Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Azt hiszem ez nálunk sosem fordulhatott volna elő. Musical készült a Black Butler-ből (kettő is O.o)

Mármint nem valami iskolai előadás, hanem igazi színdarab: igazi színházban, igazi színészekkel, felnőtt közönséggel, DVD kiadással - szóval ez teljesen komoly.


A történetben a mangához híven Ciel és hűséges démonkomornyikja ismét rejtélyes ügyet oldanak meg Viktória királynő kérésére.
Ezúttal 3 testvér érkezik vendégségbe hozzájuk, akik egy elátkozott fuvolával szerencsétlenkednek... mindegy.

A szokásos túlvilági rejtély, krimi, mint minden részben. DE. Ami igazán különlegessé teszi a darabot, hogy képesek voltak egy viktoriánus kori történetből egy igazi mai musicalt csinálni. Érzelmes, megható dalok váltakoznak a színpadon csillogó showtánccal...
A kosztümök és a díszlet pontosan olyan, ahogy azt a mangától megszoktuk. A ruhákat az utolsó fodorig visszaadták <3De persze a zenét és a koreográfiát a legérdekesebb alaposan szemügyre venni, eddig ugyanis nem sűrűn találkozhattunk hasonló darabbal (vagy aki tud még mangából készült musical-t, írjon :D)
A darab tetőfoka a Red or Black c. dal. Grell még mindig elkötelezett rajongója Sebby-nek - Sebastian meg ezt annyira nem díjazza, úgyhogy ennek örömére harcolnak egyet - de ez az egész úgy van megoldva, hogy bele van építve a táncba. Egy jazz- showműsorba való dalra táncolnak. Zongora, trombita, búgó hangú hölgyikék vokálja a háttérben, sétapálca... úristen *-* <3 :D

És nem csak a zene vagy a sétapálca teszi annyira klasszá >.<
Hanem hogy Yuya Matsushita tényleg tud énekelni. 
Mármint nem csak egy szépfiú, akit az utcáról kaptak be közönségmágnesnek, hanem zeneiskolát végzett hivatásos énekes. (Anyja mondjuk sosem támogatta a művészi pályafutásban, de ő azért csak New York-ba utazott híressé válni... és sikerült neki. Nem ez az egyetlen darabja, és önálló albumokat is ad ki stb.)
Grell (Uehara Takuya) pedig... őrült és szenvedélyes - mint mindig.
Na most ezek mellett szegény kis Ciel-nek (Shougo Sakamoto) elég nehéz volt érvényesülni - de azt hiszem nem is őt szánták e történet főszereplőjének. A második rész is pl. a shinigamikról fog szólni, kicsit olyanok ezek a darbok talán, mint az öt OVA - azokban is inkább új/mellékszereplőket akarnak részletesebben bemutatni (Emlékezzünk csak vissza, hogy a Ciel in Wonderland volt csak az, ahol tényleg körülötte forgott a cselekmény; esetleg a That Butler Performer, ahol a Hamletet adták elő)

Nos.. Aka ka kuro ka? A piros nyer vagy a fekete? Akit csak ez érdekel, annak íme ez a zseniális részlet :D
Aki viszont az egész darabot szeretné,  http://www.nyaa.eu/?page=view&tid=217459 - egyelőre csak angol felirat van hozzá... de ez egy musical: minimális angoltudással is érthető, ha figyelitek mi történik a színpadon xD


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)