Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Akkora javítás jön most, mint egy nem is tudom mi... de jó nagy xD 
Valamit nagyon félrenéztem elsőre, de másodjára megértettem a lényeget - ááá de gáz vagyok, de elsőre nem figyeltem rendesen és sokmindent nem tudtam még :D
Amiről szó lesz, az nem más mint Batman - Kezdődik. Amin ugye én annak idején halálosan felszívtam magam.
1. Úgy gondoltam mekkora gáz: Bruce Wayne nem múlatja minden este más p*csákkal az időt meg nem vesz hotelt csak hogy beleugorhasson a szökőkútba. 
---> Igen ám, csak én valahogy nem figyeltem / lemaradtam róla / nem tudom, elaludtam / popcornt csináltam / vagy valami, mikor előtte nem sokkal mondja neki Alfred, hogy talán kicsit úgy kellene tennie, mint a hozzá hasonló pénzes, fiatal playboy-ok szoktak, mert túl feltűnő lesz, hogy csak a város ügyei érdekli, stb, stb. És ezután megy el egy ordenáré bunkó módjára sportkocsival, két csajjal duhajkodni a hotelbe. Na így már érthető.

2. "Batman nem utazik Dzsingiszkánfaluba" - mondtam én. És hogy mekkora gáz, hogy de, a filmben elmegy keletre harcművészeteket tanulni.
---> Na már most, nekem a nagyvárosi életbe nem illik a keleti harcművészet, ennek ellenére mégse lehet egy szavam sem, mert Wayne úrfi valóban beutazta az eredeti történetben, képregényben is a világot, hogy a legjobbaktól tanulhasson, mielőtt Batman lett.

 Szóval sokkal okosabb vagyok mint egy éve (mármint ilyen téren xD) és ez egy hatalmasat fordított a listámon: utolsó helyről felkerült holtversenyben az elsőre. Holtversenyben: úgy értem azért még a 89-es Michael Keaton-Tim Burton mozi a legjobb. Az egyik legjobb. De erre már én se vállalkoznék, hogy ezeket összehasonlítsam; nem lehet. Mindkettő nagyon jó, de teljesen másképp. A régebbi ugye tényleg nagyon mesei, mint egy képregény - a képi világ (Joker tökéletesen kifestett arca, a holdfényes templom, a színes parádé stb.)  és a történet is (Joker, aki kozmetikumokkal mérgez... epic! :D) Míg az újabb ugyebár akciódúsabb - de ennek így kellett lennie, haladni kell a korral. 

A másik, ami javítást igényel, így a Batman-maraton után, hogy rájöttem, hogy a Batman és Robin annak idején kimaradt a listámról. Na nem mintha sokat veszítenénk vele, de azért már mégis.


Na akkor a felújított lista:
***Első rész: Batman

Megjelenés: 1989. június 23. - ami azt jelenti, hogy kerek tíz év hercehurca után sikerül a film ötletéhez támogatókat és pénzt szerezni.
Rendezte: Tim Burton 6 / 5 (igen, tudom hogy ötből nem lehet hat pontot adni, de akkor is... füstös-ködös utcák, a dilemmázó hős és a bohócnak öltöző gonoszok... TB-féle beteg mesevilág.)

A hős:
Michael Keaton 5 / 5 (imádom hogy ekkor még a magyar szinkronban Denevérembernek hívják és sosem Batmannek :D ez nagggyon retro xD)
Alfred: Michael Gough 6 / 5 (nagyon szimpatikus az öreg, az egyik kedvenc karakterem)

A Nő: Kim Basinger 4,5 / 5

A Csúnyagonoszember: Jack Nicolson 5 / 5

Az Igazi, Fílinges Batman. Amikor Bruce Wayne csak feszeng a hatalmas, előkelő ebédlőjében, mert Alfreddal szokott vacsorázni a konyhában. És az igazi Joker, aki kozmetikumokkal -értitek, kozmetikumokkal! - akarja kinyírni az embereket... hát mikor láttatok ilyen eredeti ötletet azóta? És pl. csak akkor öl a hajlakk, ha más meghatározott termékeket is használ az illető... ez mi más, ha nem félelmetesen kreatív?

