Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

 Végy egy kicsit a Metropolisból, egy kicsit az 1984-ből, adjunk hozzá egy kis gyógyszert és kész a film.


"Valahol a 21. században, a harmadik világháború után: a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Az agymosásra egy mindennap adagolt szert, a Proziumot vetik be. John Preston (Christian Bale) az érzelemmentesítést ellenőrző csapat, a Gramaton vezetője. A hű katona még saját felesége kivégzését is szenvtelenül végignézte, majd magára maradt két gyermekével. Egy napi gyógyszeradag kimaradása azonban rést üt emlékezetében és elnyomott érzelmi világában. Mary (Emily Watson), az elfogott lázadó szavai is felkavarják. John megvívja csatáját saját lelkiismeretével és átáll a lázadókhoz. Tudja, hogy egyikükért sem fognak könnyeket ejteni."Christian Bale valahogy sosem volt a szívem csücske (valószínűleg az hagyta bennem a mély nyomot hogy nagyon nem bírom az új Batman filmeket...) - de erre a szerepre tökéletes volt. Érzelemmentesség, kifejezéstelen arc, ez való neki. (Ilyen alapon csodálkozok hogy KStew nem tűnt fel a filmben xD)


Ez a "mi lesz a társadalommal" című dolog engem mindig is foglalkoztatott valamiért. Valljuk be, a legeslegelején a blog se szólt másról, mint hogy kritizáltam a masszát, a gyökereket, tehát úgy mindenkit, aki miatt szerintem visszafelé halad az emberiség, nem előre.
Nos, a filmben egy csoport megpróbálja fixálni a helyzetüket; tehát hogy olyan maradjon a társadalom, amilyen. Szépen ellátják a lakosságot Proziummal és ha valaki mégsem akarná beadni magának, azt keményen megbüntetik. Az "érzésbűnt" általában halállal.

Nagyon jól ábrázolja a film, mi lenne velünk, ha nem lenne szabad érezünk és betiltanának mindenféle művészetet. Vannak, akik képesek beleolvadni ebbe a tömegbe; egyenruha, egyenfrizura - még a bútorok is egyformák minden lakásban... ám mindig vannak lázadók is. Hiába kell bujkálniuk, hiába csak kevesen vannak és szakadtak - mégis tiszta felüdülés a szemnek, mikor meglátjuk őket először. Nem tartoznak az olajozottan működő társadalomhoz, mégis többek, mint a többiek. Szeretik a költeményeket, festményeket rejtegetnek a megsemmisítés elől és legfőképp: éreznek. 
A sajnálat is egy érzés, így sajnálják a sok szemellenzőst, akik a gyógyszer hatása alatt állnak.  Merényletet terveznek a vezető és a Prozium-elosztók ellen. Hogy hogy sikerül az akció, a filmből kiderül...
megnézni itt lehet:
http://duckload.com/divx/FEAFF48E9C87E551.html


Share/Bookmark

1 hozzászólás (írj véleményt!):

Linsy írta...

Na ezt jövőhéten tuti megnézem. :)

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)