Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Aki szerette A halott menyasszonyt, ezt egyenesen imádni fogja.

update update ápdééét: tegnap startolt és június 29-ig tart Az operház fantomja esemény!
Niflheim lakói jótékonysági jelleggel színdarabot adnak elő, ám ehhez két csapatra kell oszlaniuk, így lesznek színészek és szervezők. Nagyban bonyolítja azonban a dolgot, hogy olyanok vannak egy csapatban, akik nem jönnek jól ki egymással... A limitált elérhetőségű sztorikon túl lehet mindenféle jóságot is gyűjteni (avatar item-ek stb.)


Épp pár órája adtak ki egy új karaktert a játékhoz, úgyhogy úgy gondoltam, itt a remek alkalom ajánlót írni róla (^_^)
Főhősnőnk (akit a játékosnak kell elneveznie, így nem fogok rá semmilyen nevet aggatni most) ezer éves álmából ébred. Kiderül, hogy nagyon fiatalon meghalt, de mivel szépsége legendás volt, az alvilág ura felébreszti őt, hogy feleségéül tegye. Mivel az ilyen egyoldalú románcok mindig sok bonyodalmat tudnak okozni egy történetben, itt sincs ez másképp :)

Választható karakterek:

Jean, a király: Niflheim ura. Életében árva volt és nagyon szegény; senkinek nem hiányzott, mikor meghalt. Az emiatt szívét mardosó óriási fájdalom halálakor egy különleges erővé alakult át: puszta akaratával fel tudja ébreszteni a halottakat, hogy végre emberekkel vehesse magát körül, akik törődnek vele és akikkel ő is tud törődni. Ugyanígy persze egy gondolattal véget is vehetne a királyság bármely lakójának életének, de nem tesz ilyesmit; az alattvalóival jó kapcsolatot ápol, mindenki felnéz rá és kedveli. 
Ezek után nyilván logikus lenne, ha azt mondanánk a játék kezdetekor, hogy "oké, ha feleségül akar venni, hát legyen, miért ne?" - de ez nem ilyen egyszerű bizonyos dolgok miatt. Jean bármennyire is nagyszerű király, néha olyan mint egy nagyra nőtt gyerek, ahogy ezt már nagyon sokan megfogalmazták körülötte. Lehetetlen ötletei támadnak, mindent akar és azonnal, és ha nem kapja meg, akkor hisztizik. Mindemellett pedig - mivel életében nem tapasztalta meg a szerelmet -, azt hiszi háremet tartani zombi lányokból teljesen normális.
A történet tétje, hogy el tudja-e a játékos érni a megfelelő döntések meghozatalával és a megfelelő viselkedéssel, hogy Jean egy kicsit megkomolyodjon. (Végigjátszást itt lehet olvasni: http://www.wordnerdmemoir.com/walkthrough-shall-date-niflheim-king-jean/) Ha viszont nem akarunk ezzel szerencsétlenkedni, vannak más választható karakterek is.


Orlando, nemes úr (vagy ahogy Sunny nevezi: Lord Szarkazmus...): elvileg Jean tanácsosa, gyakorlatilag meg legjobb barátok - bár ez a nagy barátság abban nyilván meg a legtöbbször, hogy Orlando (aki nagyon kimért és nagyon komoly) úgy terelgeti Jean-t mint tyúkanyó a csibéjét. Bármennyire azt mondja, őt nem érdekli milyen őrültséget készülni Jean csinálni, ez nem igaz; tulajdonképp anyáskodik felette folyamatosan. Más viszont nem nagyon érdekli, főleg nem a nők. Meggyilkolását annak a nőnek az ármánykodásainak köszönheti, akiről azt hitte, szereti.
Hát nem tapsol az örömtől, mikor azt a feladatot kapja, készítse fel a hercegnőt leendő királynői szerepére; egyfajta házi tanítónak kell lennie a lány mellett. A sok történelem és jogi lecke közt viszont meg lehet próbálni megenyhíteni - kérdés, hogy Jean hogy fogja viselni, hogy ha túl közel kerülünk barátjához. Nyilván a megfelelő pontszámmal el lehet érni az a befejezést, hogy nem érdekli az egész, mert a háremét nagyobbra tartja mint a házasságot. (Hogy mely fejezetekben mit kell ehhez tenni, ahhoz itt egy puska - de persze kísérletezni is lehet. Rossz válaszok után mindig van lehetőség bizonyos játékbeli pénzen vásárolt cucc segítségével korrigálni, csak az ugye macerásabb, mint előre tájékozódni.)

