Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Nem különlegességképp írom le, csak már rég volt recept. Aki nagyon profi konyhai témákat illetve, ugorja át a bejegyzést - aki meg esetleg semmit sem ért a főzéshez, de szeretne összehozni valamit a vajas kenyéren kívül, olvasson tovább :)


Fasírt

hozzávalók:
fél kiló darált hús (ha jól emlékszem sertésből csináltam, de azt írják másból is lehet, pl. marhából)
2 gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma granulátum, ha az van)
2-3 tojás
2-3 szelet kenyér
só, bors (esetleg paprika)
olaj

A fél kiló darált húsunkat beletesszük egy nagy tálba. 2 tojást ráütünk (lehet 3 is, az fogja majd össze), majd a két szelet kenyeret picit megáztatjuk vízben és szétcsipkedjük őket kis darabokra a tálba. Megfűszerezzük ízlés szerint (só, bors mindenképp menjen bele) és egy fokhagymát nyomunk bele! Ha nincs fokhagymanyomónk vagy maga a hagyma hiányzik, haszálhatunk zacskós granulátumot is. Ezek után a fentieket jól összekeverjük, kis golyókat formálunk (vagy nagyobb laposabb darabokat, mint a hambihús - én pl. úgy szoktam) és forró olajban kisütjük őket.

Párolt rizs - anyu rizsének nyomdokain xD
Na ez már más tészta... izé, rizs.
hozzávalók:
25 dkg rizs
pár kanál olaj
víz
hagyma, petrezselyemlevél / delikát



Apró kockára vágjuk a hagymát és pár kanál olajon üvegesre sütjük. Hozzáöntjük a 25 dkg rizst és jól felforrósítunk, majd nyakonöntjük 2 pohár vízzel. Ha lefőtt róla a víz, elzárjuk és tovább pároljuk fedő alatt. Ha már nem olyan forró, kis petrezselyemmel megszórhatjuk és tálalhatjuk.
Na ez lett volna az első változat, az eredeti - de ugyanezt meg lehet csinálni hagyma és petrezselyem nélkül is, csak akkor delikátot kell szórni a vízbe, hogy legyen valami íze a rizsnek. De mint megtudtam, az tele van ízfokozókkal, szóval lehetőleg természetes alapanyagokat igyekszem használni mint anyu :) 

Hami-hami :)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)