Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

na, akinek bejött a Felhőatlasz, állítólag vevő lesz rá
"Egymással ütköző emberek és sorsok kavarognak térben és időben, véletlenszerűen találkoznak, ám mégis olyan érzésünk van, mintha egy közös testhez tartoztak volna egykor, csak ezt a testet szétszakította volna valami, ahogyan a könyvben fel-feltűnő párokat is. Fej, szív és kéz: minden testrészhez egy történet tartozik. Humor és keserűség regiszterei váltogatják egymást, hol a közelítés fájdalmas pontossága, hol a távolítás iróniája jellemzi az egymásra épülő történeteket.
Tóth Krisztina új könyvében a fejezetek önálló pixelkockákként működnek: önmagukban is egyedi színűek és izgalmasak, de ha észrevesszük közöttük a kapcsolatok összetett rendszerét, vagyis, ha hátrább lépünk egy lépéssel, valami új és lenyűgöző, nagy történetté állnak össze. Állandó közelítés és távolítás, kicsinyítés és nagyítás váltakozása rajzolja meg szemünk előtt ezt a sajátos és időközben nagyon is élővé váló szövegtestet."

Szerettem ezt az összerakosgatást. Ahogy az előző történet mellékszereplője később főszereplő lett - vagy nem is később, hanem előbb? Össze-vissza ugrálunk az időben, nagyon kell figyelni. De épp emiatt köt le az olvasmány.  
Szóval szerettem ezt a sok kis történetből való összerakosgatást. Az egyetlen bajom azzal volt, hogy ez a sok kis történet mind arról szól valamilyen formában, hogy kicsoda kit hogy szexel meg. Mikor az agydaganatos férfi a doktornőjével hál. Vagy amikor a kislány rájön, hogy az anyja meg az új pasija a szobájában csinálták. Vagy amikor egy pasi rájön az előjáték alatt, hogy a nőjének eltávolították az egyik mellét. És így tovább.
A számba rágták az egyetemen, hogy a posztmodernség lenyűgöző és zseniális mert ilyesmiről is mer beszélni... de valahogy ezt a gondolatot csak addig tudtam 100%-ig magamévá tenni, míg leírtam a zh-ba és megkaptam rá a pontot. Ezután valahogy visszatértem az eredeti nézőpontomhoz, hogy a posztmodern bátor meg minden, de az irodalom mindenkinek az legyen, amit akar: nekem például legyen esztétikusabb és kedvesebb ennél... *rohan a könyvtárba valami régi brit cuccért xD*
Akinek meg van gyomra ehhez, meg az olyan mondatokhoz mint "A tojásfehérje a spermára emlékezteti" Dávid szeretőjét a karácsonyi bejglisütés közben, hajrá, innen letöltheti:
http://www.filedropper.com/showdownload.php/pixel (ha "megromlott" a link, szóljatok)
jajj sose leszek képes bejglit sütni ezután a mondat után xD


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)