Második rész: Batman visszatér
Megjelenés: 1992. június 12.
Rendezte: Tim Burton 6 / 5
A hős: Michael Keaton 5 / 5
Alfred: Michael Gough 6 / 5
A (macska)Nő: Michelle Pfeiffer 6 / 5

A csúnyagonoszember: Danny de Vito 5 / 5 és Christopher Walken 5 / 5

A macskanő: a kedvencem :D -na megszólalt már a macskás néni xD-
És a pingvinember... bezzeg napjainkban a gonoszok már csak pisztollyal tudnak hadonászni meg bombát csinálni... hát ezek a mai filmek pff! Bezzeg ő: pingvinhadsereg... LOL! :D

Harmadik rész: Mindörökké Batman
Megjelenés: 1995. június 16 - minden Batman film júniusban jelenik meg vagy ez csak véletlen? xD
Rendezte: Joel Schumacher 4,5 / 5
A hős: Val Kilmer 5 / 5
Alfred: Michael Gough 6 / 5
A társ: Chris o'Donnell 5 / 5
A nő: Nicole Kidman 4,5 / 5 (ami nem olyan rossz mert sosem bírtam különösebben. Na jó, nincs vele semmi bajom, csak nem fogott meg. Eddig. Itt a plusz pontot igazából a sminkes és a stylist érdemelné. Gyönyörű :s)

A csúnyagonoszember: Tommy Lee Jones 5 / 5 és Jim Carrey 4,5 / 5 (ami szintén egészen jó arány ahhoz képest hogy nekem valahogy túl sok, túl tömény, túl túl az ő humora, bocsi)

A rendező sajnos már nem Tim Burton - de attól még ez a film is kap egy erős négy és három nyolcad pontot xD Azért szerintem látszik, hogy köze van hozzá (ő volt a producer) Mesteri a színkezelése és én itt is ugyanazokat a sémákat vettem észre, amik az ő munkája után maradnak. Ettől jellegzetes. De hagyjuk a színeket, azt már egyszer itt megírtam :)
Mázli hogy Rébusz tényleg elmebeteg, különben Jim Carrey-t nem vette volna be a gyomrom. De ebben az esetben be kell ismernem, jó.
Robin felbukkanása szintén elfogadható, értelmesen lett a sztoriba fűzve, de nekem valahogy az az érzésem, csak azért került bele, hogy újítsanak már valamit ezen a Batman-es dolgon, és nem azért hogy valami fontos funkciója is legyen csórikámnak. Na mindegy, attól még szeretem a filmet.
Nicole kedvessel kapcsolatban pedig azóta is gondolkodom ha eszembe jut a film. Oké, hogy minden Batmanben minden női hős ártatlan, védtelen és törékeny (még a Macskanő is, mielőtt átváltozott volna), de nem vette ő már túl ártatlanra a figurát? Nem tudom, na most vagy ez az eset áll fenn vagy túl hosszúra sikeredtek a műszempillái, amivel bájosan csápol. Ó, de ez levonná a sminkes előbb kapott pluszpontját. Na mindegy, szavazzátok meg! :D

http://www.movshare.net/video/rrq4xkgjuliwe

***
 
Negyedik rész: Batman és Robin
Megjelenés: 1997. június 20. (na jó, ez most már tuti nem véletlen)
Rendezte:  Joel Schumacher 1,5 / 5
A hős: George Clooney 2,5 / 5
Arthur: Michael Gough 6 / 5

A nő: Alicia Silverstone 4 / 5 (bár itt nem Batman csajozik, hanem Robin - de nőnek lennie kell)
A csúnyagonosz ember: Arnold Schwarzenegger 1 / 5
és a gonosz nő: Uma Thurman

- Batman nem hord folyton garbót, és pláne nem ül benne a nappaliban vagy sétál a virágos kertben.  Gerorge Clooney így úgy néz ki mint egy irodalmár vagy filozófus. De semmiképp nem szuperhős!
-Már Robinnál is volt egy olyan érzésem, hogy csak azért került a filmbe, mert már nem tudtak mit kitalálni. De most még Batgirl is! Jó, erről Alicia nem tehet, de szegényre az a gönc is amit húztak; az a melltartós rész nagyon gáz xD nézettségre ment ez egyértelmű.
-De még ezek ellenére is Arnold Schwarzenegger viszi a pálmát - azok az egysoros beszólások (komolyabb szövege nincs neki...) A legjobb talán az volt, mikor lefagyasztott valami vízvezetéket és: ezért mondom, hogy télen mindig vízmentesíteni kell a csöveket xD Ilyen egysorost, LOL! Mint valami Calgon-reklám de kajakra! Hát ezt várná az ember a világra törő gonosztól, hogy a vízvezetékről ossza az eszet? :D
-A hangokat meg egyszerűen nem értem. Mikor az elején van az a verekedős jelenet (na az is mint egy vidámpark xD) ilyen rajzfilmszerű-effektek vannak benne. Komolyan, ha elhajítasz valakit a levegőben, mikor fogod azt hallani hogy "sutty" meg "Baaang"? Mert ebben néha kb ilyenek vannak, ilyen animációhoz használható, de élőszereplős filmben iszonyat gagyinak ható hangok.

online:

***

Ötödik rész: Batman - Kezdődik (a javított kritika következik!)

