Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

"Az Elder Tale nevű MMORPG-hez új kiegészítő érkezik, a Novaszféra, mely mindent megváltoztat. A játékosok a karaktereik bőrébe bújnak, ám nem tudnak kijelentkezni. Ezt a napot csak úgy emlegetik, az apokalipszis. Így vált a játék az új valóságukká. Itt kell boldogulnia Shiroe-nak és barátainak."

 
Adott a Sword Art Online (ahol a játékosok valóban a játékba kerülnek, és ha a karakterük meghal, akkor ők maguk is) - és jön Mamare Touno (a Log Horizon írója), aki fogja, és teljesen ellenkezőjére kifordítja ezt az egészet. A Log Horizon-ban szintén egy játékba csöppennek az emberek - de itt nem lehet meghalni. Illetve meg lehet, de csak úgy mint egy játékban, kis idő múlva feltámadnak a karakterek, és lehet folytatni, ahol abbahagyták. Ez elsőre lehet, hogy nagyon jól hangzik, de gondoljunk csak bele, bonyodalmat tud egy ilyen szitu okozni egy társadalomban...
Lehet, hogy értelmét vesztik a háborúk és a gyilkosságok. De ez csak annyit tesz, hogy más módszerhez kell folyamodnia azoknak, akik valakit kényszeríteni akarnak valamire, és nem jelenti azt, hogy a halál megszűnésével a gonoszság is megszűnik... 

Ebbe a világba csöppen Shiroe, a tehetséges játékos - és bár legendásan éles eszű stratéga, még ő sem tud kiutat a játék csapdájából (legalább is egyelőre; de még csak 2 évad ment le :D) 
Mivel szabadulásra jó darabig nincs kilátás, elkezdi a játékbeli életet élhetővé tenni; céhet szervez, kerekasztalt hoz létre, hogy felügyelve legyen az új társadalom, senki nem éljen vissza a helyzetével, és úgy egyáltalán, valamilyen szervezett társadalom legyen a nagy káoszban, ami az Apokalipszis miatt kitört. Bent ragadtak fiatal, idős, egyedülálló és családos játékosok is, de ha kitörésre nincs lehetőség, hát valahogy élni kell, míg meg nem oldódik ez a rejtély. 
Shiroe - bár szociális készségei olyan gyengék, mint amennyire logikai képességei erősek - kezdetben nem akar vezérfigurává előlépni, magányos farkasként akar túlélni, de idővel belátja: neki is szüksége van barátokra, és a társaknak is rá. Így verődik össze Naotsugu-val és Akatsuki-val is. Nagyon leegyszerűsítve: Shiroe az ész, Naotsugu a nyers erő, Akatsuki pedig az árnyékuk (testőr, nindzsa, aki  a rejtőzés és gyors végrehajtás mestere). 
Rajtuk kívül viszont még legalább egy tucat izgalmas karaktert vonultat fel a két évad, ami eddig megjelent; valamint egy érdekesen kiforgatott fantasy történetet kapunk, úgyhogy én csak ajánlani tudom mindenkinek. Indavideón fent van magyar felirattal, goodanime.net-en pedig angollal. Jó szórakozást :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)