Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Mivel Linsy megszavazta, hogy erre is van igény, íme a szupertitkos Bloggerina-féle puncstorta recept:

Hozzávalók: 
egy piskóta tortalap
15-20 dkg porcukor
egy margarinkocka
egy csomag puncsos pudingpor
rumaroma
némi baracklekvár
15-20 dkg kristálycukor
egy evőkanál citromlé


Ballagj el a boltba. Vegyél egy szép konyhakész tortalapot és vidd haza :)
A vállalkozó kedvűek maguk is elkészíthetik - ám én időhiány (de leginkább tapasztalathiány :S) miatt az első megoldást választottam xD

a piskótalap receptjét itt olvashatjátok :)

Nos, első lépésként fogjunk meg egy szép nagy kocka margarint és keverjük össze porcukorral. Ne kérdezzétek pontosan mennyi kell bele, a neten olyan 15-20 dekákat szoktam találni, de én anyukámra hallgattam és ízlés szerint öntöttem bele. Fogod, megkóstolod, ha nem jó, öntesz még bele, ha elég édes akkor meg nem. Logikus, nem? :D
Ez a legmacerásabb része az egésznek egyébként, ha ezen túljutsz, már csak jobb lesz. Ha van egy vállalkozó szellemű, erős karú fiú a környéken, szépen fogd csak be munkára, mert nagyon kemény az elején a margarin  xD

Ha ezzel kész vagyunk, jöhet a krém második fele. Fogjuk a puncsos pudingport és egy  pici tejjel csomómentesen elkeverjük. Aztán hozzáöntjük a maradék tejet (összesen fél liter vagy picikével kevesebb legyen), és elkezdjük főzni. Ne felejtsük el kavargatni, mert ha leég az alja, megszívtuk.
Ha szépen puding állagúra besűrűsödött, levesszük a gázról és várjuk amíg elhűl. De néha fel kell kavarni, mert nem szabad hogy bebőrösödjön a teteje vagy megdermedjen, hisz nem rendes pudingot csinálunk!!!

Amíg a krém hűl, addig foglalkozzunk a tortalappal. A középső lapot jól átitatjuk a rumaromával - esetleg egy picit a többi lapra is csepegtethetünk. Most fogjuk a lekvárt és nagyon vékonyan megkenjük vele a lapokat. De tényleg véknyan :)

Ha a főzött krém meghűlt, jól keverjük össze a margarinos cuccal és töltsük a tortalapok közé :)

A cukormáz:
Kb. 15-20 dkg kristálycukrot átitatunk vízzel. Ne tocsogjon, csak legyen átitatva. Öntsünk hozzá egy kupak citromlevet (ettől lesz fényes :) meg egy pici aromát. Tegyük fel a gázra és olvadásig kevergessük. Nem karamellát csinálunk, nem kell sokáig fent lennie, csak olvadjon meg. Ha látjuk hogy folyik szépen, akkor csorgathatjuk is a tortára :) Tegyük hűtőbe és várjuk amíg kicsit összeáll az egész :)

Hami-hami :)

A receptért igazából köszi anyunak! :)


Share/Bookmark

2 hozzászólás (írj véleményt!):

Linsy írta...

Drága Bloggerina Creepie, én mint a neon. hu munkatársa szeretnék egy rövid interjút készíteni Önnel. Remélem nem áll e nemes cél útjába, és válaszol kérdéseimre.
-Olvasóink nagyon szeretnék tudni, hogy mikorra várható a hamisítatlan Bloggerina szakács-és tortakönyv. Tudna erre felelni?
- Párja gondolom kitörő örömmel fogadta eme új és szerettettel teli vállalkozást. Nem félt tőle, hogy most a terhessége elején ( biztos forrásból tudjuk, így kérem ne tagadja) szeretett felesége ( látuk a Vegasba tartó járatra felszálni) egy ekkora vállalkozásba kezd?
Válaszait érdeklődéssel várjuk.

Mélységes tisztelettel és szeretettel: a neon.hu szerkesztősége. :D


Remélem elég neonosra sikerült.:DXD
Örülök, hogy a kedvemért felraktad. anyuval hétvégén meg is csináltatom.:D

Puszka: Linsy

Bloggerina Creepie írta...

tökéletesen neon-os lett --> válasz a köv. bejegyzésben :)
puszi :)

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)