Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Olvastam nemrég Dórinál egy érdekes ajánlót, és bízva ízlésében, nekivágtam ennek is. Persze most sem csalódtam :) 
"Az elbűvölő mese egy valóságos, nemes cocker spánielről szól, aki 1842-ben látja meg a napvilágot, majd a betegeskedő Elizabeth Barrett költőnő házába és szellemi körébe kerül. A londoni alvilág ellopja, hátborzongató kalandokban van része, de azután visszaváltják. Gazdáját, Miss Barrettet idővel megszökteti Robert Browning, a jeles költő, s így Flushból világjáró kutya lesz: megismeri Itáliát, és a firenzei Casa Guidi boltívei alatt talál örök nyugodalmat. A mű "kutyaperspektívából" íródott, aminek remek humorlehetőségei vannak, és a korabeli angol intellektueltársadalom rendhagyó bemutatására is alkalmat ad. Egy kortárs kritikus így jellemezte: egy kutya szemszögéből láthatjuk London polgári és szegénynegyedét meg Dél-Európát, egy kutya szaglásán, vágyain és érzelmein keresztül tárul elénk a XIX. század közepének élete"

A bejegyzés címében azt hiszem sikerült nagyon velősen megfogalmaznom, mint is gondolok a kisregényről: egyszerűen bájos. Tényleg az: "elbűvölő mese".
Engem nagyon hamar magával ragadott a hangulat; olyan csodásan van leírva a korabeli Anglia és Itália! Nagyon jól kijöttek az ellentétek - London komoly hely, ahol számít még a kutyák közt is a ranglétra, és Itália pedig... napfényes, vidám hely ahol kutya és ember egyaránt felszabadulhat ha oda szökik. 
Külön pont jár a szemszögválasztásért (egy kutya szemszögéből mesélni, szerintem nagyon ötletes :) és hogy valós eseményeket dolgoz fel a könyv. Ettől még érdekesebb az egész.

Ajánlom hát nyugodt szívvel bárkinek - 158 oldal a megjegyzésekkel együtt, szóval bátran kezdjen bele mindenki :)
Sajnos odaadni nem tudom - a könyv címét beírva a gugliba csak a könyvesboltok ajánlatát dobja ki a kereső, ha úgy írom be hogy letöltés, pdf vagy valami akkor se találja meg csak ugyanazokat,  szóval mindenki tegyen egy sétát a könyvárba, megéri :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)