Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)


életem nagy szerelme... <3  *-*
Dráma, vígjáték, romantikus, fantasy, élet-nagy-kérdéseit-felvető, ugyanakkor rettenetesen kalandos, akciódús, aranyos és szórakoztató, amin egyszerre lehet sírni és nevetni... igen, minden van benne, akár csak a nagybetűs Életben.
(De nem csak szerintem ilyen fantasztikus. IMDB-n - Nemzetközi Filmadatbázis - 10/9-es aránya van14 ezer szavazatból)

Egy testvérpár elindul a rögös úton, hogy családi tragédiájukat helyrehozzák... de túl mélyre ássák magukat olyasmiben, amiben nem kellene. Személyes problémájuk megoldását kezdik kutatni, de olyan összefüggéseket fedeznek fel, mely egy több száz évre visszanyúló, egész emberiséget érintő összeesküvés része... így hát sok kis szállal és sok érdekes karakterrel találkozhatunk :D Mint minden valamire való sorozatban, jó pasik, jó csajok akadnak itt is bőven, de igen felszínes lenne ha csak ők lennének halomra; szerves szereplőink közt ezért aztán vannak öregek, gyerekek, különböző nemzetiségek, hétköznapi emberek, nem-egészen-emberi-lények és menő állami alkimisták... igen, ez a Fullmetal Alchemist Testvériség *-* <3

2001-ben jelent meg Hiromu Arakawa mangája, és egészen 2010 júniusáig futott;
2003-ban animét is készítettek belőle, de mivel akkor még nem lehetett tudni mi lesz a manga vége, saját befejezést adtak neki...  
Épp ezért 2009-10-ben elkészítették a mangahű animét is, FMA: Brotherhood néven, ami pontosan követi a képregényt.
Én most az eredeti sztorival fogok foglalkozni (=manga/2009) 

Lássuk hát ezt a fantasztikus történetet :D
Roppant szövevényes, azt se tudom hol kezdjem... szóval megpróbálom a legelején, hogy akiknek teljesen ismeretlen (ahogy nekem is volt eddig) azok is megértésék. Bár nem tudom akad-e rajtam kívül még ember, aki a 2000-es években lemaradt róla. Komolyan, hogy a fenébe maradtam én le erről akkor!? >.< 

Szóval FMA for dummies x)
Edward és Alphonse Elric kisgyermekként édesanyjukkal, Trisha-val éldegélnek egy kis Resembool nevű faluban, Amestrisben. (Ne keressétek a térképen, egy alternatív világban vagyunk, ahol a fizika és kémia helyett az alkímia fejlődött, de egyébként ugyanolyan kb minden mint a mi világunkban... az 1910-es években).
Miután Trisha meghal, a fiúk még egyszer újra látni akarják édesanyjuk mosolyát, ezért szorgalmasan képezni kezdik magukat alkímiából, hogy megkíséreljék majd a humán transzmutációt. (Ez egy tiltott eljárás, amivel holtakat próbálnak visszahozni. Arról szól, hogy vízből, szénből, ammóniából stb. - tehát ami az emberi testben megtalálható -, létrehoznak egy embert.)
Mesterük - Izumi Curtis, aki szadistának tűnik, de csak azért szigorú velük, mert nagyon szereti őket - persze mit sem tud céljaikról, így a lehető legjobb képzést adja nekik alkímiából.
Csakhogy a holtakat nem lehet visszahozni még alkímiával se, így egy lélektelen testet alkotnak, ami nem is lesz életképes.
Igen ám, de semmi sincs ingyen. Az egyenértékűség elvének értelmében (ez az alkímia legfőbb alapszabálya), valamit valamiért... így Alphonse majdnem meghal, de Edward visszahúzza A Kapun túlról és egy vérjel segítségével egy páncélhoz köti lelkét. Ez viszont Ed karjába és egyik lábába kerül. Al elviszi Edwardot Rockbellékhez, a család régi barátaihoz, ahol ellátják, és Pinako néni neveli innentől a fiúkat saját unokájával, Winryvel. Ő az évek során lelkesen képzi magát, hogy a legjobb automail-gépész váljon belőle - ő készíti el ugyanis Ed hiányzó végtagjait.
Edward magát hibáztatja hogy öccse elvesztette a testét (mindketten benne voltak a transzmutációban, de hogy ő a nagyobb testvér és neki kellett volna okosabbnak lenni szerinte, ezért mártírkodik); eldöntötte hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy újra a régiek legyenek. Felégetik régi otthonukat és nekivágnak a nagy útnak.
innen a nemzetközi FMA nap, ez a dátum van ugyanis Ed zsebórájába karcolva
(Az ezüst zsebóra az állami alkimisták jelképe, azonosítója)

