Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)


"Henry James klasszikus regényében új nevelőnő érkezik egy angliai vidéki kastélyba. Ez akár egy idill nyitókép is lehetne, a nyugalmat azonban gyorsan megtörik a rejtélyek: mi történt a korábbi alkalmazottakkal, s miféle titokzatos idegenek járnak a kastélyban? Hátborzongató látomások kísértenek, a múlt rejtélyes, a jelen baljós, a valóság és a képzelet határán járunk, és a csavar néha fordul egyet… 
A regénynek számos filmes feldolgozása van, melyekben szerepelt többek között Marlon Brando (Éjszakai jövevények), Nicole Kidman (Más világ), Colin Firth és Ingrid Bergman. A történet alapján Benjamin Britten operát írt."
...vagyvagyvagy a 2009-es amiben a Downton Abbey Michelle Dockery-je és Dan Stevens-e főszerepel <3

A csavar fordul egyet - már a cím is milyen rejtélyes...

1898-ben jelent meg. 19. század - nyilván el kellett olvasnom. Egyébként is akartam, de most kötelező volt az egyik órámra, így még időben is végeztem vele xD (egy nagyon-nagyon picike könyvről van szó, mint a tenyerem kb, kisregény :)
Gótikus horrorregény. Legalább is ezalatt a besorolás alatt tanuljuk. De éppen annyira volt csak félelmetes, hogy még én is bátran elolvastam egy este folyamán. Igazából maga a főszereplő se fél, bátran kiáll a szellemek elé - nem nagyon ijesztő tehát... inkább a történet az izgalmas.
Adott egy nevelőnő és egy kastély - mint oly sok 1800-as évekbeli regényben :D
De az ő munkaadója szigorúan utasítja arra, hogy nem akar semmit tudni arról mi történik a gyerekekkel (nem a sajátjai amúgy, árva rokonok, akiknek ő a gyámjuk). Ad kastélyt, pénzt (sok pénzt; a nevelőnőnek még sose volt olyan jó dolga mint ott), de nem akarja hogy a gyerekekkel fárasszák, még akkor sem szabad neki írni, mikor a kisfiút rejtélyes okokból kirúgják az iskolából... semmiről nem akar tudni, nem látogatja őket - ami főleg azért bajos kedves nevelőnőnknek, mert beleesett a pasiba... 
Próbál bizonyítani neki tehát, hogy milyen jól megállja a helyét - de pályakezdő, még ekkora birtokot se felügyelt egyedül ezelőtt, és még itt vannak a gyerekek is a különös viselkedésükkel... nagyon nagy rajta a nyomás. Megőrül? Csak képzeli a szellemeket? Vagy valóban természetfeletti erővel van dolgunk?
Elárulom: az író leginkább a fantáziánkra bízza. Néha így tűnik, néha úgy - attól függ a csavar merre fordul... :)

legálisan olvasható/letölthető a MEK lapján: http://mek.oszk.hu/00400/00413/
olvassátok el és várom a véleményeket ti mit gondoltok, milyen jeleket, utalásokat vesztek észre, mivel állunk szemben: képzelet vagy valóság :)

Addig még nem jutottam el hogy a filmet is megnézzem, időm még nem volt rá, de már le van töltve, úgyhogy hamarosan jön annak is az ajánlója :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)