Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

...és ez most nem olyan, mint mikor poénból sztárolom magam. Idén tényleg szervezői feladatokat láttam el :D (*stréber és még büszke is rá*)

"Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld…" címmel talált ki egy témát V.G.I. tanárnő - ám másféle hivatalos teendői is akadtak ebben az időpontban, így kénytelen volt néhány hallgatóra bízni a levezénylést.
Így hoztunk össze egy játékos vetélkedőt a drogokról, alkoholról, erőszakról, egészséges életmódról gimiseknek. A dolog szépséghibája annyi volt, a helyszínen totál rosszul voltak kiplakátolva a dolog, elírták a termet: ott az volt kiragasztva, hogy 5-ös terem. Amivel nem is lett volna akkora gond, ha létezne az 5-ös terem és onnan át tudták volna az embereket irányítani hozzánk - na de hát nem is létezik fszt. 5-ös terem nálunk. Így mentünk a folyosón, és kapkodtuk kezdés előtt fél órával a gimisnek, tizenévesnek kinézőket xD

Nem baj, lettek emberkék, (érdekes módon csak lányok voltak erre nyitottak)
Volt totó a drogokról, szituációs feladatok, véleménykifejtős kérdőív, plakátrajzolás. A résztvevőknek biztosítottunk cukorkát (hogy jobban pörögjön az agyuk xD), és a foglalkozás végén mindenki kapott Debreceni Egyetemes füzetet, könyvjelzőt, ceruzát... kell befelé szervezni a következő generációt, és a tanszék úgy gondolta, ez jó lehetőség a reklámra xD

Tanulság:
nekik: ne fogyassz alkoholt mert ilyen másnapos leszel, mint én, drogot, mert tönkreteszed magad.
nekünk: ezek a 15-16 évesek valóban nap mint nap valós problémának élik meg, hogy fűvel vagy erősebb droggal kínálják őket. Hihetetlen! Én ennyi idősen ha direkt akartam volna drogot, akkor se tudtam volna, hol keressem, ők meg ebben élnek, hogy elmennek a diszkóba és el akarnak nekik adni valamit, vagy hogy suli után a barátiak füvezni hívják őket... Az, hogy a fiatalokat rá akarják szoktatni, valós probléma, nem csak az amerikai filmekben van sajnos ez! Nem tudom: tényleg nem volt ez, mikor mi voltunk ennyi idősek, vagy csak én élek egy rózsaszín felhőn?


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)