte meg a felnőtt kort. 
A "Szuper Békevadászok" minden nap összegyűlnek játszóházukban, ám egy nap az erdőben játszva Menma egy balesetben meghal. Nehezen tudják ezt a gyerekek feldolgozni; az idő múlásával a kis társaság szétröppen és elkezdik a maguk útját járni, miközben megromlik köztük a viszony.

Ám egy napon Menma szelleme megjelenik Jintan előtt és azt mondja, beteljesítetlen utolsó kívánsága miatt nem tud békében nyugodni. Plusz csavar a történetben, hogy Jintan az egyetlen, aki látja a lányt, valamint az sem egyszerű, hogy még maga Menma sem tudja pontosan, mi is volt az a kívánság...

Főszereplők:
Menma - nagyon cuki, mindig jókedvű és önzetlen kislány
Jintai - gyerekkora óta szerelmes volt Menmába, így évekig nem sikerül kihevernie a tragédiát. Normális gyerek volt, de mire a történetbe csöppenünk iskolakerülő, antiszociális kamasz.

Anaru - mindig is féltékeny volt Menmára, már gyerekkorukban is különböző okok miatt. Mikor rájön, hogy esélye sincs Jintai-nál, mert a fiú Menmát szereti, inkább teljesen elfordul tőle és elég rossz társaságba keveredik. 

Yukiatsu és Tsuruko - érzelmileg egyik sincs rendben, de felesleges energiáikat legalább tanulásba ölik; évfolyamelsők egy elit gimnáziumban (és lenézik a többieket...). Tsuruko egyébként szerelmes Yukiatsu-ba, de mivel ez a fiú is Menmáért volt oda, ő is féltékeny valamilyen szinten a már halott kislányra. 

és végül Poppo - abbahagyta a sulit és alkalmi munkákból él, spórolt pénzéből pedig körbeutazza a világot. Ő az egyetlen, aki nem kételkedik Jintan szavaiban, mikor a srác bevallja, hogy megjelent neki Menma szelleme. Még ha kissé együgyű is, a legőszintébb és legjóindulatúbb tagja a csapatnak. 

Mint látjuk, a kapcsolati háló nem egyszerű és több konfliktusforrás is van, de Jintan és Poppo hisznek abban, hogy Menma csak úgy lelhet békére, ha a csapat újra összeáll és együtt jönnek rá a lány kívánságára. 
magyar felirattal animeaddicts-on nézhető: http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.3369
A szokásos "Jó szórakozást" elköszönés helyett most inkább annyit mondanék, hogy én végigbőgtem mint a szamár, sok zsepit ajánlok hozzá - ugyanakkor mindenképp megéri megnézni. 


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)