Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Az évek során rájöttem, hogy csak nekünk, szabolcsiaknak olyan nagyon egyértelmű ez a sárga túrós dolog, és hogy az ország más részén élők csak pislognak nagyokat, mikor azt mondom: nálunk nincsen húsvét sárga túró nélkül. Szóval íme az gasztro-ismeretterjesztő bejegyzés :)

1 liter tej, 10 tojás VAGY annyi tojás, ahány deci tej
2-3 evőkanál cukor
1 csipet só
és aki szereti tehet bele mazsolát is

Fogjuk a tejet, sót, cukrot és lassan felforraljuk őket. Míg forr a tej, a tojásokat felütjük és felverjük egy kicsit (nem kell nagyon, csak azért össze legyenek keverve). Mikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat, és addig főzzük őket, míg egy túró állagú masszát nem kapunk. Ezt a masszát aztán egy tiszta vászon konyharuhába tesszük, majd fellógatjuk, mint egy kis batyut. Fakanál nyelére érdemes kötni, aztán egy magasabb falú lábos felett keresztül akasztani. Így hagyjuk néhány órát állni, hogy kicsöpögjön belőle a savó, aztán ha kihűlt, kivesszük a kis gömböcünk és a sonka, kalács mellé szeletenként tálaljuk.
Remélem most már mindenki megjegyezte, mi is :D


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)