Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Ritka alkalmak egyike: élménybeszámoló jön egyenesen a moziból. (fél év után végre megejtettük az első, de nem utolsó mozis-utána vacsorázós randinkat *_* úgyhogy boldogság van és friss élmények :))Tele volt meglepetésekkel szerintem ez a rész is. 
Úgy alakul a sztori, hogy valahol félúton új női főszereplőt kapunk, de nem lőném le a csattanót, úgyhogy maradjunk annyiba, hogy Adler -nagy bánatomra- kívül fog esni a történet fő vonalától.
"A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje (Robert Downey Jr.) visszatér - és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor (Jared Harris) lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni.
Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügybe, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját (Stephen Fry) és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt (Noomi Rapace) is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.
"
 

A kedves Mary is kicsit nagyobb szerepet kap mint eddig. (Végre sikerül elvenni Watson-nak. Meglehetősen jól tűri hogy még a nászútját is elrontják, nem válik hisztis picsává még így se. Az előző rész óta megkedveltem.)
másnaposan mint a ....., egy jó kis kocsmai bunyó után, de nyélbe ütik a dolgot végre
(Kocsmáról jut eszembe, még mindig szuper ír zenék vannak a filmben ;))

És ha már új szereplők: megismerkedhetünk Sherlock Holmes bátyjával is, Mycroft-tal, akit a nagyszerű Stephen Fry alakít.
És ha most ti is azzal jöttök, hogy az én korosztályomból senki sem ismeri az Egy kis Fry és Laurie-t, mert ez így szokott lenni és mert Hugh Laurie-t mindenki csak a dr. House-ból ismeri, szégyelljétek el magatokat és irány a youtube. Igaz, hogy '87-től '95-ig gyártották, de mai napig is az angol humor gyöngyszeme az a sorozat! x"D

Továbbá: ami nem meglepetés, de engem bámulatba ejtett: még mindig a viktoriánus korabeli ruhák és a díszlet. Ezt nem tudom kinőni *_*


Egyébként ebben is van minden, ami kell, mint az első részben: humor, kaland, látvány, izgalom.

a vígjátékok elengedhetetlen kelléke, a nőnek öltözés

A látványra amúgy külön nagy hangsúlyt fektettek; mivel a filmben alapvetően a egy robbantássorozat okait próbálják feltérképezni, sok robbanás van benne... gyönyörűek a belassítások, meg tényleg, az egész látvány nagyon össze van pakolva.
nem a legjobb kép, de ez az egyik leglátványosabb jelenet, úgyhogy lessétek a filmben ;)

Összességében: nagyon jó, csak ajánlani tudom - és mivel a film szó szerint egy nagy kérdőjellel fejeződött be, valószínűleg lesz folytatás (állítólag már akkor az előkészületei folytak, mikor a második rész még a mozikba se került.) De ezt nem csodálom: kasszasiker, elvileg lezárt, gyakorlatilag meg folytatható sztorival. Én kíváncsian várom azt is.


Álljon alább egy mozis változat - de a maximális élményért inkább ajánlom a moziba menést mindenképp
Share/Bookmark

4 hozzászólás (írj véleményt!):

Dóra W írta...

Pár hete én is megnéztem - az első rész is a kedvencem volt, úgyhogy ezt is nagyon vártam :) A kritikák alapján tartottam tőle, hogy nem lesz olyan jó, de engem megnyert :D (Sherlock: Feküdjön le velem Watson! :D)

Bloggerina Creepie írta...

igeeeeeen, az alá a kép alá be is akartam írni, de ha valaki megnézni mondom legyen meglepetés :D de az volt a kedvencem nekem is, egyértelmű :D :D

Raven írta...

Teljesen egyetértek veled, és alig várom az újabb Sherlock Holmest. Az előző is jó volt, de ez szó szerint bombassztikus, egy percre se tudtam levenni a mozi kivetítőjéről a szemem, pedig úgy ültünk be pénteken a moziba a haverokkal, hogy mindenki majd bealudt és bízott a kóla jótékony hatásában... hát így utólag belegondolva, nem volt ré szükség, mert a film megtette a magáét:)
A filmzenével kapcsolatban pedig, egyszerűen imádom a főtémát :))

Bloggerina Creepie írta...

"bombasztikus" - milyen találó szó ez :D
tuti amúgy hogy a harmadik részért is elmegyek a moziba, egy ilyen filmnél jobb a látvány nagyban :)

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)