Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Sokan emlegetik egy lapon a Vikingekkel, amit nagyon szeretek, így - bár a kalózokért sosem voltam különösebben oda -, kíváncsiságból nekiültem megnézni. Jöjjön egy összefoglaló vélemény az első évadról :)


"1715. A Karib térségben a kalózkodás aranykorának csúcsát éli. A korábban brit gyarmatként létező New Providence Island most törvényen kívüli vidék, amelyet a történelem leghírhedtebb kalózkapitányai uralnak. Köztük is a legrettegettebb, Flint kapitány. Ám a brit flotta visszatérésével, a kihalás veszélyétől fenyegetve, Flint egy másik oldala tör felszínre. Egy férfi, akit mély, bonyolult és akár romantikus indítékok is vezérelhetnek. Egyezséget köt a gyönyörű Eleanor Guthrie-val, a helyi orgazda lányával. Együtt kiforralnak egy tervet arra, hogy megszerezzék a végső díjat, amit elnyerve visszaszerezhetik otthonukat az újjáéledő brit birodalomtól. Ellenfelek sorával kerülnek szembe, rivális kapitányokkal, akik féltékenyek Flint hatalmára, Elenor apjával, kinek ambíciói nem egyeznek lányáéval, és egy fiatal tengerésszel, akit már be is toboroztak Flint legénységébe és folyamatosan arra törekszik, hogy aláássa kapitánya tiszteletét. Az ő neve John Silver." 


 Semleges dolgok:
- Egy rész alatt annyi minden történik, hogy nagyon kell lesni, hogy követni lehessen a számtalan szereplővel történteket. A Vikingek is nagyon izgalmas, de az egy kicsit nyugodtabb sodrású, főleg így a harmadik évad végére, de ez szerintem nem baj. 
- Ennyi káromkodást nem hallottam még sorozatban - de hát ez hozzátartozik a kalózokhoz.
Ami tetszett:
- Úgy látom van mostanában a sorozatok szeretnek olyan szereplőgárdát felvonultatni, melynek tagjai nem egyértelműen jók vagy gonoszok. Itt is ezt mondható a legtöbb szereplőről, hogy mindenkinek vannak szemetebb meg jófejebb húzásai; mindenki a maga boldogulása érdekében próbál előre törni ahogy csak tud, nem valamilyen magasztosabb célért küzdenek, hogy egyértelműen Jó vagy Gonosz szerepet kelljen magukra venni. Ez szerintem izgalmas.
- A sorozat nagyon jól bemutatja, milyen szervezet, hierarchia veszi körül a kalózokat. A kalózok nem csak kincsesládákat fosztogatnak ha kedvük tartja, mint gyermekkorunkat elképzeltük, hanem komoly politikai és gazdasági hálóba vannak belegabalyodva. Persze meg lehet próbálni törvényen kívüliek közt is törvényen kívülinek maradni, de az hosszútávon nem kifizetődő. Gondoljunk csak bele, hogy egy valamit is hírére adó, törvénytől tartó kereskedő nem paktálna le kalózokkal, hogy lopott holmit vegyen tőlük; szükség van egy közvetítőre, akinek viszont a szabályait el kell fogadni. Ez az egész történet is végső soron arról szól, ki hajlandó alkalmazkodni és ki az, aki inkább maga akarná a feltételeket diktálni, valamint arról, hogy ők hogyan próbálnak egymás mellett élni (illetve alkalmanként halni).
- Még egy pozitívum: szép díszletek, igényes kosztümök ^_^
Ami nem tetszett:
- Elismerem, a Vikingekben is elszabadultak a szexjelenetek idővel, de annak legalább volt értelme. A történet szempontjából ott jelentősége van annak, ki kinek csinál fiú utódot stb. De itt... orrba-szájba csak csinálják (néha csaj csajjal is; akár hármasban is); várom, hogy lesz-e valami következménye bármilyen szempontból, de semmi. Félreértés ne essék, engem aztán nem érdekel, ha lány lánnyal, csak igazságtalannak érzem, hogy míg a férfi nézőket szórakoztatják az ilyen jelenetekkel, addig a női néző tulajdonképp nem kap semmit. Egy jó pasi se bukkant fel eddig a sorozatban.
- Eleanor kegyetlen. Nem riad vissza semmitől, hogy céljait elérje. Ez még rendben is van, mert egy erős nő minden sorozatba kell. De a többiek... Max egy bajkeverő prosti. Anne csak a szemébe húzza a kalapját és morcosan beszólogat mindenkinek. Miranda meg előadja az erkölcsös asszonyt, de mekkkkora egy ribanc már igazából. Alapvetően mindegyiket meg lehet ragadni annyiban, hogy próbálják a tökös legényt leányt előadni, mint Eleanor. De ha ilyen kevés női karakter van egy sorozatban, miért kell, hogy mind egy kaptafára menjen? Ez nagyon zavart, de tudtommal a második évadban bővül a női szereplők száma, szóval ez a helyzet még javulhat.

Összességében azért minden negatívuma ellenére izgi. Tényleg nagyon jól van a történet felépítve; még ha akadnak is gyengeségei szerintem, akkor is nagyon nézeti magát, mindig alig várom a következő részt. Nézzétek; jó szórakozást :3


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)