Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Annyira nagy a hype körülötte, hogy el kellett mennem a moziba megnézni.
Simán megérte minden perce.
Ahhoz képest, hogy a film mennyi mindenről szól (féltékenység, rossz neveltetés, hűtlenség, titkolózás...) nem értem miért ennyire semmitmondó a plakát, de mindegy, talán pont azért :)

"Házasság? Halálos lehet.
Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet.
Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak..."
És a port.hu hozza az évek alatt megszokott formáját! :D Amennyibe nekik délelőtt 10 óra estének számít, akkor valóban az ünnep estéjén tűnt el a csaj :D Ebbe csak azért kötök bele, mert ez fontos a filmben. (És mindig kiírják a jelenet elején, hány óra és nap telt el az eltűnéstől. Szóval tényleg fontos - és egyértelmű is. Már az is eszembe jutott, hogy ezek direkt ilyen "játékos", keresd-a-hibát ajánlókat írnak.)

 Gyilkos mosoly? Kié: a pasié vagy a nőé? Mer' nagyon nem mindegy.

Az origo túlságosan jól összefoglalta az egészet, én már nem is strapálom magam, olvassátok :D
"...mi van, ha két ember eltérő társadalmi rétegből származik. Mit kezd egy átlagpasi az álomnővel, amikor ott van a valóságban. A papírforma szerint ilyen nőre vágyott mindig: aki hibátlanul gyönyörű, bájos és kedves, jó családból származik, és maga is magasan képzett, ambiciózus, van humora és saját keresete. De a valóság az, hogy az első eufória helyét hamar átveszi a pánik, hogy elég jó vagyok-e neki. Nyilván nem. És egy önbizalom-hiányos pasin nem lehet segíteni, az mindenképp tönkreteszi a kapcsolatot, már csak önigazolásból is....
Vagy ott van például az, amit a jó családból való, szép és okos lányok élnek át: a beléjük nevelt megfeleléskényszer, hogy soha nem vagy elég szép és elég jó, hogy amit elértél, azt nem is te érted el, és nincs engedély a lazításra. Felvillan valami abból is, mi történik, ha egy házasságban az egyik fél túl nagy áldozatot követel a másiktól, és ezzel megfosztja mindentől, ami az életét addig jelentette. Az is felvetődik, mi történik, ha egy házasság nem fejlődik időben családdá, mert valaki nem biztos magában (vagy a társában). Végül van egy jelenet arra is, milyen, amikor egy nő visszaél azzal, hogy egy provinciális, konzervatív közegben a nőre még mindig mint a gyengébbik nemre tekintenek. Hülyére veszi a férfiakat, de egyben odacsap a feminizmusnak is."


"A Holtodiglan legnagyobb gonosza a házasság maga"
Ahogy Szirmay is megmondta: nem első randira való film. Szóval csak edzett, egymásban feltétlenül megbízó párok nézzék (vagy haverok, esetleg nézzétek egyedül), mert végig azt lebegteti a film a szemünk előtt, hogy néha még egy házasságban sem tudja az ember, ki is igazából a másik fél - totál paranoiás lehet tőle egy friss párocska a két óra végére :D


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)