Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Adott egy elkeseredett, öreg millárdos, 12 kiválasztott, egy rakás pénz - és a lehetőség, hogy jobbá tegyék az országot és felszámolják a korrupciót bármilyen általuk választott eszközzel.

Ebbe a nem mindennapi helyzetbe csöppen bele főszereplőnk, Saki. Ártatlanul várost néz Washingtonban (ez az utazás a diplomaosztóra kapott ajándéka), ám egyszer csak összefut egy fura sráccal. Nincsenek emlékei - de még csak ruhái se. Egy pisztollyal és egy szokatlan mobillal a kezében menekül meztelenül a rendőrök elől >.< Saki kisegíti szorult helyzetéből - és itt kezdődik a közös kalandjuk...


Rájönnek, hogy az amnéziás srác - akinek egy tucat neve és különböző útlevele van, de az egyszerűség kedvéért hívjuk most Takizawának - egy Selecao ("kiválasztott" portugálul) és a szokatlan mobil egy Noblesse telefon, amin keresztül rendelkezni lehet a tízmillió yenről, amit a világ megmentésére kapott. A vonal végén mindig egy rejtélyes, de kedves női hang jelentkezik (Juiz; nem a narancslé, hanem a "bíró" portugálul >.<), aki másodperceken belül bármi el tud intézni. Bármi alatt értsd: bármi. Forgalomelterelés, fegyverrendelés, magánrepülő, bármi, amire a telefonáló kiválasztottnak szüksége van (de természetesen tisztán magáncélra nem fordítható a pénz, hanem valamilyen módon kapcsolódnia kell a kiválasztott világmegmentő programjához. Szóval csak úgy nyaralgatni nem lehet belőle kötetlenül, különben jön a Takarító és kizár a "játékból" végleg...)
No, hát rengeteg kérdés lesz adott az első rész után: ki Takizawa, miért nincsenek emlékei, miért van egy rakás fegyver a szekrényében, hogyan próbálja a 12 kiválasztott megmenteni a züllő társadalmat, és hogyan viseli mindezt a sok akciót és rejtélyt szegény Saki, aki csak egy átlagos lány és semmi köze a dolgokhoz >.< Válaszokat itt lehet kapni:


Amiről még mindenképp írni akartam, az az opening és az ending. Na nem azért, mert szerintem ezeket minden sorozatnál véleményezni kell, mert a témához tartozik, hanem most azért, mert nagyon különlegesek.
Az opening tulajdonképp egy lyrics video; de ami miatt nekem a szívemhez nőtt rögtön, az az, hogy a zenéje az Oasis-tól a Falling Down című szám. (Igen, az az Oasis, a legendás brit alternatív zenekar. Igen, egy animének a zenéje.)
Van ebben a zenében valami nagyon érdekes lüktetés, amitől nem tudom eldönteni századik hallgatásra sem, hogy inkább megnyugtató vagy inkább felkavaró. (Nem, nem szívtam semmit, csak szerintem ilyen a jó alter zene xD)

Az ending zenéje egy SFP szám, átlagos japán elektro pop-rock, de nem is ez a lényeg, hanem a kép. Papírból van kivágva, szerintem ötletes nagyon :)


Na már sok szépet és jót elmondtam a sorozatról, kivéve azt, hogy önmagában nem lezárt, szóval aki csak a sorozatot nézi meg, ne lepődjön meg, ha nem érti a végét - tartozik ugyanis a történethez két mozifilm, ami a valódi lezárás.
1. film: King of the Eden online
2. film: Paradise Lost online (egyelőre csak angol felirattal létezik)Share/Bookmark

1 hozzászólás (írj véleményt!):

Btamás - content provider írta...

Szerintem 800 millió dollár édeskevés a projekt kivitelezéséhez :D

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)