és ezt a rajongók is meg szokták ünnepelni :D
(igen anyu, sört transzmutálok az egyetem előtt)

Mivel ő látta mi van a Kapun túl, ismeri az alkímia minden titkát, képes kör nélkül is transzmutálni  (ami nagy szám, más nem tud, mivel a Kapuhoz csak azzal a szigorúan tiltott eljárással lehet kerülni) -, és az acélra való specializálódása főleg hasznos lehet a seregnek, így 12 évesen felveszik állami alkimistának. Miért jó ez neki?
1. az állami alkimisták hozzáférhetnek az alkímiával kapcsolatos titkos dokumentumhoz
2. pénzt is kapnak a kutatásokhoz...
Ő a legfiatalabb akit valaha felvett a sereg, nagykorúsítják és kezdhet kutatni. Mi után? Fogalmuk sincs. Csak azt tudják hogy vissza akarják kapni a régi testüket.  (Amúgy Edward ezzel tulajdonképpen eladta magát, és ezért utálja is magát. Békeidőben az állami alkimisták kutathatnak, de ha jön egy konfliktus, harcba kell állniuk mint tömegpusztító fegyverek; "dog of the military" - na most Edward elvből nem oltja ki senki életét, szóval ez így elég bajos... )
Egy nap fülest kapnak a Bölcse köve nevezetű dologról (btw sokan nem tudják, de a középkorban VALÓBAN kutattak utána úgyhogy NEM a Harry Potter találmánya!), ami valószínűleg segíthetne rajtuk... de aki ez után nyomoz, általában nem sokáig él - sötét titka van az elkészítésének... Innentől nem akarok többet mondani a részletekről; annyit még elmondok, hogy nagyon messzire fog még így vezetni a történet :) Jönnek majd ugyanis homunkuluszok (amúgy ennek is középkori gyökerei vannak), akik mesterségesen létrehozott emberek, és elvileg halhatatlanok úgyhogy elég bajos harcolni ellenük... de ki hozta létre őket? Mikor? Milyen céllal? Hogyan? És miért éppen a Hét Főbűnt!? Milyen veszély leselkedik az emberiségre és sikerül-e megállítania az Elric fivéreknek? Visszanyerik-e az eredeti testüket? Mi volt az az ishvali "polgárháború" és mi köze mindennek az egészhez? Hogyan jön két keleti hercegség leszármazottja a képbe? És egyáltalán... hol a fenében van Elricék apja és miért olyan fontos ő???
A történet sok szálon fut, és mivel hat évet ölel fel és egy egész emberiséget érintő katasztrófával állunk szemben, sok karaktert érint a dolog.
Edward Elric kezdetben nem más, mint egy meggondolatlan, nagyszájú taknyos, akit kb életveszélyes tökmagnak hívni - de hát az pedig :D - gyűlöli a tejet úgyhogy nem nő valami gyorsan, meg hát különben is csak 12 éves a sorozat elején de a végére kikupálódik... xD
kihagyhatatlan közmondás:
"Ha azt mondom Edward, én Elric-re gondolok, nem Cullen-ra"
- ezt is megértük, elmúlt a Twilight mánia xD
 
Általában arrogáns kis vakarcs, de mégis ő az egyik legnépszerűbb karakter - mert bármit megtenne az öccséért, és vallja, hogy az alkimisták feladata hogy az embertársain segítsenek (de jó volna nekem is egy ilyen tesó)

(Mivel az olvasóim 99%-a lány, gondolom "nagyon" sikerült felkeltenem Al jelenlegi páncéljával / az éppen életképes, Kapunál maradt testével, úgyhogy megmutatom inkább hogy milyen lenne eredetileg - lehet szurkolni hogy visszanyerje ezt a kedves pofit :D)

