Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

5 év. 6 évad. 121 rész.

Ennyi időn át találgathattunk, ki lehet a Gossip Girl - és hogy szereplőink felnőnek-e valaha vagy elkényeztetett tiniként fognak-e örökre viselkedni.
És elérkezett a nap, hogy megkapjuk a válaszokat.

Hogy ki is volt a bajkavaró, pletykáival mindenki életét felforgató, információkkal visszaélő, azokkal néha istent játszó GossipGirl álnevű író, azt persze nem árulom el, gonoszság lenne :D De meglepő lesz, ígérem.

A második kérdésre viszont az utóbbi évadok során lehetett látni a választ: felnőnek, bizony fel... Míg az első évad abból állt, hogy a gimiben próbálják a másik pasiját elszedni és vágni a fát egymás alatt, meg a menő egyenruhájukban részegen húzták át egyik partyból a másikba magukat, most már vállalatokat igazgatnak, könyveléseket hamisítanak meg, egyesek hercegi családba házasodnak és válnak el botrányosan, míg mások illegális olajüzletek után nyomoznak...

Nagyon szerettem, de nem sajnálom hogy vége lett. Már az összes lehetséges kombinációt ellőtték: mindenki kavart mindenkivel, mindenki volt barát és ellenség mindenkivel. Már csak önmaga ismétlése lehetett volna a sorozat, ha folytatódik. De a folytatás helyett egy méltó befejezést adtak a történetnek. Izgalmas, drámai és hepiendes, ahogy egy igazi jó szappanoperának illik lenni. Van benne rendőrség elől menekülő, titokban esküdő szerelmespár, haláleset - de persze csak olyan, hogy a boldogság útjában álló gonoszt iktatják ki vele-, újra egymásra találó régi párok, és az elmaradhatatlan "5 évvel később" jelenet, ahol a rajongóknak kedveskednek egy-egy esküvővel, gyerekkel... Igen, valakinek már gyereke is lesz. Milyen távol is áll ez a békés családi jelenet a történet eleji bedrogozva bulizástól!  Hát ennyire megoldódott minden az Upper East Side-on, itt a vége, fuss el véle, szép 5 év volt :')

Nagyon tanulságos az utolsó jelenet. A GossipGirl igazi nevét kicsillagozom, de mindenki érteni fogja a mondanivalóját:


"Talán megszabadultatok ***-tól, de tőlem sosem fogtok. Mindig lesz egy kívülálló, aki be akar kerülni. Hogy ki vagyok most? Na ezt a titkot sosem árulom el!"

Mindig lesznek Dan Humphrey-szerű csóró fiúk, akiket levegőnek néz a felső tízezer, mindig lesznek Serena van der Woodsen-féle szőke bombázók, és mindig lesznek Chuck Bass-szerű limóval suliba járó menőcsávók, hogy elindítsák a saját generációjuk bonyodalmát...

...mert ez az élet rendje az Upper East Side-on.
xoxo


felirat:


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)