Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

"Adott egy ország, Tristein és annak a varázslóiskolája, ahova a világ minden tájáról érkeznek nemes diákok, hogy mágiát tanulhassanak. Ennek az iskolának a tanulója az egyik főhősünk, Louise Françoise Le Blanc de La Vallière, akit csak Louise Zero-nak csúfolnak, mert minden varázslata egy robbanással végződik. Egy nap fontos dolog érkezik el a másodévesek életében, bizalmast kell idézniük. Louise is sorra kerül és elkezdi a varázslatot... itt kerül a képbe a másik főhősünk, az átlagos japán fiú, Hiraga Saito, aki épp hazafelé sétálva meglát az úton egy furcsa, zöld kört. Saito nem bír a kíváncsiságával és megérinti, mire a zöld kör magába szippantja. Amikor magához tér, egy másik világban találja magát... megtudja, hogy ő ezentúl Louise szolgája és akár tetszik, akár nem, a gazdája minden kívánságát teljesítenie kell. Így kezdődnek el Louise és Saito közös kalandjai, amik közel sem lesznek egyszerűek a nem ebbe a világba szokott Saito számára..."

A történet összesen 4 évadból áll, amiből az elsőre azt mondanám, hogy egy kicsit hosszúra nyújtott felvezetése a valódi történetnek. Egész alaposan van időnk megismerni a szereplőket, és tulajdonképp 13 részen át nevetjük ki Lousie-t, amiért nagyon bénán varázsol :)
Az igazi történet akkor kezdik, mikor a második évadban kitör egy háború Tristein és az Albioni Királyság között. Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, azt mondanám: a szereplőink megkomolyodnak, felnőnek. És én ezt a jellemfejlődést, valamint azt, hogy egy ilyen könnyed felvezetés után az író meg merték lépni hogy kitörjön egy háború, elég klassznak tartom. Ettől lesz ugyanis a sorozat érdekes, ez fog nagyon sok mellékszálat behozni, és ez a sok fejlődés a történetben nem történt volna meg, ha nem kockáztatják meg, hogy a bohóckodás után legyen egy komoly váltás.

Saito napjaink Japánjából csöppen egy fantasy birodalomba... én - azon túl hogy pár napig halálosan jól szórakoznék :D - előbb-utóbb azért kétségbe esnék azért, hogy hogy a fenébe fogok hazajutni vajon... ő nem. Az első évad végéig vártam, hogy jöjjön egy nagy monológ, amiből megtudunk valamit az otthoni életéről - de ez nem történik meg. Aztán már nem is vártam - Saito nem szeret a múltjáról beszélni, csak egy-egy elejtett megjegyzés alapján tudjuk meg, hogy otthon unalmas élete volt, ő volt a béna srác és hogy valószínűleg családja se nagyon van... itt viszont igazi hős lett; ő az, aki a legendás Derflinger nevű kardot használni tudja. Miért is akarna hazamenni?

Mondjuk Lousie miatt. A lány konkrétan úgy bánik vele mint egy kutyával. Szegénynek az összes problémája onnan származik, hogy nagyon kedveli a srácot, de olyan nevelést kapott, hogy neki  nemesként nem szabad kifejezni az ilyesmit, erősen próbálja tehát elnyomni ezt magában. Ez aztán feszültség formájában tör felszínre, ami mindenkinek nagyon vicces - kivéve szegény srácnak :S Aztán a családja se könnyíti meg a helyzetét; két tehetséges nővére van, a szülei pedig nem hisznek a fejlődésében, tehát inkább férjhez akarják őt mihamarabb adni egy nemeshez, minthogy az iskolában égesse magát... :(

A fenti képen látható még Siesta, a szolgáló, aki ren-dít-he-tet-len-ül üldözi óriási bögyeivel szerelmével Saito-t, valamint Henrietta hercegnő, aki sajnos rossz emberbe szeret bele (Wales hercegébe, a saját unokatestvérébe) és történetük tragikus véget ér - Henrietta megy talán a legmélyebb személyiségfejlődésen át; a tündéri lányban valami elkattan mikor elveszti szerelmét, és ez még a Lousie-val való kapcsolatára s gyökeresen ki fog hatni - holott gyermek koruk óta jó barátok, lévén hogy hasonló korú főnemesi gyermekként ő volt Henrietta játszópajtása.

Érdemes még említést tenni két kedvenc szereplőmről: az egyik Charlotte germán hercegnő, aki Tabitha álnéven rejtőzik az iskolában, mivel unokabátyja el akarja tenni láb alól (ahogy apjával is tette), hisz ő a trónörökös. Míg az első évadban tipikusan az a "support karakter", aki mindig csöndben van és csak akkor lép színre, mikor váratlanul segítség kell ("soha nem becsüld alá a könyvmoly lányt!"), az utolsó évadnak épp az említett trónviszály miatt ő lesz az egyik főszereplője.


... a másik pedig Agnés, Henrietta személyes női muskétás alakulatának vezetője, aki a történet legnagyobb erkölcsi kérdéseit veti fel. Mint például: bosszúból ölni nem gáz-e egy kicsit? Nem fog-e vajon az csak újabb haragot szítani? Vagy: ha felgyújtotta valaki a faludat, amiben meghalt a családod, de az illető aztán megmentette az életed, akkor bosszút állhatsz-e az előbbiért vagy amiért megmentetett aztán, egálban vagytok? És így tovább... érdekes.


De hogy ne csak tragikus múltú hősökről szóljon a fáma, hanem kicsit nevessünk: a kis homár Guiche és Montmerency kapcsolata végig ad nekünk okot erre, a kis takony srác ugyanis folyton más lányokat is üldözne szerelmével Monmon mellett, ami a lánynak annyira nem tetszik... :D Guiche amúgy tipikus példája annak, hogyan lesz egy gyáva, elkényeztetett ficsúrból a háború által egy kicsit kevésbé elkényezett ficsúr... nem mondom hogy nagyon megkeményedik, de jót tesz a jellemének egy kis nehézség :)

Az állandó szereplőkről ennyit; amúgy meg még sok mindenkiről nem szóltam mert az évad történetétől függően sok emberrel - és nem emberrel :) -is találkozhatunk. Figyelem! Hegyes fül és erdei elf fanoknak kötelező darab a 3. évadtól :)

Magyar felirattal minden rész megtalálható, csak írd be google-be hogy "Zero no Tsukaima 1. rész indavideo"
A 2. évad alcíme Futatsuki no Kishi, a 3. évadé Princess no Rondo, míg az utolsó egy sima F megjelölést kapott, mint Final vagyis befejező évad, így lesz a legegyszerűbb keresni őket :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)