Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

jöjjön egy újabb csoda a port.hu-ról ^^ helyenként immár hagyományosan B.C. javításaival:

"A rock'n' roll örök. Az igazi slágerekre mindig lehet táncolni. Ebben hisz Tracy Turnblad is, aki már nagy lány, nagy hajjal és nagy szívvel, és akinek egyetlen szenvedélye van: a tánc. Egyetlen vágya pedig az, hogy felléphessen a Corny Collins Show-ban, Baltimore legmenőbb zenés-táncos tévéműsorában. Tökéletes is volna rá, csak van egy kis baj vele. Tracy nagy. Kövér - emiatt nincsenek haverjai (hát ezért épp vannak neki: van egy sovány, szőke barátnője és az egész néger bandával jóban van, szóval még csak azt se mondhatjuk hogy csak a dagik körében mozogna), és emiatt érzi úgy, hogy nincs esélye az első áttörésre (a kövérsége miatt azt érzi, csak hogy pontosítsunk, hogy nem fog a nyálas csávó összejönni vele). Amikor viszont mégis sikerül bekerülnie a műsorba, újabb bajok várnak rá. Ugyanis a Show korábbi sztárja vissza akarja szerezni elveszített babérjait (LOL, a másik legalább ekkora, ha nem nagyobb problémát a kedves cikkíró kihagyta. Feketékkel táncol - amiről ugye tudjuk, hogy akkoriban mekkora gáz! És a fekete barátait kitiltják a tv-ből!) Úgy érzi, a táncparkett neki jár, és mindenre hajlandó, hogy visszahódítsa (úgy érzi, a táncparkett jár a fekete barátainak, rajtuk akar segíteni, nem ugyanaz a kettő. Meg szokták ezek nézni a filmeket mielőtt írnak róluk!?). És közben csak szó, szól a rock'n'roll."


A szereposztást, láthatjátok, nem aprózták el, nagy neveket vonultattak fel a feldolgozásban. Mert ez az.
1988-ban már volt egy Hajlakk, és eredetileg ez a filmnézés is úgy indult, hogy azt kerestem. Illetve anyu akarta hogy előtúrjam neki, meg is örült szegény mikor hallotta hogy megvan - csak aztán kiderült, hogy a újat szedtem le, mert a régit sehol nem találni.
Na de itt a mostani szereposztás:

 John Travolta (Edna Turnblad)

Nikki Blonsky (Tracy Turnblad)

Christopher Walken (Wilbur Turnblad)

Zac Efron (Link Larkin)

Michelle Pfeiffer (Velma Von Tussle)

Queen Latifah (Motormouth Maybelle)

Amanda Bynes (Penny Pingleton)


 James Marsden (Corny)
 
Elijah Kelley (Seaweed J. Stubbs) Mint már az elején utaltam rá, azért fontos szerepet kap a filmben a diszkrimináció is a tánc mellett. Penny anyja nem akarja, hogy fekete sráccal jöjjön össze a lánya, kitiltják a tv-ből a feketéket, ők pedig tüntetnek stb. Tracy viszont kiáll mellettük és a tüntetés élen van. Meg is gyűlik a baja a rendőrökkel, de sikerül elbujkálnia. Viszont közeledik a verseny napja, ő pedig mindképp be akar jutni... 

Komolynak hangzik így leírva ez a diszkrimináció (élőben az is volt, ezzel nem vitázom), de itt a filmen a csupa csillogás, glitter, mézes-máz, nagyon rózsaszín hepiend könnyed filmmé teszi, igazi musical-vígjáték, ahol a végén minden jóra fordul.


És ha mindezt már az elején sejtjük, akkor is nézeti magát a rock&roll-os muzsika, tánc, és csoooooodaszép pörgős szoknyák miatt ^^

online:
vagy
vagy


Share/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

Valerin Lanz írta...

Számomra nagyon nagy élmény volt a film, mikor kis tudatlanul megvettem az egyik bevásárlóközpontban potom pénzért. Már az elején megtetszett, mivel én sem vagyok modellalkat, szóval együtt tudtam érezni a lánnyal, plusz fel is néztem rá, hogy a hangja mellett még bátorsága is van. A zenék és a táncok a kedvenceim lettek, Queen Latifah pedig a kedvenc színésznőim közé emelkedett azóta. Igaz ugyan, hogy helyenként túl optimista meg utópisztikus volt, de szerintem ilyen filmek is kellenek, bennem például a You can't stop to beat és az I know where I've been nagyon sokszor tartotta a lelket. Emlékszem, még a szalagavató előtt is ezt néztem.:)Azóta is imádom.:)

Bloggerina Creepie írta...

:) igen, sok pozitív érzést ad ez a film :) meg hát az a fíling ami benne van... rock&roll!!!! :D

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)