Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Ezt a könyvet nem csak saját maga miatt volt érdekes olvasni, hanem mert megtaláltam benne egyrészt anyu monogramját, másrészt egy virágos könyvjelzőt, amit a kis Bloggerina festett még sok-sok évvel ezelőtt :):):)

Na de nem kezdek el nosztalgiázni, nézzük inkább magát a könyvet :)
"A második császárság utolsó éveiben játszódó történet főhőse Nana, egy nagystílű párizsi kokott. Nana nemcsak egy bosszúálló boszorkány, aki örömét leli gazdag szeretőinek tönkrejuttatásában, hanem maga is egy züllött, halálra ítélt társadalom áldozata. A regény hűen ábrázolja a III. Napóleon korának születési és pénzarisztokráciáját, az előkelő kurtizánok világát... Középpontja Nana, aki körül a legkülönbözőbb férfiak forognak. Vannak közöttük vének és csaknem gyerekek, gazdagok és szegények, nősek és nőtlenek, szépek és csúnyák, de valamennyiük sorsa katasztrófába torkollik..."

Igen, a könyv nagyon jól ábrázolja azt a kort. Mindenki pletykálkodik, kavarnak egymás háta mögött, mindenki bálokat ad - akkor is ha nincs miből, hisz a látszat a legfontosabb.
Aztán van, akinek igazán nincs miből előkelően élni, de a férfiak vágynak utána, ő pedig vágyik a luxuscikkek, életmód, palota után. Így jutunk el a főhősnőnkhöz, Nanához. 
Története olyan mint a hullámvasút: egyszer fent, aztán lent. Sosem lehet tudni, mi lesz a vége, semmi sem tart sokáig. De amíg tart, addig nagyon. Ha szegény, akkor ennie alig van mit, ha gazdag akkor pedig aranyból készítteti még az ágyát is.
Én már csak azt nem értem, mi volt régen ennyire másabb? Ma már a férfiak ingyen is találnak maguknak k*rvát, elég bemenni egy bárba... de régen valahogy még a kurvázásnak is megadták a módját? Nos, határozottan úgy tűnik hogy igen, főleg az előkelő körökben.
Érdekes ez a kor; és nem csak a kor, hanem az erkölcstelen Párizs is, ami annyira álszent hogy az valami szörnyű, ugyanakkor mindenkinek vannak mocskos titkai...
De az is lehet, hogy nem a kor miatt alakultak így a dolgok, hanem Nana karizmája miatt. Ahol csak megjelent, minden szempár őt figyelte, hihetetlen kisugárzása volt. Férfiak és nők egyaránt csodálták...  de semmi sem tart örökké... 
Akik szeretik Párizst, annak kötelező :)

kommentben kérhetitek :)


Share/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

Linsy írta...

Hú de régen volt a kezemben (már majdnem 4 éve). :D Amikor olvastam az osztályfőnököm azt mondta, hogy az ő generációjuk még mint első pornókönyvként olvasták tizenévesen. Durva, hogy nekünk csak egy kis erotikus töltetet hordoz, de nekik ez már maga a pornó. xD
Jó könyv, ez nem vitás. Viszont érni kell hozzá. Azt hiszem ma már másként olvasnám, mint akkor.

Bloggerina Creepie írta...

pornó :D hát ez aranyos :D
nem hittem volna hogy valaki olvasta rajtam kívül az olvasóim közül mert nem egy mai sláger tinikönyv; pozitívan csalódtam benned megint :D

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)