Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Képzeld el, hogy egy nap arra ébredsz, hogy megtudod: te nem egy átlagos főiskolás csaj vagy, hanem a miniszterelnök régen elveszett lánya és most terroristák vannak a nyomodban.
Ennek alkalmából rögtön kapsz is egy hat főből álló testőrséget akik mondjuk "inkább néznek ki  fiúbandának, mint testőröknek"
Elképzelted? Na ez a My Sweet Bodyguard nevű visual novel :D  

(én mondjuk instant agyf@szt kapnék ha kiderülne hogy bármilyen rokoni kapcsolat
fűz a miniszterelnökünkhöz, de ez most részletkérdés >.<) 
Friss hír: A rajongók egyik felét sokkolta a hír, a másik felük meg még észre sem vette az apró betűs részt, miszerint csak november 25-ig lesz ingyenes a játék. Utána az ára 4 dollár/karakter lesz (~960 ft; a prológus ingyenes marad), ami talán nem egy brutális összeg, de én azért mindenkit arra bíztatok, hogy az ingyenes változattal játsszon, míg van, mert bőven végig lehet vinni egy hónap alatt a választott sztorit :)

Választható karakterek: 


A játékmenetről:
- mivel visual novelről van szó, a történet időnként választási lehetőség elé állít és a döntésedtől veszi irányát a történet, szóval több végkimenetel van
- napi 5 fejezetet olvashatunk ingyen
- más játékokhoz hasonlóan itt is kell tapasztalati pontot szereznünk, ami szintlépésekhez kell
- a facebook-os játékokkal ellentétben itt nem kell az ismerőseinket zaklatni és különböző cuccokat kunyerálni tőlük; barátokat lehet meghívni, sőt a már meglévő (=számodra idegen) játékosok közül is lehet barátokat szerezni, de nem kötelező (különösebben nem kell érteni hozzá külföldiül, naponta egy-egy szmájlit vagy "hello"-t otthagyunk egymásnak kommentben hogy megkapjuk a bónusz Gacha pontunkat érte, de akár barátkozni is lehet ha valaki szociális kedvében van)
- Gacha pontok: ezekért cserébe lehet megpörgetni a Gacha-t (naponta egyszer amúgy ingyenes) és dolgokat szerezni a szobánkba (amiknek szintén van értéke, jelentősen lehet vele növelni a szintünket, ami fontos a Guard során, mikor más játékosokkal veted össze magad és a nyertes kap mindenféle jóságot! :) 
- HÉTVÉGENTE PEDIG LUCKY HOURS, vagyis a Guard-on szerzett pénz, xp, gacha pont, minden triplázódik wooohooooo!
letöltés windows-ra: előbb szedd le a Bluestacks nevű programot (http://www.bluestacks.com/ ez a gyártó lapja, tehát tutira vírusmentes és van ingyenes változata, nem kell parázni) majd ha elindítottad, ezen a programon belül nyisd meg a fenti linket! Ha segítség kell, írjatok csak :3
 ***
Be My Princess
Ugyanaz a kiadója mint a fenti játéknak, tehát ugyanúgy érvényes rá
az ingyenes időszakról szóló hír
Főhősnőnk egy feltörekvő divattervező, aki különböző bonyodalmak következményeként egy királyi családhoz kerül mint hivatalos stylist. Nyilván nem mondok nagy meglepetést, ha elárulom, hogy a játék arra megy ki, hogy szedd össze a herceget. Oh, wow, micsoda spoiler, biztos mindenki meglepődött...! xD
A királyságok fiktív nevet kaptak, de valós kultúrákra utalnak és napjainkban játszódnak, nem valami fantasy-s dologra kell gondolni.
Milyen a menüje? Rózsaszín.
És még? Csillogós.
És még? Nagyon rózsaszín.
Letöltötted?  LE HÁT! :D
Glenn Casiraghi (18), Oriens hercege: valahol a történet harmadánál tölti be a 18-at. Ami azért vicces, mert bárhogy is számoljuk, a főszereplő csaj 24-25 körül mozog. Mivel Glenn a legfiatalabb a hercegek között, attól fél, hogy nem tartják elég felelősségteljesnek, ezért teljesítménymániás. Mindent a legtökéletesebben akar csinálni, nagyon keményen dolgozik és tanul. Nekik azonban a főhősnővel nem csak a társadalmi különbségeket kell legyőzni, hanem a korkülönbséget is, emiatt szerintem ez a legizgalmasabb sztori a hat közül. És nem, nem azért mondom ezt mert én is olyan vén szatyor vagyok, aki megint fiatalabb fiúval jár, le lehet rólam szállni >.<
Oriens keskeny szigete minden ország közül a legkeletibb fekvésű, ahol imádják a japán édességet, szóval - ha a nevek nem is-, de minden más apróság nyomokban diót és egyéb allergén anyagokat... ja, nem  japán kultúrát tartalmaz.

