Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Rendben, hogy hét közben nem ér rá - na de hétvégén sem? - kérdezhetnétek joggal, hisz meg se merem nézni, mióta nem írtam ide :S bocsi.
Mentségemre szóljon, hogy kéthetente járok haza, tehát előző hétvégén otthon voltam, most meg tömbösített pszichológián - mármint annak volt álcázva, de valójában kiscsoportos önismereti terápia volt - a szakmai szocializációra kihegyezve.
Sajnos a mi pályánkon nincs pályaalkalmassági vizsga (pedig kéne hogy legyen, hisz tudom a saját csoportomról, hogy sokan csak azért vannak itt mert máshova nem vették fel őket, de nem utálják a gyerekeket...) - de ha lenne is átmennék dicsérettel. Legalább is a pszichológus szerint. Általános iskolás sérelmeim miatt próbálok a háttérben maradni mert félek hogy okoskodónak fognak tartani, holott velem született képességem, hogy igazságosan el tudok vezetni egy csoportot. Mármint ezt mondták, nem saját találmány ez, nem nőtt meg ekkorára az arcom, nyugi :) Mindenki a támogató, anyáskodó szerepre választott ki a játékoknál, és meglátták bennem az "elrejtett energiát" amiről én nem tudtam különösebben hogy lenne ilyenem, de állítólag van... na hát órákig tudnék még mesélni erről, hiszen egyrészt nagyon jó kis csoport verődött ott össze (bár csak 8-an voltunk, abból rajtam kívül mind a heten pszichológushallgatók xD de ez jó is volt), akikkel később is tartani szeretnénk a kapcsolatot; másrészt a tanárnő is hihetetlenül kezelte a csoportot (ezt kéne nekünk is tanítani pedagógián, nem csak az elavult, gyakran szó szerint ókori elméleteket: észre kell venni a csoportdinamikát, hogy ki milyen szerepet tölt be egy csoportban, az egyes egyéniségeket és így könnyebb lenne velük dolgozni), plusz dobott a jó hangulaton, hogy nem volt erőszak semmi, megvárta mindig amíg valaki önként jelentkezik a játékos feladatokra, hisz ha nem erőltetjük rá az illetőre, sokkal hatékonyabban fog dolgozni.
És így is lett. Az első nap még döcögős volt; tartva magunkat a megszokott rendhez, sorban, monotonon és sztereotípiákkal tele végeztük a feladatokat arra gondolva mit akarhat a tanár (csoportvezető inkább hisz egyenrangúaknak tekintett minket) látni- aztán lassan felengedtünk, és elfogadtuk hogy itt tényleg nincs jó és rossz válasz, itt csak az van, mit érzünk és próbáljuk meg kitalálni miért, és ezt hogyan kezelhetjük. 
És a nagy kérdésre, hogy mi hozott minket erre a pályára amin vagyunk? 
Nos, válasz nincs.  Hisz ez a dolog úgy működik mint a HP-ben a varázspálcák: nem az ember választ szakmát - a szakma választja őt.


Na és akkor a hétköznapok. Az órarendem valahogy így fest:
A reggel 7-kor kelést (na jó, gyakran inkább a fél 8 sikeredik be xD) kelést nem nevezném irigylésre méltónak - de higgyétek el, a wellness sem az. Tesinek minősül, így nincs pezsgőfürdő, masszás és iszappakolás sem. A tanárnőt idézve: "ez a rendes testnevelés óra szebbik neve" xD mert hogy a lelki békénket helyreállítják a nyújtással és az óra végi játékkal. Ekkora szemfényvesztést xD (az én lelki békémet inkább az alvással lehetne nem a rohangálással, de mindegy...)
A kiemeltek gyakorlatok, tehát 3 hiányzás lehetséges és csőőő - igen, s csütörtökkel megszívtam.
Na hát most már tudjátok, hogy ha nem írok, az nem azért van mert hej de jól mulatok valahol máshol, a blogtól távol - hanem mert ilyen ez a félév. Azért igyekszem most már gyakrabban jelentkezni, csak most már a magyar minorral sok kötelező regény is bejött - ami ugye nem baj hisz a könyveket szeretjük - de az időm vészese fogy a vizsgaidőszakhoz lassan, de határozottan közeledve.


Share/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

.dóri. írta...

dejó neked nincs hétfőn órád :)
Nekem hétfő 8tól csütörtök délutánig végig :S

Látom sok magyaros tárgyad lett, hogy tetszenek?

Bloggerina Creepie írta...

hűűű, egyelőre nagyon tetszenek - bár van, amelyik kemény lesz :D mint pl. a leíró nyelvészet, ahol a tanár kerek-perec kijelentette: "ez nem amolyan BTK büfés szak, ez nem olyan laza mint mondjuk a kommunikáció elmélete, itt tanulni kell és kész" xD de ez közel áll hozzám, tudod, lehet nem lesz, könnyű, de érdekel és elhatároztam hogy megcsinálom :D:D

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)