Philippe, író: Niflheim egyetlen élő lakosa - de ezt persze senki nem tudja róla. Óriási népszerűségnek örvend könyvei miatt, ám ezeket csak unaloműzésből írja, míg itt tartózkodik, hogy rég elhunyt szerelmét megtalálja. Gondolom nem nehéz kitalálni, hogy főhősnőnk az. Ezer évet várt arra, hogy a király felébressze és visszarabolja a lányt - ám egy ezer éves álom alatt sok mindent elfelejt az ember. Hercegnőnk úgy ébred, hogy gyakorlatilag nem emlékszik az életére, és így Philippe-re sem...

J.J., az őrült zombi tudós: mindent analizál, mindent szó szerint vesz, fogalma sincs arról, mik azok az érzések és mi az a szerelem, mivel tudományos módszerekkel nem kimutatható - ő meg az olyasmiben nem hisz. Itt a remek kihívás, hogy bebizonyítsuk az érzelmek létezését egy vérbeli tudósnak (jó móka, higgyétek el, én a való életben ezt csinálom már harmadik éve... >.<)

A fakó szellem: annyira önbizalomhiányos, hogy szó szerint elkezdett láthatatlanná válni. Nagyon sokáig egyedül főhősnőnk látja őt és tud vele beszélni. 
Ő egyébként Jean másik fele. A király lelke halálakor meghasadt; ez a szellem a másik fele. Benne tehát minden megvan, ami a királyban nincs: megfontolt, romantikus, csöndes, szerény.
És el is érkeztünk a legújabb karakterhez, Victor Frankenstein-hez, Niflheim orvosához, aki szintén feleséget keres - csak kicsit nehezíti helyzetét, hogy mivel több emberből lett összevarrva, skizofrén szegény >.<
A Frakenstein menyasszonya című film megvan? Na "enyhe" utalás rá :D Van egyébként más filmekre is utalás a játékban; pl A halott menyasszony csontvázkutyáját meg lehet venni, illetve van Frankenweenie plüss is :D

További fontos, de nem játszható karakterek:
- Skeletiano: a romantikus regények legnagyobb rajongója és főhősnőnk segítője minden történetben. Mivel hisz az igaz szerelemben, nem erőlteti, hogy a királlyal maradjon a hősnő, ha nem szereti; ha mást választunk, ő segíti azokat a szerelmeseket is.

- Valamint a hasonló szerepet betöltő Sunny. Ő Orlando titkárnője, de ki nem állhatják egymást. A csaj egyébként meglehetősen tsundere (nem igazán tudja az érzéseit kifejezni; ha kedvel valakit, azzal is csípős hangnemben beszél), de csipkelődés ide vagy oda, a szíve jó, és szeretné, ha újdonsült barátnője olyan lovag mellett kötne ki, akit szeret is.
Gondolom ez alól az egyetlen kivétel Victor lesz, bele ugyanis ő is nagyon szerelmes. Hjajj, már alig várom, hogy Victor épp megjelent történetében hányszor próbálja majd eltenni láb alól főhősnőnket, amiért a doktor inkább őt választja xD Csúnya lesz a vége, úgy érzem... :D De majd kiderül :)

Windows-ra előbb a Blustacks nevű ingyenes segédprogramot kell telepíteni (http://www.bluestacks.com/), majd azt megnyitva a Bluestacks saját böngészőjében kell megnyitni a fenti linket.

Ha a játék kezdetén megadod a meghívó kódomat, te is kapsz ajándékot és én is! :)
(kis és nagybetű számít, valamint ezt csak a regisztrációkor tudod megadni, később már nem)
VJ1sEvyZc
Jó szórakozást :3


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)