Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

"Ami a klasszikus mesehelyzetet mégis egyedivé teszi, az a lebegő szigetekkel és káposztaföldekkel, űrbéli tájjal, a világ végével együtt a tűélesen megrajzolt karakterek sora. A kitűnő zene már csak a hab a tortán. A titok pedig épp az lehet, hogy nem túl sokat akartak a készítők csak éppen eleget. "

A végtelen űr mesés szigetein királyságok, pusztuló várak, láthatatlan tavak lebegnek. Ebben a különös világban próbál boldogulni Lian-Chu, a nagy erejű, jámbor sárkányvadász és Gwizdo, megállíthatatlan beszédű, de a sárkányvadászatban kevéssé hasznos társa, és kedves kék kutyájuk.
Arthur, az öreg király ismeri a jóslatot, miszerint hamarosan visszatér a legnagyobb sárkány, a Világfaló. A két szakember elvállalja kézre kerítését, de csak az előleg kedvéért: nem bolondok, hogy szembeszálljanak a leghatalmasabb fenevaddal! A király unokahúga, Zoé azonban olyan gáncs nélküli lovagoknak hiszi őket, mint amilyenekről a regényeiben olvasott. Megszökik otthonról, és csatlakozik a vándorokhoz - akik továbbra is úgy tesznek, mintha a borzasztó sárkányt keresnék. Egészen addig, míg a jóslat részletei beteljesülni nem látszanak, és tényleg rá nem találnak a hatalmas Világfalóra, hogy aztán megvető bátorsággal szembenézzenek vele."

Az alapszitu nem túl bonyolult, de a képi világgal és a fura karakterekkel egy nagyon egyedit alkottak a franciák. Mert hogy ők csinálták.
Futurikon Company. Én is most tudtam csak meg, mikor utánanéztem, hogy tudjak írni róla. Végig azt hittem, hogy valami új Dreamworks darabról van szó - de bármelyik nagy amerikai filmstúdió filmjével felvenné a versenyt. 
Nagyon jó film, és témája is csak hasonló az Így neveld a sárkányod-hoz, - de maga a két film egyáltalán nem egymás koppintása (bár ha  valaki szőrszálhasogató és mégis hasonlóságokat akar keresni, tegyük hozzá, hogy ez volt hamarabb).
Az egész kissé elvont. A világ csak kis darabkákból áll... vagy a főhősünk, Lian-Chu, aki a mamájától örökölt kötőtűvel harcol... vagy emlékeztek arra a részre, mikor a két barát összevész és csak ülnek elgondolokozva a barátságról, miközben sodródnak kisbolygóról kisbolygóra?
Nekem ez volt az első benyomásom hát, hogy elvont kicsit.
A kislány visz egy kis vidámságot az egészbe, akihez kell egy kis idő mire megszokjuk. Neki minden "olyan tökre halál izgi" és folyamatosan, de folyamatosan csacsog. Ennek ellenére nagyon bátor és talpraesett, valamint fontos szerepe lesz a főszereplők összefogásában is.


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)