Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Nem lehet nem imádni. De komolyan :D Úgy ráfüggtem, két nap alatt kivégeztem az egész sorozatot :D


Hol is kezdjem... hűha, nehéz :D Nehéz, mert a sztorit gyakorlatilag mindenhol lányoknak való animének könyvelik el, aztán ezzel az egyetlen címkével letudják. Középiskolában játszódik, igen, romantikusnak is mondják... de csak a közepétől az kb. Mert hogy addig tisztán egy félreértésekkel teli vígjáték, ahol is én sírva fetrengtem a röhögéstől. Engem tényleg a humorával fegyverezett le. És nem is kicsit :D 
De nem csak nevetés van benne. A másik amiért imádtam az a pszichológiája. A családi problémák, az érzelmek széles skálája... majd meglátjátok :)

 

Ryuuji-t anyja egyedül neveli, 16 évesen szülte, és egy éjjeli bárban dolgozik, hogy fiát egyetemre tudja küldeni. Ezen kívül úgy él, mint egy gyerek (nem meglepő, tulajdonképp nem volt fiatalkora), éppen ezért Ryuuji a kis családjuk feje. Nagyon komoly, csöndes és megfontolt, ő tartja rendben a háztartást, intézi a vásárlást... betegesen tisztaságmániás és kiváló szakács :D Apjáról nem tudni csak annyit, hogy tőle örökölte a szemeit - amit utál mert mindenki szerint félelmetes, rosszfiús a tekintete - pedig nem az. 

Taiga, a szomszéd lány pont az ellentéte. Mindene megvan... anyagilag. A szülei inkább vettek egy luxuslakást neki miután elváltak hogy az új családjukra tudjanak koncentrálni, és nem is törődnek vele, mi lesz belőle. Ezért aztán ő sem törődik magával. A lakás egy szemétdomb, nem takarít, nem is főz, gyorskaján él (már amikor nem lusta még rendelni is)... míg meg nem sajnálja Ryuuji, aki elkezdi rendbe szedni a csajt - a lakását, az étkezését, a szerelmi és családi dolgait, szóval az egész életét...
(esküszöm hogy patológiás eset a csaj xD)

Ryuuji meg akarja szelídíteni Taigát. Igaz a lány úgy beszél vele mint a kutyával (szó szerint...), de akkor is. Egy jobb, normálisabb élet felé akarja terelni, mert sajnálja őt, hogy senki nem látja mekkora bajban van és milyen magányos. Teljesen antiszociális, senki nem mer barátkozni vele (kivétel Minori). Nagyon harcias ha kell, ha nem - innen is a beceneve: Zsebtigris. Még a tanárok is félnek hozzászólni és egy fa karddal mászkál xD

Azzal tör be kezdetben Ryuuji-hez is... hogy megölje... egy játék karddal...  egy tévedés miatt xD A fiú táskájába került egy szerelmes levél (vagyis mint kiderült csak a boríték xD) amit a lány Kitamura-nak szánt - ő az osztálytitkár-stréber-jófiú stb, akivel össze akar jönni.

...vagyis azt hiszi csak hogy ő kell neki - de tudja is ő hogy mit akar! Neki valaki olyasvalakire van szüksége, aki törődik vele, aki mindig mellette van, még ha nem akarja is hogy törődjenek vele... valakire, aki azt mondja neki, hogy hívhatja magát Tigrisnek, ő lesz akkor mellette a Sárkány - hisz ősi idők óta a Sárkány a Tigris méltó párja... <3 (btw, innen a cím: tora - doragon; tigris -sárkány)


Ám Ryuuji is hülye - itt senki se tudja mit akar igazából, agymenés :D Ryuuji Minori-t akarja összeszedni... (legalább is kezdetben). Így Taiga és Ryuuji összeszövetkeznek, hogy megnyerjék kiszemeltjüket - de lehet hogy a végén rájönnek, nem is kellenek a kiszemeltek... (főleg nem Minori! bocsi, tudom én hogy pozitív karakter meg cuki meg minden - de egy elmebaj az a csaj, ahogy kapkod egy dologtól a másikig; az étterem, a softball csapat, akármi... mindenhol ott van és pörög és le se lehet ütni... >.<)

