Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Mit nekem Oscar-díj, még hogy Toy Story 3... ez körülbelül ötmilliószor jobb volt.

(Kicsit kétségbe este hogy fogom az Aranyhajjal első helyre tenni mindkettőt, de mivel kiderült hogy az 2010-es, no problem :D)

"Ha a filmben lenne vicces rókamanguszta – varacskos disznó páros, még őket is bőven lenyomná Téltata. Aki szuper egyveleg. Hím soviniszta kivénhedt tábornok, megrögzött antikmódi és technika gyűlölő. Kinézetre pedig olyan mint az Interpol és a CIA által körözött pedofilok többsége... A film második kétharmadát ő viszi a hátán, olyan poénokkal amin én és a barátnőm is sírva feküdtünk a mozi széksorai között. A mögöttünk ülő kisgyermekes család azonban ezen csöndben értetlenkedett. Oh igen, lassan 20 évvel a rendszerváltás után bevésődhetne már az emberek agyába, hogy nem minden rajzfilm mese." :D
"Sok mindent tudunk már a világról, de a tudomány még mindig adós néhány nagy kérdés megválaszolásával. Ezek közül is a legtitokzatosabb: hogyan tud a télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Most végre itt a válasz: tökéletes, katonás szervezéssel, melynek sikerében több millió, a terepen dolgozó manóra, egy óriási, szuperszónikus szánra és egy tökéletesen működő parancsnoki bázisra van szükség. De hiába segít a fejlett technológia, néha mindenütt becsúszik egy kis hiba.
Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában -
ez nem igaz, épp azon megy a verseny az idővel, hogy még megkapja.
A Télapó és parancsnokhelyettese (mellesleg elsőszülött fia), Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. És a saját szakállára beindít egy hibakijavító-akciót: amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.
"
port.hu  (honnan is lehetne máshonnan... xD)


A fenti kis idézet jó volt kedvcsinálásnak remélem, de nem csak Téltata jó karakter :D
Artúr, aki olyan kis kétballábas, hogy eldugták a postázóba, kicsit magamra emlékeztetett :)
 
 (Csak az én mamuszomnak nem villog a szeme, de azért epic az is :P)
 

Egy nap úgyis a bátyja örökli a mikulásságot - nem probléma ha fél a repüléstől... gondolja. De mikor az egyik ajándék kimarad és a bátyja megpróbálja eltusolni a ügyet mert az "akció így meg úgy sikeres volt" blablabla, Téltatával nekivágnak a nagyvilágnak hogy leszállítsák az utolsó csomagot is.
 (Hát mikor Afrikában leszórták véletlenül a szavannán az állatok a repülő-varázs-izé porral, amivel a rénszarvasokat kell, azon kinyúltam... xD csóri zsiráfok hogy lebegtek össze-vissza x"D Na a szarvasok is... ahogy útközben folyton hagyják el őket... "maradt: 3.5 szarvas"... x'D) 

A Télapónak is egészen új oldalát láthatjuk - idősödik, kicsit kezd belefáradni a munkájába, nem ad már bele mindent... nem egy megszokott Mikulásábrázolás. (És ez a legjobb az egészben: igazából semmire se tudtam azt mondani ebben a filmben hogy sablonos. )
Megismerhetjük a családját is, amire a legtöbb mikulásos rajzfilm azért annyira nincs kihegyezve... pedig ők is úgy élnek mint egy átlagos család... (majdnem^^ ) 

 Télanyó szegény kicsit el van nyomva, de a Mikulás családján nagy nyomás lehet...

Talán Steve is azért lett ilyen eszelős - a karácsony nem a szeretetről szól, kit érdekel hogy egy gyerek nem kap ajándékot? Majd feladja postán... - bazze xD 

Téltatáról már esett szó, a manókról viszont még nem... de egy kép többet mond minden szónál: 
Olyanok mint egy csúcsszuperül képzett katonai szervezet a legmodernebb kütyükkel :)
nyehehe, egyik legjobb jelenet... de nem akarom lelőni a poént. Akit érdekel, nézze meg mondjuk itt:
vagy töltse le itt:


A kedvenc manóm egyébként ő, a csomagoló... (igen, szemöldökpiercinge van, a sztereotípiákat le kell bontani :), aki olyan tudja kijelenteni hogy MASNIRA MINDIG VAN IDŐ, hogy azzal még maga Chuck Norris sem merne vitatkozni... :D

Aki eredeti szinkronnal nézné, itt a link - biztos jó, jó színészeket szedtek össze hozzá.

James McAvoy (Artúr hangja)
Hugh Laurie (Steve hangja)
Jim Broadbent (Télapó hangja)
Imelda Staunton (Télanyó hangja) (HP Umbridge... xD)
Bill Nighy (Téltata hangja)
Eva Longoria Parker (Chief De Silva hangja)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)