...de az én kedvencem akkor is a másik Elric fivér, aki ugyan fiatalabb Ednél, mégis olyan higgadtan képes gondolkodni mint egy felnőtt. Alphonse nagyon nyugodt, pont Ed ellentéte. Egy megfontolt, végtelenül szerény és békepárti kis cukorborsó, aki korát meghazudtolva látja át a világ dolgait. Kivéve ha cicákról van szó Akkor olyan lesz mint egy gyerek és bujtatja őket a páncéljában :D
És mint szinte minden névnek a történetben, jelentése van az övéknek is. Elric: visszafelé olvasva majdnem "circle", ami kört jelent angolul. De csak majdnem teljes a szó; utalva ezzel arra, hogy a legnagyobb transzmutációjuk, ami körön alapul mint mindegyik, bevégezetlen maradt. 

A rajongói szavazások eredményei szerint, Ed felettese, Roy Mustang ezredes legalább olyan népszerű mint a tökmag. És milyen igazuk van a rá szavazóknak! Az egyik legérdekesebb karakter.

A Lángalkimista (alkímiájával kivonja a hidrogént a levegőből, és speciális anyagból lévő kesztyűjével csettintve berobbantja azt) nagyon törtető. 29 éves korára ezredes lett. Látszatra: egy öntelt barom - ha röviden akarom összefoglalni. Ha kicsit bővebben:, akkor egy egoista gyökér, akit két dolog érdekel: a csajok és hogy ő lehessen a Führer.
Imádom a sokrétű karaktereket, ezekben van fantázia, nem sablonosak. Az elején (Ross hadnagy esetéig)  úgy kétségben tartott, hogy melyik oldalon is áll, mint Piton professzor tette annak idején. Persze ahogy elkezdjük megismerni, megtudjuk, hogy azért akar Führer lenni, mert el akarja hozni a demokráciát Amestrisbe és nem akar többé egy őrült Führer parancsára ölni - mint ahogy az ishvali népirtás során tette, ami miatt még mindig küzd saját magával (tehát koránt sem az a gondtalan, laza fickó amilyennek mások látják)

Edwarddal egyébként folyamatosan szekálják egymás - de igazából a háttérből törődik Elricékkel és a gondjukat viseli tudtuk nélkül is <3

A katonai karakterek valódi harci eszközökről lettek elnevezve, így ő az észak-amerikai P-51-es Mustang harci repülőgépről, keresztneve pedig királyt jelent, aminek a sakkos hasonlatban még lesz szó ^-^
És elérkeztük szeme fényéhez, Riza Hawkeye hadnagyhoz, hisz "minden sikeres férfi mögött áll egy nagyszerű nő" - ahogy a mondás is tartja. Riza szadista hozzá képest, igazi katonás nő, aki mellesleg mesterlövész - a legjobbak közül. Ami köztük van, az egészen rendkívüli  - nem alkothatnak egy párt, mivel beosztottról és felettesről van szó... de nem is akarják külön helyeztetni magukat, Riza ugyanis megfogadta, hogy Roy testőre lesz és segít neki a ranglétra csúcsára jutni, hogy jobbá tegye az országot és hogy rendezze az ishvali helyzetet. Ő is ott volt ugyanis abban a háborúban és látja hogy hogy elnyomja Amestris azóta is azt a szerencsétlen népet.

Egyébként az ő apja volt Roy alkímiatanára, így gyerekkoruk óta ismerik egymást, és feltétel nélkül megbíznak egymásban. (Különösen fájó pont a kapcsolatukban, hogy Berthold Hawkeye a lánya hátára tetoválta a tűzalkímia titkát, melyet a lány felfedett Roynak apja halála után és mivel gondoskodni akart róla hogy ne legyen soha másik lángalkimista, ugyanis ez az alkímia óriási pusztítást tud véghez vinni, megkéri Roy-t, hogy égesse le a hátáról a tetoválást...)

