Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

A Vikingek története Ragnar Lothbrok, kora legnagyobb hősének felemelkedését meséli el, aki elsőként hajózik nyugatra és jut el Nagy-Britanniába. Ragnar-nak és bajtársaiknak már elegük van abból, hogy vezérük minden évben kelet felé, ugyanarra a vidékre küldi el a törzset hódítani. Azonban Ragnar-nak, a félelmet nem ismerő harcosnak megvan a terve, hogy mindent megváltoztasson.


5 ok, amiért nagy lelkesedéssel ajánlom ezt a sorozatot :)
1. Tökéletesen egyensúlyban tartja azt, hogy mennyire terjeszt ismeretet és mennyire szappanopera. Vagyis: izgalmas tévédráma, mindig van valami kavarás hogy ki kit akar elárulni vagy kinek az asszonyát akarja elcsábítani, ugyanakkor egy rakás dolgot is tanulhatunk közben a vikingek (és amúgy az áthajózás után az angolok) történetéről és életmódjáról. 

2. Travis Fimmel szerintem nagyon jó színész. Ragnar Lothbrok nem csak a megírt történettől lesz érdekes karakter, hogy attól is, ahogy el van játszva. Száz egyforma viking harcos közt is bármikor ki lehet szúrni, annyira jellegzetes mozgást adott neki a pasi. Az arcmimikája, a gesztusai, még a hangja is az - tényleg el lehet hinni, hogy Ragnar egy húsvér személy, nem csak egy felolvasott forgatókönyv.3. Lagertha! <3 *most epic badass female karakter evör*  Neki aztán nem kell pasi ahhoz, hogy valaki legyen; nagyon karizmatikus, jó vezető, harcos, anya és ezekkel nő létére hatalmas tiszteletet tud kivívni magának. Nagyon izgalmas karakter, mert sok szerepben kell megállnia magát.


4. Gyönyörű ruhák, frizurák, kiegészítők, tájak, díszletek, zene... (*---*) Igényesen összepakolt egy sorozat, azt meg kell hagyni (*--*)
5. Athelstan szerintem a legdurvábban identitás-zavaros karakter, akivel valaha találkoztam. Brit szerzetes, aki csöndben másolgatja a kódexeket - míg a vikingek át nem hajóznak és ki nem rabolják kolostorát. A többség meg akarja őt ölni, ám Ragnar felismeri benne a lehetőséget a tanulásra, és inkább rabszolgájává teszi, hogy megtanuljon tőle angolul. (Ragnar az átlagos vikingek gondolkodását meghaladva abban látja népe jövőjét, ha tárgyalni is tud az ellenféllel, nem csak lemészárolni őket.) Az évek során aztán inkább baráti, mint gazda-szolga viszonyba kerül Ragnarral és családjával Elkezd beilleszkedni és rájön, hogy ezek a vikingek nem is olyan rossz emberek, csak másak. Saját egyisten-hitében is kételkedni kezd. Meg aztán úgy van vele, hogy innen neki úgysincs visszaút, ha már itt kell leélnie az életét, hát jobb, ha beilleszkedik... Aztán kiderül, hogy mégis van visszaút; a vikingeknek sok emberre van szüksége, hogy újból megtámadják a briteket, meg aztán már amúgy is megbíznak benne, úgyhogy viszik őt is a tengeren túlra. Nyilván a szerzetesből lett harcosnak nem olyan egyszerű szitu ez, szóval megy a dráma ezerrel...+1. Rollo, Ragnar fivére, aki nem igazán tudja hogy mit kezdjen magával, miután testvére fénysebességgel száguld felfele a ranglétrán, ő meg... hát nem. Ő is híres akar lenni, de nem akar olyan cselhez folyamodni, ami során el kellene testvérét árulnia. Aztán néha mégis győz benne a hatalomvágy... aztán megbánja és visszafordul... szóval szenved, és bánatában szokása teljesen véletlenszerű időpontokban félmeztelenül feltűnni. Csak mert gondolom ott a nagy skandináv hegyekben olyan rohadt meleg van. Na de hát bánja a fene.

Azért még mielőtt elrohannátok sorozatot nézni, inkább figyelmeztetek mindenkit, hogy néhol azért folyik a vér rendesen. Tudni kell ugyanakkor azt is, hogy ez itt nem öncélú (mint mikor egy horrorfilmben csak azért folyik a vér, hogy gusztustalan legyen), hanem a történelmi hűséget szolgálja. A vikingek támadnak és védekeznek, áldozatokat mutatnak be és tragikus események áldozatává válnak maguk is, szóval elég nehéz lenne vér nélkül történetet mondani róluk, hisz szerves része a kultúrájuknak. Ez  már csak egy ilyen történelmi kor volt, szerintem ezt el kell fogadni és kész.


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)