Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)Történetünk egy kis visszaemlékezéssel kezdődik: négy kölyök ugrál örömében egy uszodában, mert megnyerték a váltóversenyt. Ám felhőtlen boldogságukra árnyat vet, hogy a verseny után egyikük bejelenti, hogy Ausztráliába költözik tanulni. Aztán ugrunk pár évet az időben... 
A fiúk már az érettségi előtt állnak; nagyjából túltették magukat azon, hogy régi barátjuk évek óta még csak nem is ír nekik, megalapították új csapatukat és mind boldogan úszkálnak... ám Rin váratlanul visszatér Japánba.

Kiderül azonban, hogy ő nem olyan boldogan úszkál, mint gyerekkori barátai, hanem az agyára ment a versenyzés meg az állandó nyomás, és egy lelki beteg vadállat lett. (A megfelelési kényszert nem csak külső okok miatt érzi, hanem saját magának is elég magasra tette a lécet: olimpiai bajnok szeretne lenni. Apja is az akart lenni, aki az ő nevelése miatt adta fel sportolói pályafutását, és halála után Rin megszállottja lett annak, hogy apja álmát valóra váltsa.)

Húga - aki nem mellesleg az új úszócsapat menedzsere - nagyon aggódik érte, és próbálja valahogy összehozni régi barátaival, hátha ez jót tesz majd neki... - az első évad igazából ezzel telik. A másodikban viszont már nem csak egy barátság, hanem a továbbtanulás (és az azáltal széthulló csapat) problémái is felmerülnek. Szerintem jó ez így, hogy csak felvillantottam a két témát, amiről a történet szól, mert spoilerezni véletlenül se szeretnék, de még elég rövid a poszt, úgyhogy inkább bemutatnám a szereplőket; nagyon szerethető karaktereket vonultat fel a sorozat :) 

Az Iwatobi Úszóklub:

Haruka Nanase, akit nem érdekel versenyzés vagy a rekordok, csak a víz maga. Olyannyira, hogy otthon is egész nap a kádban ül fürdőnadrágban, illetve ha vizet lát bárhol, azonnal vetkőzni kezd - akár egy bevásárlóközpont akváriuma előtt is xD Magának való, szótlan fiú, fura szokásokkal (pl. csakis makrélát eszik és a gyorsúszáson kívül más számban nem hajlandó indulni. 'I only swim free...' - mondja, amikor nagy ritkán megszólal), de rendkívül tehetséges úszó. Az egyetemek kapkodnak utána, az iskola igazgatójának is nagy elvárásai vannak vele szemben, de nem akarja úgy végezni mint Rin; ő nem azért akar úszni, hogy a számoknak megfeleljen, hanem csak élvezetből.


Makoto Tachibana, hátúszó. A tipikus jófiú, aki hétvégente úszni tanítja a kicsiket az uszodában, kóbor macskákat etet (amúgy aranyos, ahogy az idő múlását azzal érzékeltetik, mennyit nőtt a cicája), szívesen vigyáz bármikor kistesóira, jó tanuló, szerény, satöbbi... De hogy neki is legyen valami gyengéje: retteg a nyílt víztől. Mióta elvesztett egy számára kedves személyt az óceán miatt, bármennyire is megmaradt az úszás iránti szeretete, csak medencében érzi magát jól. Amúgy ő az egyetlen, aki igazán megérti Harut. Még ha Haru kifejezetten hallgatag is, Mako valahogy tudja, hogyan kell őt épp kezelni, mikor kell őt magára hagyni, mikor kell érte menni és kihalászni a kádból, hogy kezdjen valamit az életével stb. :) Mindig ráérez, hogy mennyi az a törődés, amennyit Haru el tud viselni, anélkül, hogy az agyára menne.
 
Nagisa Hazuki, mellúszó. A csapat legfiatalabb tagja, mindig folyton jó a kedve és ugrabugrál xD Nagyon sok időt fordít az úszásra, és ez néha a jegyein is meglátszik, ami miatt szülei nem nézik teljesen jó szemmel, hogy az úszóklubban tevékenykedik.


Rei Ryugazaki, száma a pillangóúszás. Említettem, hogy Nagisa nem túl jó tanuló - de szerencsére itt van neki Rei, az okostojás, hogy korrepetálja. Eredetileg a rúdugró csapat tagja volt, de különböző okokból klubot váltott. Egyrészt mert Nagisa addig zaklatta, míg ezt meg nem tette xD Másrészt bármennyire is jól tudta kiszámolni a mozdulatait mindenféle fizikai képlet segítségével, az edzője azt mondta, ez nem elég ahhoz, hogy  a legjobb legyen; a sportba az embernek a szívét és lelkét is bele kell adnia. Reinek ez azonban nem ment, csakis a logika mentén képes gondolkodni. Aztán egy nap meglátta ahogy Haruka úszik és annyira gyönyörűnek találta a jelenetet, hogy elhatározta, ő is meg akar tanulni csak az érzéseit követve sportolni, ahelyett, hogy mindig mindent előre eltervez.

