Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

A csillagokat nézed? A város közepén?
Még akkor is, ha amiket innen láthatsz, azok mind... hamisak?

 

Beépülős-titkosügynökös-nyomozós-természetfelettis-akciós-izgalmas.
Egyszerűen imádom.
Láttam a sorozatot, olvastam a képregényt, vannak szerepjátszós karijaim a DTB univerzumban, szóval órákig tudnék róla pofázni. Pont ezért vártam vele, hogy leülepedjenek a gondolataim és valami viszonylag összeszedett ajánlót tudjak róla írni :DTokióban szétnyílik a föld. A rejtélyes jelenséget a Pokol Kapujának hívják; veszélyes a közelébe menni, így egy hatalmas fallal veszik körül, a lakosság elől pedig minden ezzel kapcsolatos információt elhallgatnak, csak egy kutatócsoport dolgozhat a közelében. 
Ugyanígy elhallgatják az úgynevezett egyezkedők létezését is az emberek elől; aki mégis tud róluk, annak törlik az emlékeit. Az egyezkedők a Kapu megjelenésekor tűntek fel. Ők olyan emberek, akik valamilyen különleges képességre tettek szert; de mint minden egyesség, ez is kétoldalú. Miután egy egyezkedő használja az erejét, valamilyen "fizetséget" kell bemutatnia (pl. aki normál emberként utálta a cigarettát, annak minden alkalommal ha használja az erejét, el kell szívnia egyet; de van olyan, aki elveszti a hazugságra való képességét, pedig lételeme stb.; ez egyénenként változik.)
Az emberek félnek az egyezkedőktől, egyrészt mert hihetetlen erő van a kezükben, másrészt mert úgy tartják az egyezkedők elvesztik minden morális érzéküket; csak a saját érdekeiket szem előtt tartva cselekszenek, tehát manipulatívak és önzőek. De persze kivételek mindig akadnak...

Főszereplőnk Hei (kódnevén BK-201) az elektromosságot tudja használni  - hogy mi a fizetsége, azzal a néző elég sokáig trükkösen félre van vezetve, úgyhogy nem lövöm le  a poént :) -, aki a Szindikátus nevű szervezetnek dolgozik. Nappal kínai cserediáknak kiadva magát normális életet él, éjszaka viszont ha felölti maszkját ő a hírhedt Fekete Kaszás, a legerősebb egyezkedő. Évek óta eltűnt húgát keresi.
Legfőbb segítője Yin, a "báb". Akik nem voltak elég erősek ahhoz, hogy egyezkedővé váljanak, azokat elnyomta az erő és úgynevezett bábok lettek. Önellátóak, de azon kívül csak parancsokat teljesítenek és nincsenek érzéseik, valamint önálló gondolataik. Elvileg! Yin-ből azonban lassan, de biztosan elkezdenek érzelmei előtörni. Kérdés, hogy mitől különleges az egyébként vak zongorista lány.
A csapat tagja még Huang, aki régen nyomozó volt, de bizonyos okokból kilépett a törvény kötelékei közül, és Mao, a macska, aki valaha ember volt. Ők négyen hajtják végre a Szindikátus parancsait abban a reményben, hogy a szervezet jót akar az egyezkedőknek - de idővel kiderül, hogy ez nem egészen így van...

Ha még nem lenne a csapatnak elég baja, nyomukban van Misaki Kirihara rendőrnő (és egysége), aki az életét tette fel arra, hogy elkapja a sok galibát okozó Fekete Kaszást, valamint Hei régi társa, Amber (és a hozzá feltétlenül hűséges Evening Primrose nevű alakulat), akiknek most már viszont ellentétes érdekei vannak, mint neki. Legalább is úgy tűnik, de ez annál bonyolultabb dolog, mint hogy most kifejtsem :)


Az első évad nagyjából epizodikus jellegű; egy részben egy küldetést visz véghez Hei és csapata; ezek a szálak inkább az évad vége felé, valamint a második évadban kezdenek kibontakozni. Sőt, ott további új szereplőket is kapunk; feltűnik Suou Pavlichenko, akinek apját, a híres orosz tudóst ugyan megölik, de ő továbbra is védelmezi a meterorszilánkot, Hei pedig segíti ebben.


Tanítja az újdonsült egyezkedőt a harcolni (a kiscsaj se aprózza el azért; az a képessége, hogy egy tankelhárítót tud megidézni... oroszok... lol...), átutazzák a fél Oroszországot és Japánt, hogy Suou ikertestvérét keressék, közben pedig próbálják megmenteni Yin-t, akit az első évad végén elragadtak Hei-től - és ami miatt Hei egy alkoholista csöves lett bánatában. Fangirl énem egyik szeme sírt, mikor meglátta a csöves Hei-t, másik pedig azért nevetett, mert nagyon ship-elek nekik, és örültem, hogy az elvileg érzelemmentes Hei-ből ilyen reakciót váltott ki Yin elvesztése... >.<De mikor pedig túl komollyá vagy túl akciódússá válna a történet, kapunk időnként egy-egy adagot a tökkelütött Kurasawa magánnyomozóból és animemániás titkárnőjéből, Kiko-ból, akik külön-külön is röhejesek, de ha együtt vannak a képernyőn, pláne sírva lehet röhögni :D Szóval sokféle műfaj jelen van a sorozatban, de nagyon jó egyensúlyban. Ajánlom az animét azoknak, akik szeretik az izgalmas, rejtélyes történeteket; indavideón lehet nézni magyar felirattal. 

1. évad: Darker than Black (25 rész)
(úgynevezett "26. rész"; egy szórakoztató kis kiegészítő történet,
nem kapcsolódik szorosan a sorozathoz)
átvezető részek: Darker Than Black Gaiden (4 rész)

A manga itt olvasható magyarul, de igazából a nagyobb háttérsztori nem derül ki belőle. Bemutatja Hei miként lép akcióba egy különleges(en gonosz) egyezkedő ellen, de csupán 33 fejezet, tehát összetettebb történet kibontására nem elég. Arra ott az anime :) 

És amit még feltétlenül linkelni akartam, az az első opening zenéje. A sorozattól függetlenül is az egyik kedvenc számom <3 Sötét. Zúzós. Nagyon menő. Illik az anime hangulatához, de magában is teljesen megállja a helyét. Abingdon Boys School - Howling. Kötelező hallgatmány :3


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)