Ők négyen hát a főszereplők - kezdetben... mert jön még egy újabb tag is a csapatba, a sz*rkavaró karakter, aki egyik sorozatból sem maradhat ki ugyebár... ő Ami ("buta csivava", ahogy Taiga hívja), Kitamura gyerekkori barátja, aki csak úgy mellesleg szupermodell és imád a figyelem középpontjában lenni. Még ha ehhez hazudnia is kell.


Amiről még feltétlenül szót kell ejtenem, az a főcímdal (az első; kettő van amúgy).

Hát én először ekkora szemekkel néztem: O.o wtf did I just see!?
És másodjára, és harmadjára is. Aztán megszoktam. Sőt, rájöttem, hogy annyira fülbemászó, hogy alig tudtam egy nap után kiverni a fejemből. Ez a legtipikusabb lányos anime-zene amit el lehet képzelni szerintem. Japán kiscsajok hadarnak cuki hangon, a szintetizátor vinnyog mint a nyúzott macska... annyira LOL hogy nem lehet utálni még ha szörnyű is, egyszerűen túlcsordul a cukiságtól xD 
(amúgy annyira jó mikor mennek egymás után - olyan jellegzetesek a karakterek hogy egy-egy mozdulatából, a járásából fel lehet ismerni valakit.)Na, hát remélem az érdeklődés felkeltéséhez elég volt ennyi is - biztosíthatlak róla titeket hogy most még egy csomó poént nem is lőttem le, nem spoilereztem ahogy szoktam (ó, pedig lenne miről!), számos kérdést fel se tettem, nemhogy a választ elárulnám... - ki menti meg Taigát a magányosan töltött Szentestétől (hát nem a szülei -.-"), miért szökik meg Kitamura, hova szöknek a szerelmesek és mi elől (és kik azok? :D), hova lesz az egyik főfőszerepelőnk egyik pillanatról a másikra az utolsó előtti részben, hogyan hal meg majdnem Taiga, hogyan lesz hepi és kevésbé hepi end egyszerre... vannak azért érdekes fordulatok, főleg a vége felé. A sorozat első fele felfesti a szitut, hogy ki kivel van, hogy és miért, de a második 12 részben olyan eseménydús hogy csuda xD

És nem, nem unalmas ez a középsuli téma. Sok érdekességet meg lehet tudni a japán sulikról, csomó minden másképp van náluk (kulturális hét, karácsony!) - na és nem is mindig csak a suliban vannak azért... mennek nyaralni, sítáborba, akármi... nagyon jó higgyétek el :D indavideo-n fent van minden rész :)

***
utóirat - avagy Bloggerina szösszenete arról, hogy mégis néz olyan animét amiben lehetetlen hajszínek vannak

Sose értettem miért van idióta hajszíne sok animehősnek. Minori piros haja még belefér vörösnek, de Kitamura kékeszöld hajszerkezetétől a falra másztam -.-"
... míg ki nem derült hogy az fekete. Na ennyit hadd spoilerezzek :D Kitamura - a stréber jófiú ugyebár - egyszer elkezd lázadni, hogy nem akar többé jófiú lenni (a miértjét nem lövöm le :p) És kiszőkíti a haját. Na most, amikor vissza akarják festeni, azt mondják, fessük vissza feketére - és "Black" hajfesték van nemtudommárkinél. 
...Animék. Ki érti őket? -.-" :D


Share/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

Annie írta...

Hmm... felkeltetted az érdeklődésemet, már szedem is le magamnak. :)

Bloggerina Creepie írta...

^^ örülök hogy sikert felkelteni az érdeklődésed, majd írd meg hogy tetszett :)

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)