Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

 Colin Firth legújabb filmje ennél britebb már nem is lehetne <3


"A titkos ügynök legjobbjai elegánsak, kifinomultak, felszerelésük a legkülönlegesebb (és leggyilkosabb) ketyerék gyűjteménye, és tudják, melyik whiskybe mennyi szódát szokás önteni. Töki (Taron Egerton) nem ilyen: ő átlagos, vagány utcagyerek: nagyszájú, simlis és nem riad vissza a balhéktól - viszont bátor, gyors és helyén a szíve. Talán ezért keresi meg őt egy magánkézben lévő titkos kémszervezet, a Kingsman egyik legjobb embere (Colin Firth): ha Töki is úgy akarja, a nagy hagyományú, és szigorú szabályok szerint működő cégnél modern James Bondot faragnak belőle. Ám a különlegesen veszélyes kiképzőidőszak gyorsan véget ér - de csak azért, mert az ügynökökre újabb, nagyobb veszélyek várnak. Valaki egymás után rabolja el a világ hírességeit, arisztokratáit és miniszterelnökeit. A szálak pedig egy őrült milliomoshoz (Samuel L. Jackson) vezetnek."
Bődületes hülyeség leírni azt, hogy a Kingsman keresi meg a srácot, mivel épp ő keresi meg a szervezetet, mikor is épp rács mögé akarják dugni egy autós balhé miatt... Ezek után nem nehéz megtippelni, honnan származik a hivatalos összefoglaló (akik nem követték eddig figyelemmel a blogot és nem tudják, hogy folyton bakiba futok a port.hu-n... hát most már ők is tudják >.<)
Eggsy Töki - akit még párszor Eggsy-nek fogok hívni, mivel eredeti szinkronnal néztem a filmet és ez a fordítás sehogy se akar a számra jönni - apja is Kingsman ügynök volt, és egy akció során vesztette életét. Harry keresi fel a családot, hogy közölje a hírt velük, és ráhagy egy emlékmedált az akkor még kicsi Eggsy-re Tökire, mely hátán rajta van a Kingsman telefonszáma, valamint megadja a jelszót is, amivel a telefonáló fel tudja venni a kapcsolatot a szervezettel és igazolni tudja magát. (Nem spoiler, mindez az első 1-2 jelent, szóval kb ennyit kellett volna megnézni újságíró barátunknak ahhoz, hogy tudja, nem a Kingsman kereste meg a kölyköt. Szerintem bosszantó, hogy valaki fizetést kap arra, hogy úgy ír filmekről, hogy meg se nézte azokat; vagy ha megnézte, nem jutott el a kis agyáig.) Na de a témához visszatérve, a film innentől alapvetően arról szól, hogyan farag Harry a külvárosi suttyóból elegáns kémet. 


Na jó, talán a suttyó szó kicsit erős; alapvetően nem rossz kölyök ez az Eggsy Töki, csak rossz körülmények közt él és ez lefelé húzza. Hiába az átlagon felüli intelligencia és fizikai teljesítmény, ha nincs motiválva (hajajj, úgy tűnik nem tudom kikapcsolni a pedagógus üzemmódot xD) Apja halála után összeáll az anyja egy alkoholistával, aki veri a családot, anyuci meg szó nélküli tűri, így aztán maga is kilátástalannak látja a jövőjét. Komolyan, számomra az ostoba nő sokkal unszimpatikusabb, mint maga az ellenség.

Azt kell, hogy mondjam, egészen jó meglátásai vannak a főgonosznak, és egész eredeti figura is. Valentine szerint a föld legnagyobb problémáit (globális felmelegedés stb) az emberek okozzák - így hát ha meg akarjuk oldani Földanyánk gondjait, el kell a felszínéről takarítani az embereket. Mindezt nagyon sokféleképp lehetne megoldani; a filmekben a rosszfiúknak mindig van egy tervük arra, hogyan öljék meg az embereket - neki azonban az a terve, hogy nem ő maga öli meg az embereket, hanem (bizonyos technikai csellel) ráveszi őket arra, hogy egymást irtsák ki. Wow. Szerintem nagyon érdekes ötlet; csak úgy, mint maga a figura. Feltételezem nem sok kémfilm főgonosza fél az emberöléstől és ájul el a vér látványától. Ő egy nagyon laza, kissé beszédhibás kocka (pontosabban: internetguru), aki amúgy önzetlenül akar cselekedni a bolygónk érdekében - még ha nem is a leghumánusabb módszert választja. És mindezt a 67 éves Samuel L. Jackson alakítja! Most komolyan, ez az ember egyáltalán nem öregszik!? :D

Na de Samuel L. Jackson ide vagy oda, szerintem akkor is Colin Firth viszi a pálmát. (Hát na, kedvenc színészem, gondolom senki nem várt más véleményt tőlem xD)
Annnnnnyira érdekes volt akciófilmben látni; tartottam is tőle, jól fog-e ez a dolog elsülni (de persze szuper látványos lett :D) Állítólag maga is nagyon tanácstalan volt, hogy hogy fogja megoldani a verekedős jeleneteket, de végül kaszkadőrök és koreográfusok kiképzése alá vetette magát, és három hónapon át napi 3 órát gyakorolt csak arra a bizonyos templomos jelenetre (vágás nélküli jelenet, 170 embert tesz el láb alól, elképesztő :DDD) Soha nem panaszkodott és nagy hálával volt a kaszkadőrök tanácsai iránt. (Itt egy érdekes angol nyelvű cikk erről az témáról bővebben: http://actionacademy.tv/damien-walters-kingsman-secret-service-stuntman/)


Hát ha eddig nem jött volna át a véleményem: engem megnyert a film. Sosem volt különösebb vonzódásom a kémfilmek iránt, de ez igazából egy kémfilm-paródia, úgyhogy a humora megfogott. Vicces, akciódús és nagyon-nagyon brit.
Van benne kastély zöld pázsittal (mert az a brit táj kihagyhatatlan eleme);

leckék az úriemberségről;
rengetek elegáns cucc (nem véletlenül hívják ezt a filmet öltönypornónak is... :D);
golyóálló esernyő, ami egyben puska is (mert az oké, hogy a brit úriember nem mászkál esernyő nélkül, de nem árt, ha fel van az az esernyő turbózva kicsit);
és az ügynökök Artur király lovagjainak neveit viselik álnévként <3

Hát engem már ott megvett kilóra a film magának, mikor meghallottam, hogy Harry Hart kódneve Galahad *--*
Ajánlom mindenkinek a filmet, aki hasonlóképp meg van húzatva a szigetországgal mint én, és szórakoztató másfél órára vágyik. Online itt lelhető fel: http://filmbirodalom.com/xv2i4EDYTbrY7Ia1425975990


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)