Riza - származtatják a Terezából, ami "őr"-t jelent (zseniálisan nevezte el karaktereit Arakawa!!!) és az Elizabeth-ből is; utóbbinak azért is van létjogosultsága mert ez a fedőneve az akciókban, és a japán nyelvben az r és az l közt nincs különbség, tehát Lizaként is hallhattatok róla... lényeg hogy magyar hatást emlegetnek mindkettő miatt ^.^
Hawkeye - a Grumman E-2 Hawkeye harci repülőről

Egyébként soha nem szegik meg a szabályokat, szigorúan úgy viselkednek, hogy az megfeleljen a seregnek, még csak nem is tegezik egymást. (Ezen bukik el is bukik majd egy lény, mikor felveszi Mustang alakját.) Soha. Izzik a levegő körülöttük, mindenki tudja is ezt, de ők szigorúan profik akarnak maradni  >.< Arakawa elmondta, hogy nem akart romantikus mesét csinálni, a katonaságnál nem működhetne hogy megmentik a világot és egymást, és két sortűz között romantikáznak, ezért fogta vissza őket :c
(Pedig akkora rajongótáboruk van, hogy még saját nemzetközi napot is kaptak -június 11.-, mikor a fórumokat elönti  a közfelháborodás, hogy legyen szíves Arakawa átírni a katonai törvényeket, hadd lehessenek együtt xD )

Őket amúgy nem csak a sok rajongó támogatná, hanem Grumman tábornok (a már említett Grumman E-2 Hawkeye harci repülőről elnevezveRiza nagyapja, nagyon magas pozíciója van a seregben) - igaz burkoltan teszi ezt csak, de akkor is drukkol nekik xD "milyen szép lenne ha a leendő Führer (Mustang ugyebár) feleségül venni a kisunokáját" - aztán majd később megtudjuk hogy az az unoka bizony Riza - lol :D  Grumann Papi: the first RoyAi shipper ever <3

De van más is, aki folyton boronálná őket össze... pl. Maes Hughes, Roy régi barátja.

Ő megszállott a saját házasságával is, meg a kislányával; mindenkit a sírba tesz a családi fotógyűjteményével, rosszabb mint egy nyugdíjas mami. Elicia még csak négy éves, de már pisztollyal fenyegeti a kisfiúkat akik hozzá közelítenek :D
Nem fogok spoilerkedni, de hogy ezt az örök optimista flótást Arakawa milyen kínoknak teszi majd ki, soha de soha nem fogom megbocsátani neki (T_T)A kalandok során kislánya és felesége is nagyon jó barátságba kerül a már említett Winry Rockbell-lel. Szülei orvosok voltak, és önkéntesként vesztették életüket az ishvali háborúban...Winry nem tudja ki ölte meg őket - de talán a történet haladtával talán kiderül...
Edwarddal nagyon jó barátságban vannak - vagy minek hívjuk... igazából nagyon szeretik egymást, de ezt valamiért mégis úgy mutatják ki hogy civakodnak (igazi tsundere -.-"), Ed ugyanis gyakran teszi tönkre új automail-jét harc közben, Winry meg ezért előszeretettel dobálja meg imádott csavarkulcsaival... xD
Nagyon érdekes egyébként hogy hogy megváltoznak a történet végére - először gyerekkori barátok, aztán ovis szinten kerülgetik egymást kötekedéssel, végül elkezdnek egymásra nő és férfikként tekinteni és a másikat tisztelni... EdWin FTW <3

És ha már így elkanyarodtunk a katonaságtól, nem lehet kihagyni az egyik legőrültebb és a legcukibb szereplőt, akik kezdetben valamilyen fura oknál fogva - amit most nem fejtek ki -  együtt lógnak.
Sebzett állami alkimistákra vadászik. Miért? És mitől sebhelyes? Csupa rejtély ez a karakter.
May Chang pedig egy xingi hercegnő, aki klánjának nem sok jóra van kilátása, ha nem nyűgözi le a császárt azzal, hogy kerít neki egy bölcsek kövét. Rettenetesen élénk fantáziája van a kiscsajnak, mindig túlzottan romantikusokat képzelődik (ld. lent xD) - de mentségére szóljon: remek harcos.
És van egy törpe növésű óriáspandája xD
Azok alapján amiket hallott Edward Elricről, a nagyszerű alkimistáról, elképzeli, milyen romantikus lesz ha találkozik vele... aztán Edward kb egy-két bunkó szóval kiábrándítja magából >.< Ezek után rájön, hogy őt a másik Elric bratyó érdekli igazából...
NAGYON nem kedveltem az elején, mert féltem, hogy átverné szegényt. Alphose elmondása alapján összerakja, hogy a két tesó sokban hasonlít - de Al magasabb, elegánsabb és udvariasabb... gondoltam ha ez a romantikus kis liba meglátja Al milyen állapotban is van igazából, rögtön kiábrándul... (de egyszer szembesül vele. Meglátja hogy csont és bőr, és alig él, de sírva borul rá, mert a kalandjaik során valóban megszerette - azért, aki, és nem azért ahogy kinéz <3)
Ám May helye Xing-ben van a klánjával, mivel ő egy hercegnő... mi lesz vajon velük - a kis gerlepárunkkal és May klánjával? Egy másik klán is versenyben van ugyanis mellette a bölcsek kövéért.
Ling herceg egyszerűen... laza xD Két testőre próbálja kordában tartani a vakmerő herceget - aki folyton ablakokon pottyan be a helyszínekre (fogalmam sincs miért ignorálja az ajtókat) és máson se jár az esze a kaján kívül xD
Igen, az álarc alatt egy törékeny fiatal lány húzódik, aki az életét is feláldozná a hercegért. Vajon fordítva is így van-e és szükség lesz-e rá...!?

