Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Alapból csak azért kezdtem el nézni a filmet, mert úgy hallottam Angelina Jolie-nak baja esik benne xD
Számtalan helyen olvastam mostanában, hogy igazából micsoda egy szipirtyó és milyen egy rideg nő; a (volt) testőre is azt nyilatkozta, hogy csak a nyilvánosság miatt teszi a jótékony Szűz Máriát... szóval látni akartam ahogy szenved xD 
na mindegy, ennyit az előzményekről xD

"A 25 éves Wes volt a legszürkébb irodai rabszolga, akit a hátán hordott a föld. A főnöke óránként megalázta, a barátnője rendszeresen semmibe vette, az élete szűnni nem akaró nyűgként vánszorgott előre. Mindenki biztos volt abban, hogy ez a hasznavehetetlen alak semmire sem viszi. Wesnek nem maradt más, mint hogy valahogyan eltöltse sivár napjait, és belehaljon a lassú gürcölésbe. Ám ekkor találkozott egy Fox nevű nővel. Miután Wes apját meggyilkolják, a halálosan szexi Fox beszervezi a fiút a Testvériségbe -maradjunk Szövetségnél, a Testvériség egy másik film-, egy titkos társaságba, amely arra képezi ki West, hogy megbosszulja apja halálát a benne szunnyadó képességek feltárásával. Miközben a nő megtanítja neki, hogyan tegyen szert villámgyors reflexekre és bámulatos ügyességre -már szert tett rá, vele született képességek, csak kezelni tanulja meg őket-, Wes rájön, hogy a csapat egy ősi törvény szerint él: végre kell hajtaniuk a halálos ítéleteket, amelyeket maga a sors ad. Ördöngösen briliáns tanítói - köztük a rejtélyes vezető, Sloan - segítségével Wes élvezni kezdi azt az erőt, amelyre mindig is vágyott. Ám lassacskán ráébred, hogy veszedelmes társai mögött más is rejtőzik, mint amit mutatnak. Ahogy a hősiesség és a bosszú között ingadozik, Wes megtanulja azt, amit soha senki más meg nem taníthat neki: hogy csak ő egyedül irányítja a sorsát."
a szöveg forrása a port.hu - de ezt már ti is sejthetitek, hisz megint bele kellett javítanom -.-"
Tudom, nem épp egy mai darab (úgy értem 2008-as), de én eddig valahogy nem is hallottam róla :$

A film az azonos című képregényalapján készült - a szuperhősök megmaradtak (hisz nincs képregény nélkülük), de hála az égnek legalább nem tilitarka egyenruhában mászkálnak mint Supermen, Pókember és társaik. (Persze, az álrucinak is megvan a maga fílingje, de szerintem már kicsit uncsi :)

Hát mit is mondjak... nem érdekelt különösebben először, csak azért kezdtem nézni mert unatkoztam... végül nagyon megtetszett :)
Alapból akciónak szokták hirdetni, de én az akció-fantasy névvel illetném. (Nem tudom van-e ilyen műfaj hivatalosan, de ez pedig az xD). Akció ugyan, mert  a főhősök mozgó vonatok tetején rohangálnak és lövöldöznek - ugyanakkor benne van az is a filmben, hogy ez egy nagy múltú Szövetség meg hogy a Sors Szövőgépe adja az utasításokat az eleve elrendeltetett sorsú hősnek.

A főhős egy nagyon szánalmas alak: főnöke a fején ugrál, a nője meg a legjobb barátjával csalja, mégsem mer beszólni. Meg nem is nagyon érdekli. Először azt sem akarja elhinni, hogy a Szövetség őt akarja; önbizalma ugye nulla. Aztán rájön, hogy az apja révén még is köze van a szervezethez és régi életét feladva belemegy a kiképzésbe.
A film végére egy igazi jellemes karakter lesz belőle, aki harcol az igazságért, és a története azt sugallja, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa.

Nagyon nehezemre esik, hogy ne meséljem el az egész sztorit- higgyétek el, szívesen megtenném, tudjátok milyen szómenésem van blogolás közben xD- de vétek lenne lelőni a csattanókat, amik azután következnek, ahogy azt hiszed, mindjárt vége lesz a filmnek. Előre vetítem, hogy senki sem az, akinek látszik és senkiben se bízz -muhahhhahhha- xD

A film javára szóljon továbbá, legendás Danny Elfman szerezte a zenéjét (Született feleségek, The Simpson, Wolfman, továbbá számos Tim Burton szívemcsücske-film zeneszerzője: Halott menyasszony, Karácsony lidércnyomás, Batman visszatér, Alice Csodaországban, Álmosvölgy legendája, Charlie és a csokigyár, Beetlejuice, Frankenweenie [2011])

alább találhatjátok a linkeket, ahol megnézhetitek/letölthetitek szinkronosan, jó minőségben és persze ingyen :)

http://www.movshare.net/video/qbugehy1grqj9

http://www.duckload.com/play/98FC23F2291F8D9C

http://www.duckload.com/download/977732/Wanted.2008.aviszínes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2008

rendező: Timur Bekmambetov
író: Mark Millar
forgatókönyvíró: Michael Brandt, Dean Georgaris, Derek Haas, Chris Morgan
operatőr: Mitchell Amundsen
zene: Danny Elfman

szereplő(k):
Angelina Jolie (Fox)
James McAvoy (Wesley Gibson)
Morgan Freeman (Sloan)
Thomas Kretschmann (Cross)


Share/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

Linsy írta...

Én pont tegnap néztem meg úgy kb. negyedjére. Alapból nem egy olyan nagy durranás, de az effektek és a zene olyan sokat nyom rajta, hogy az már elképesztő. Míg meg nem szereztem a zenéjét volt, olyan hogy csak a Musik miatt raktam be. XD ( holnap német érettségi, így megvan a feeling xd ).

Bloggerina Creepie írta...

na ugye hogy jó a zene :9 (szól ez a többieknek :D)

tyűű akkor sok sikert!!! :)

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)