Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Tipikus példája jön annak, hogyan lehet borító alapján könyvet választani, anélkül hogy bármit tudnék róla.

Hát így:

Megláttam, beleszerettem, kivettem :D Persze sokat elárul róla, hogy vörös pöttyös könyv, annyira tehát mégsem volt zsákbamacska, de akkor is, a borító nyert meg magának... :)

Láttunk már olyan történetet, amiben menő fiúk verik a nyálukat a menő iskolai egyenruhájukban (csak hogy még véletlenül se említsem a Gossip Girl-t vagy a Testvériséget), a könyv mégis meglepett, hogy mennyire nem erről szólt.
meglepetés 1. Ezek a srácok megunták, hogy az elit gimisek "bármit-megtehetünk" napjait tengessék, így valami izgalmasabb a hobbit kerestek a partyzás helyett. Nem, nem bungee-jumping, még annál is jobb. Feltett szándékuk megtalálni a Ley vonalakat, és Owen Glendower walesi király legendás szunnyadó testét, így a srácok felcsapnak történésznek és kalandornak awww nekem meg aztán bármilyen sztori jöhet amiben walesi királyok vannak. Nyilván nem is olyan bonyolult ez, ha az ember családjának annyi pénze van, hogy bármikor rendelkezésünkre áll egy helikopter és hasonlók... - gondolnánk, de nem így van, mert vannak dolgok amiket még pénzzel sem lehet megoldani :) 
2: A főszereplő. Persze nem az eredeti Gansey-ben, ahogy kiderül a piszok gazdag srácról hogy ő igazából kedves és okos nem egyáltalán nem felvágós a bankkártyájára, mert ez általában így szokott lenni... Az azonban meglepett, hogy a tiniregények hibátlan genetikai állománnyal rendelkező tökéletes hőse helyett Gansey bármikor belehalhat egy méhcsípésbe és a kontaktlencséje nélkül az orránál se lát tovább. Na ez már valami. Ahogy kampányolnak azért mostanában, hogy a lányoknak nem kell olyan tökéletesnek lennie mint a modelleknek a reklámokban, hasonlónak a fiúkkal is kellene történnie. Erre láthatunk szerintem kísérletet - elfogadtatni a lányokkal, hogy nem, nem feltétlenül fog egy tökéletes Edward Cullen márványszobor szembe jönni velük a suliban holnap vagy holnapután, de valószínűleg még azután sem. 
3. Bár első ránézésre egy homogén sznob csapatnak tűnik a baráti köre, kiderül hogy érdekes figurák lapulnak az egyenruha alatt. Adam csóró srác, alig telik neki erre a puccos magánsulira; szerintem érdekesebb mint maga a főszereplő. Ronan-nek hiába van annyi pénze hogy már nem tudja hová tenni, családja elég zűrös és egy tragédia után még inkább csak agresszív és bajkeverő lett... az egyetlen előlény aki pozitív érzelmeket tud kihozni belőle az Láncfűrész, egy kis elhagyatott hollóbébi akit valamiért magához vesz. Noah pedig... egyszerűen mintha egy másik korból csöppent volna ide...
4. A könyv hangulata: misztikus-kalandoros-szellemes (mármint olyan halott ember szelleme, nem úgy szellemes hogy vicces xD) Vörös pöttyös könyv, de nem romantikus úgy kapásból. Egy jóslat szerint (nem mennék bele a poén lelövésébe, most mindegy is) Gansey-nek és Blue-nak kell egymásra találni... na ehhez képest az első részben Gansey haverja meg Blue kerülgetik egymást... hát gondolom a második részben lesz valami előre haladás a kapcsolatukban, de most még igencsak másképp alakulnak a dolgok... O.o
5. Blue: meglepetés, hogy nem, totál nem tudok azonosulni egy vörös pöttyös lányfőszereplővel. Ahogy a bubifrizuráját teleaggatja mindenféle hajcsatokkal mint egy papagáj, a maga által toldozott tarka ruháival... semmi bajom nekem a hippikkel, meg azt is vágom hogy ő egy boszorkány család sarja meg az ellentétek vonzzák egymást stb., tudom... de akkor se bírok egy ilyet elképzelni Gansey kifinomultságához. Mindegy, ez persze csak az én bajom, valószínűleg öregszem és egyre konformistább vagyok, nézzétek el, korral jár. Ettől függetlenül hogy ezen a ponton nem értek egyet a könyvvel, ez még egy tök izgalmas olvasmány, ajánlom mindenkinek figyelmébe ;)
Itt lehet letölteni: http://data.hu/get/6704105/MS_raven.pdf nem saját feltöltés, szóval ha érvénytelen lesz a link, nem én szedtem le, DE ha írtok kommentet, tudom javítani! :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)