Azt hiszem a mérleg erősen elbillent a bejegyzésben a pozitív karakterek javára >.< Mutatok pár gonoszat is... mondjuk hetet. Igen, ők a hét főbűn:
ha megtudjátok ki hozta őket létre, milyen rég, és miért, az agyatok eldobjátok xD
fentről lefele, balról jobbra:
Rest, Buja, Kapzsi, Harag, Falánk, Irigy, Kevély

(Hogy Kapzsi miért néz ki úgy, mint Ling herceg és Harag miért olyan, mint a Führer?
A sorozatból választ kaptok :)

Ellenük van a katonaság
(vagyis annak a nem korrupt része, mert olyan is van sajnos -.-")
balról jobbra
Kain Fuery - "a gyalog", a korabeli kocka a technológiai felelős (akkora adóvevője van mint egy bőrönd - ne feledjük, akkor még nincs internet és mobil!)
Heymans Breda - "a bástya", jó megfigyelő és nyomozó
Vato Falman - "a futó", aki az információkért felel
Jean Havoc - "a lovas", aki úgy beszél mintha egy kapanyél lógna ki a szájából, de amúgy csak cigi xD (nem reklámozzák a dohányzást, de kulcsfontosságú a történet egy fordulópontján, hogy van gyújtója - ja, persze nem csak ezért tartják amúgy, bátor lövész is)
és természetesen Mustang, "a király" és Hawkeye "királynő" (hű társa, Black Hayate :)

A készletet amúgy, aminek ihletéből a sakkos metafora származik, Grumann-tól kapta Mustang (titkos üzenet volt benne persze :) És ez a metafora nagyon fontos. Tökéletesen ki van bontva -  ha nem mai műről lenne szó, irodalomórán már szételemeztetnék velünk, ez tuti >.<Olivier Mira Armstrong - a legmagasabb pozícióban lévő női katona, akinek meg se kottyan a -40 fok, medveölés vagy hasonlók (nagyon kemény, utál mindent, ami nőies és puhány xD)
Alex Louis Armstrong - Olivier bátyja, akiben viszont annál kevesebb férfiasság szorult (kb úgy fejezi ki az érzelmeit, hogy ledobja az ingét, rózsákat szór, csillogni kezd és sírni, nagyon vicces xD)Mustanghoz (és Bujához) kapcsolódik egyébként a sztori legnagyobb harcjelenete. Arakawa elmondása szerint direkt nyugodt környezetbe helyezte őket a nagy jelenet előtt, hogy még nagyobbat szóljon a dolog :D Sikerült. 
A ribanc elmondja Rizának hogy megölte szeretett felettesét... mire a hadnagy összeomlik... de:

