Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

"A Zoe Chip implantátum az emberi élet minden mozzanatát rögzíti. Alan Hackman (Robin Williams) a legprofibb vágó, aki a legelvetemültebb emberből is képes szentet faragni. Kezében a halhatatlanság kulcsa, ám amikor egy nagyhatalmú Zoë Tech (Blu Mankuma) mérnök felvételeit vágja, Alan felfedez egy képet a saját gyermekkorából, amely végigkísértette az életét. Ez a felfedezés Alant arra kényszeríti, hogy lefejtve az arcára kövült maszkot, az igazság és megváltás keresésére induljon."


 Robin Williams egyik legnagyobb alakítása szerintem

Nálam még mindig a Végrehajtók viszi a pálmát  az agyfelb@szós-de-elgondolkodtató-filmek közt, de ez is közel áll hozzá. Olyan témát feszeget, ami akár valós is lehetne egyszer (ne röhögjünk, régen a távirányítóról se tudták volna elképzelni hogy létezzen). 
Gondoljunk csak bele, milyen világ jönne ránk? Az emberek tényleg egymás ölnék egy chip-ért, hisz azok olyan titkokat hordozhatnak, melyekre tényleg nincs bizonyíték, csak valaki emlékezetében.

Én személy szerint abszolút kizártnak tartom, hogy örülnék neki, ha bennem is lenne egy - nem mintha olyan dolgokat csináltam volna amik később károsak lehetnének valakire ha kiderülnénk, de gondoljunk csak bele: ez a dolog az agyba van ültetve, az idegrendszerrel együtt fejlődik, ezt nem lehet kikapcsolni, TÉNYLEG minden pillanatot megörökít az ember életében. MINDENT. A franc se akarná, hogy egy vadidegen vágó végignézze az életem, még akkor se, ha ez neki csak egy munka. 

Aztán a másik nagy kérdés: a vágót titoktartás kötelezi. Hiába nézi végig, hogy valaki hogy verte éveken át a feleségét, halottról rosszat mondani nem lehet, szép filmet kell csinálnia. Ez egyrészt hatalmas lelki teher lehet, másrészt ha valaki megroppanna alatta és elmondaná az összes szemétséget, amit emberek életén át végignézett, vajon hogy rendülne meg a mi világunk? Hány ismerősünkről derülne ki utólag, hogy elbánt velünk? Jó lenne ezt tudni utólag?

Ilyen kérdéseket ébresztett bennem a film, nagyon ajánlom mindenkinek és várom a hozzászólásokat/válaszokat!Share/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

Linsy írta...

*már állítja is be a töltést* :D

Bloggerina Creepie írta...

szeretem mikor az emberek tényleg megnézik amiket ajánlok :D *lávolja Linsy-t*

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)