Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Külön örömömre szolgál ez a bejegyzés: nem csak egy sima kis konyhai próbálkozásom volt ez, hanem most használtam először a saját kis növénykém  :D

 (a kép csak illusztráció, tudom hogy az nem egy hagyma xD)

Történt ugyanis egy nap, hogy B. C. rájött, hogy nem csak fészbúkon szeretne farmville-ezni, hanem jó lenne élőben is kapirgálni valamit. Bele is botlott szépen a Spar-ban egy "fűszernövény mix" nevezetű polcba, rögtön a zöldségosztály mellett. Amint megpillantotta a kis cserepes metélőhagymát, rögtön tudta, hogy haza kell vinnie.
Mivel az áruházban nem sok törődést kapott, még csak föld se volt szegénykém alatt, csak úgy a kicsiráztatott hagyma egy cserépbe állítva nejloncsomagolásban (:S), szerzett neki virágföldet és szépen elültette, locsolgatta (tudjátok, a növényeknek nem csak Substral kell, hanem szeretet is xD)
Aztán egy napon, B.C. ráunt a vajra. Elővette a fél doboz tejfölét és a kocka túróját, összekeverte őket egy tálban, és megnyírta kissé a hagymácskáját. Nagyon csinos az új frizurája, de a körözött-szerű szendvicskrém még finomabb lett.

Tehát: túró+tejföl mint a körözötthöz, csak pirospaprika helyett (mivel nem volt otthon) apróra vágott metélőhagymával szórtam meg.   Nem olyan unalmas mint a vaj - és pont úgy néz ki mint a Rama Creme Bonjour :)


Terv: petrezselyem és bazsalikom beszerzése. Sokkal jobb ha az ember friss alapanyagokkal dolgozik a konyhában - és nem is jelent plusz kiadást (199 ft-ért vettem a hagymát pl. - oké hogy levágja néha az ember, de visszanő hamar :)
Már készen is meg lehet venni ezeket a növénykéket kicsiráztatva,a locsolás nem igény nagy szakértelmet, szóval mindenkinek bátran ajánlom :)


Share/Bookmark

4 hozzászólás (írj véleményt!):

Yvanna írta...

Ajánlom a rozmaringot is beszerzésre, mert mindenhez nagyon jó, halakhoz, sertéshez, de még a csirkéhez is:)(kedvencfűszerkedvencfűszer) Nekünk is minden itt sorakozik a kiskertben, mert sokkal jobb, amikor kimegyek a kisollóval és magam vágom le frissen:)^-^

Bloggerina Creepie írta...

azt hiszem azt is láttam :D akkor lesz az is kösz :)

Yvanna írta...

:)

Linsy írta...

Te kis konyhatündér. XD

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)