Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

"A Perzsa-öböl partján haladtunk. A Nap éppen lebukott a túlparton, Irán oldalán. Kuvaitban voltunk és egy angol gyártmányú bérautóban ültünk, amit egy amerikai autókölcsönzőben béreltünk. Rádióból indiai műholdas adó szólt és Ricky Martin énekelt spanyolul. Már feltűntek Kuvait City fényei, amikor a németek által épített autópálya szélén megláttuk kedvenc kanadai étteremláncunkat, hol főleg mexikói ételeket árultak, Ahogy befordultunk a parkolóba, olasz fiatalembertől kaptunk jegyet, mert az éttermet itt Kuvaitban olaszok üzemeltetik. Az étlapon nem csak mexikói, hanem arab ételek is voltak, főleg libanoni stílusú kuszkuszfogások. A pincérfiú thai volt, vendégmunkás Bangkokból. A szomszéd asztalnál franciák ültek, rövid ujjú pólóban, ami láthatóan bosszantotta az őmellettük csadorban ülő katari lányokat.

Ilyen lenne a világ 2001-ben? Ennyire globális, vagy ha úgy jobban tetszik, amerikanizált? És ha igen, akkor miért? Miért és hogyan jut el egy nyomorgó paraguayi kunyhóba a Coca-Cola és miért kell már a világ legjobb desszertborává választott Disznókői Tokaji Aszút is reménytelenül keresni? Kinek sikerült és miért? Melyik országnak sikerült és miért? Van-e nekünk, magyaroknak esélyünk még…?"Azt se tudom már hányszor olvastam az elmúlt években Frei Tamás könyvét, de most megint előkaptam.
Nem tudom megunni. A kaland és a filozófia tökéletes összhangja. Szóval most ne lepődjetek meg, ha pár napig kaptok valami "napiokosat" Frei bácsitól. Remélem nem baj :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)