Gou Matsuoka, a menedzser. Ő nem úszik a fiúkkal, hanem az iskolavezetőséggel tárgyal támogatásért, étrendet állít össze, edzőtábort szervez, stb - szóval mindent csinál, de leginkább az izmokért rajong. Odalesz a boldogságtól ahányszor izmos fiút lát - és mivel ebben a sorozatban olyan akad bőven, leginkább el van varázsolva ahányszor látjuk xD

A Samezuka Akadémia csapata: akik az ellenfelek, de nem ellenségek


Rin Matsuoka, csapatkapitány, Haruval holtversenyben a legjobb úszó; ők messze jobbak bárkitől, akit a sorozat felvonultat. És bármennyire is úgy tűnik, hogy ő a gonosz, nem, ez kérem nem így van, ő csak szomorú és kétségbeesett és magányos és depressziós és egyszerűen segítségre és támogatásra van szüksége... :'(Aiichiro Nitori, a legfiatalabb tag; annyira küzd Rin elismeréséért, hogy azt már rossz nézni >.< Egyetlen vágya, hogy a "mester" észrevegye - de Rin annyira el van foglalva a saját depressziójával, hogy ez nem igazán jön neki össze. Legalább is kezdetben...

Momotarou Mikoshiba, az előző csapatkapitány öccse (és az valami családi vonás náluk, hogy odavannak Gou-ért xD) Egész normálisnak lenne mondható, ha leszokna arról, hogy amint meglátja a csajt, kegyetlen szómenése lesz és megpróbál szegényre minél több felesleges és nagyon kínos információt rázúdítani magáról a legrövidebb idő alatt  :D


Sousuke Yamazaki, aki mániákusan utálja Harut, azért mert gyerekkorukban Rin legjobb barátja volt. Megszállottja annak, hogy ő az egyetlen, aki igazán megérti Rint; legszívesebben kisajátítaná magának. Megeszem a kalapom ha nem szerelmes bele. Pályafutása majdnem olyan szépen ível felfelé mint Rin és Harué, de túledzi magát és emiatt sérült a válla. Kérdés, hogy mennyire sikerül rendbe hoznia... nem  spoilerezek, akit érdekel, nézze meg a sorozatot :)

megjegyzés: olyan kellemetlen, mikor mind a két csapatot bírja az ember, és csak az egyik nyerhet... 


Amiről még FELTÉTLENÜL szót kell ejtenünk, az a két opening és ending. 
OH. MY. GOD.
Openingek: zenéjük egy-egy Oldcodex szám - vagyis hatalmas lendület van bennünk, és mondanám hogy odab@szós számok, de magyartanár nem mond ilyet, szóval maradjunk annyiban, hogy az Oldcodex az egyik legkirályabb japán rockzenekar szóval tessék hallgatni *--* Meg nézni. Imádom ahogy az a madár árnyék többször is átsuhan a sorozatban is a jelenetek felett, annyira szép *--*

Endingek: Az első évadé egy sivatagban játszódik. Úszós sztori endingje. Egy. Hatalmas. Sivatagban. Humorérzék level 99 x"D A második évad endingjében pedig felvillan egy kép az óvodás főszereplőkről, amit lerajzolják, felnőttként mik szeretnének majd lenni - és mindez megelevenedik.

Így jön képbe a rendőr Rin, míg a többiek... na de ez után mégis kit érdekelnek a többiek - legalább is a tumblr-ező rajongók 99%-a szerint (mert hogy benéztem már megtudni mitől olyan jó hely ez tumblr). Ők rögtön leragadtak Rin-nél, aztán ha kiszúrták a háttérben a Sousuke rendőrt is, akkor még perverzebb cuccokat töltöttek fel, a maradék 1% pedig ha ezen túl is jutott, a tűzoltó Makoto-nál végképp eldobta az agyát. Hát, engem bőven megtalál a hülyeség a neten tumblr nélkül is, hogy végül nem regisztráltam be :"DDE - mert az én ingerküszöböm már magasabban van egy-két egyenruhától, a humorom pedig változatlanul színvonalon aluli xD - szerintem nem ez a legjobb, hanem a hableány SELLŐ HARUKA :D Nem akarok én nemi alapon diszkriminatív lenni, hableány sellő tőlem aztán bárki lehet, de mivel én A kis hableányon szocializálódtam a vizes témát tekintve, minden alkalommal tönkre röhögöm magam egy fiú hableány... a francba már... szóval fiú sellő látványától :"D

Haru tényleg mániákusan imádja a vizet. 
Én viszont ennél közelebb soha nem fogok az úszáshoz kerülni, az is biztos -
itt a vége, fuss el véle :D

Nagyon humoros, kedves, megható sztori, tessenek nézni :3 Magyarul nincs még végig fent indavideón, de hidd el, nem kell az angol feliratos verzióhoz se sok nyelvtudás - végül is javarészt úsznak... :)
1. évad: Free - Iwatobi Swim Club http://www.goodanime.net/?s=free+iwatobi+swim+club
2. évad: Free - Eternal Summer http://www.goodanime.net/?s=free+eternal+summerShare/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

Névtelen írta...

isteni leírás :D puszi az írónak. 10/10
( Egy reménytelen Rinharu trash )

Bloggerina írta...

nem ismerlek, de ha Rinharu shipper vagy, csak jó arc lehetsz :D virtuális puszipacsi!! <3

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)