Roberto Button (25), Altaria hercege: a legközvetlenebb herceg mind közül; nem bírja a formalitást, a saját báljairól is inkább kiszökik a városba vacsorázni vagy kávézni. Az altariai emberek egyébként mind nagyon barátságosak, büszkék a borukra és bár országuk nem csizma alakú, viszont déli, így nem olyan bonyolult megfejteni, hogy melyik kultúrára építették a sztorit.
 
 


Joshua Lieben (24), Dresvan hercege: awww szegény, spártai szigorral nevelték a pontosságra, precizitásra és kemény munkára. Megeszem a nem létező kalapom, ha nem német.
Egész életében ki se mozdulhatott a kastélyból, így aztán hiába ismeri a törvényeket és történelmet kiválóan, fogalma sincs róla, hogy egy nővel mit kell kezdeni. Ennek ellenére egy félreértés miatt hozzá el kell vennie a főhősnőt. Az egyetlen történet, amiben össze van a két főszereplő kényszerítve és így szeretnek egymásba, minden más sztoriban le kell küzdeni az akadályokat, hogy együtt lehessenek. Ezért aztán szerintem a második legjobb sztori ez Glenn után.


Wilfred Spencer (25), Philip hercege: a szerény, zárkózott herceg, akiről utoljára feltételeznéd, hogy rögtön az első fejezetben egy félreeső szobába csalogat, és áll elő egy olyan mocskos ajánlattal, hogy szerződéses alapon legyél a nője és állj a rendelkezésére... Na de hogy a félreértéseket tisztázzuk, valójában nem valami perverz szegény :D Csak sajnos különböző botrányokat kell kirobbantania maga körül és cseleket kell szőnie, hogy elkerülje, hogy hozzáadjanak egy nemes lányt, aki valójában nem őt, hanem a másik királyi sarjat, Stephent szereti. Ezért hát Will el akarja érni, hogy ne kelljen összeházasodniuk. Csak hogy királyi berkekben ez nem kívánságműsor: a lánynak mindenképp a trónörököshez kellene mennie, de hiába Stephen az idősebb, ő lemondott a trónról évekkel ezelőtt, hogy orvos lehessen...
Sokat adnak az illemre, sok sápadt ember, túl egyértelműen brit nevek... túl egyértelműen brit az egész. Imádtam :DEdward Levaincois (23), Charles hercege: Túl sok fodor, rózsa és nyálas szöveg. Innen első nekifutásra franciának tippelném, de mivel az előbb felsoroltak miatt ezt a sztorit nem játszottam, igazából csak találgatok.
És végül, de nem utolsó sorban Keith Alford (23), Liberty hercege: ...há' nem százas a srác. Egy csettintéssel rúgja kifele maga körül az alkalmazottakat, egyébként meg csak celebek és modellek vehetik körül. Idővel persze kiderül, hogy azért viselkedik idiótán, mert haragszik a szüleire, akik miatt húga, Cathy létezését titokban kell tartani. Hogy miért? Nem spoilerezem le, mert bizony a kis Cathy megnyerése lesz a történet kulcsa - és az út a herceg szívéhez.
Celebmánia, híres színésznők mindenhol és Liberty ("Szabadság") gázos olajügylete egy másik országgal... ha az USA-nak hercege lenne elnök helyett, pont egy ilyen öntelt barom lenne az :D


Játékmenet: ugyanaz mint a MSB-nál.
letölteni androidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.voltage.gree.ouji.en
windowsra: ugyanúgy, mint a másikat (előbb bluestacks, aztán maga a játék)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)