Megjelenés: 2005. június 15 (megint június!)
Rendezte: Christpher Nolan 

A hős: Christian Bale 5 / 5
...és pluszpont, amiért olyan gyorsan össze tudta kapni magát a szerepre. A Batman előtt sovány karaktert kellett játszani, itt nem éppen... durva lehetett azért! :S :o
 A Nő: Katie Holmes 4 / 5
A csúnyagonosz ember: Ken Watanabe 3,5 / 5


Mint már megbeszéltük fentebb, Bruce Wayne keletre megy, hogy megtanulja a harcművészeteket. Ez tehát a Batman előzményét is magába foglalja. És ami külön érdekes és még egyetlen filmben se volt benne: hogy készül a Batmanszerkó meg a Batman kütyük??? A filmből ez is kiderül!
A gonosz itt é arra találják magukat elhivatottnak, hogy lerombolják a Föld azon civilizációit, amelyek már teljesen korruptak, bűnösök (Mo. lehet félni! xD) De Batman úgy gondolja, Gotham City-nek kell még egy esélyt kapnia és nem hagyja, hogy szülővárosát elpusztítsák. (Hopp, ezzel most lelőttem a poént? :D mindegy, úgyis mindenki tudja hogy a jónak kell nyernie xD) 

letöltés: http://online-filmek.hu/go/film/1789

***
Hatodik rész: Batman - A sötét lovag (milyen ló? denevér! xD)
Megjelenés: 2008. július 18. (és még csak a hagyományos június se tartják magukat - de majdnem...)
Rendezte: Chris Nolan 2 / 5
A Hős: Christian Bale 3 / 5
A Nő: Maggie Gyllenhaal 2 / 5

A csúnyagonoszember: Heath Ledger 6 / 5 (igen, több az adható pontnál, mert a film közben egyszer sem jutott eszembe a Lovagregény vagy a 10 dolog amit utálok benned -> sablonból -kilépés-szépfiú-skatulyában-benn-nem-ragadásért abszolút megérdemli a plusz pontot)
De a film összességében akkor sem az igazi.
Ööö, a Joker+Kétarc című dolog már az első részben le lett lőve, ki lettek iktatva, megvolt, elmúlt, kész, vége. Újabb ötlet nem jutott eszükbe már? Akkor meg ne csináljanak filmet!
És nem, a Batmanben nem lövöldöznek csak úgy, hanem kitalálnak valami ördögi tervet, valamint a a gonoszoknak sem csak annyi a céljuk hogy Batman elpusztuljon! Régen bezzeg volt még valami felsőbb cél - család megkeresése vagy erőmű építése hogy legyen mit örökségül hagyni majd egyszem kisfiúnknak vagy valami. Egyetlen cél van csak? Elég lapos :S
És különben is, tök gusztustalan a film szerintem. Kétarc félig leégett képét pl. minek kellett annyi ideig mutogatni? És mikor Joker beledöfi a ceruzát nemtomkinek a szemébe? Nem, az igazi, fílinges, régi Batmanben eszmék csaptak össze: a jó a gonosszal, nem pedig az öklök és a fegyverek! Hová fajul a világ... :@ :( :s
A csaj meg? Teljesen eltűnt a régi szőke, sápadt, törékeny hölgyeménykép. Igen, talán sablonok voltak - de könyörgöm, minden képregényben van valami sablonszerű, ezért szeretjük őket, nem? Hős - álruha. Gonosz - elmebeteg. Ők sötétetek - a nő viszi a fényt az életükbe, különleges, mégis ártatlan (A)
Ő meg? Mi is? Barna és a rendőrségen dolgozik vagy hol? Hahó, egy még szürkébb kisegeret nem lehetett volna? Bezzeg még a 90'-es évek elején: szőke fotóriporter, pszichiáter, macskanő... - na ők még egyéniségek voltak. Mindegy, hagyjuk.


letöltés: Azt hiszem nincs meg ez a rész - vagy ha mégis, ez az a hatmilliószor újraírt DVD, ami már csa tükörként működik xD (akit érdekel, írja be szépen a netmozi.com keresőjébe)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)