BUMM! Mustang beállít, hogy kiégette saját sebeit így nem vérzett el, és kezdetét veszi a történet legnagyobb összecsapása. A Lángalkimista vs Halhatatlan Ribi - best episode ever...!
De az anime is rátett egy lapáttal amúgy.
Travis Willingham (Mustang szinkronhangja) és Laura Bailey (Buja hangja) a való életben házasok - és ezt a rajongók jól tudják. Na most úgy nézni azt a jelenetet ahol (szó szerint xD) halálra oltják egymást és gyepálják a másikat... lol xD
Ajánlom mindenkinek angolul azt az epizódot xD epic szinkron is just epic.
A másik aki miatt érdemes lehet angol hanggal nézni, az Vic Mignonga, Edward hangja.
Úgy tűnik ez a pasi aztán hihetetlenül megbecsüli a rajongóit. Eljár az összes találkozóra amit a tiszteletére szerveznek, válaszol minden rajongói levélre, e-mailre és bármikor óriási vigyorral fotózkodik bárkivel, nem vágott még senkihez se pofát. Ennyi jót még életemben nem olvastam hírességről. Mindenki mondja hogy soha nem fáradt ha rajongóval kell beszélnie, mert tudja hogy a közönségnek köszönhet mindent és amúgy is - imádja az animéket xD
Egyébként a magyar szinkronra se lehet egy rossz szavam se. Hihetetlenül jól sikerült. Nem tudom tudjátok-e archoz kötni a Szabó Máté (Ed) vagy Baráth István (Alphonse) nevet, de ha ők nem is, Hujber Feri biztos megvan (Mustang kellemesen búgó hangját adja) :3

Ennek a történetnek sok tanulsága van. Nagyon izgalmas és szórakoztató, de komoly dolgokról is szól.
Irigy elmondja, hogy az emberek esendőek, ostobák és sokat hibáznak: de ott van nekik a megbocsátás és a  szeretet öröme, ami az önző lényeknek nincs.
May megmutatja, hogy ha szeretünk valakit, nem számít hogy néz ki. A teste akár egy pácél is lehet >.<
Riza megtanítja, hogy a vágyainkat le kell győzni néha, és a kötelesség fontosabb mint az enyelgés.
Olivier a példája annak, hogy kellő kitartással és munkával egy nő is elérhet bármilyen magas rangot, amit férfi.
Mustang elmondja, hogy a világban nincs minden rendben, de merjünk nagyot álmodni, a világot ugyanis jobbá tehetjük.
Sebzett megmutatja, hogy bűneinket megbánni sosem késő, és hogy a bosszú mindig csak újabb bosszút szül.
Winry-n látjuk, hogy ha a pasiból harapófogóból se lehet kihúzni, mi a baja, mi bántja, nem is kell erőltetni - egyszerűen mellettük kell lenni, csöndben támogatni őket, nem nekünk is még nyavalyogni, és ez később megtérül ez a figyelem.
Edward számtalanszor áll legyőzhetetlennek tűnő akadály előtt, de soha nem adja fel, mert ígéretet tett a testvérének.
Alphonse meg... a történet majdnem legfiatalabb szereplője mondja a legnagyobb bölcseket xD Semmi sincs ingyen, mindenért tenni kell; az erőszak nem megoldás semmire; uralkodjunk mi az indulatainkon, és ne fordítva; nincs szebb annál, mint mikor másokon segíthetünk és a családnak mindig össze kell tartani.
És még sorolhatnám, de nem teszem mert már így is sokat rizsáztam :D


A mangát egyébként azért érdemes olvasni, hogy a történetet a magunk tempójában tudjuk összerakni, a 2003-as animét azért lehet érdekes megnézni, hogy lássuk, mennyire TELJESEN eltérő véget lehet adni ugyanennek a történetnek, a 2009-eset pedig azért, mert egyszerűen tökéletes *-* a zenéje fantasztikus, a grafikája fényévekkel igényesebb mint a réginek, és hihetetlenül hangozhat, kockáról kockára követi a mangát.

A kezdő és vége főcímdalok nagyon klasszak, de ami tényleg kihagyhatatlan számomra, az az egyik legismertebb aláfestő zene belőle. 
Az emberiség épp megmenekül a pusztulástól, felkel a nap, magukhoz térnek az emberek, és a felsír az első csecsemő... epic jelenet. És a zene is az hozzá. Annyira drámai és felkavaró, de olyan gyönyörű is egyben, hogy ha lett volna aláfestője zenéje a világ születésének, biztos vagyok benne, hogy ez lett volna az. 
Akira Senju szerzeménye - aki nem kezdő abban, hogy szimfonikus nagyzenekarral dolgozzon. 
Kötelező hallgatmány *-*

Piratebay-ről letölthető a teljes filmzenei album egyébként, indavideón pedig fent van magyarul mind a 64 rész. Aki a magára is kíváncsi, az olvashatja online vagy elkérheti mint bármelyik más könyvet :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)