Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Az Aladdin és A kis hableány rendezőpárosától
Nagy érdeklődéssel vártam ezt a rajzfilmet, hiszen 2004 óta (A legelő hősei) nem adott ki a Disney kézi rajzolású rajzfilmet. Nekem semmi bajom az új technológiákkal, meg lehet nagyon szellemes egy rajzfilm attól, hogy számítógéppel készül - de nekem akkor is a klasszikus rajzolású Disney filmek a kedvenceim.

Azonban a Disney nem csak ezen a téren újított be. Tiana és Naveen az első színes bőrű Disney-hős-pár. Elsőre meglepett a hír, de ha jól meggondoljuk már épp itt volt az ideje. Azon gondolkoztam, hogy akármennyire is szeretem a klasszikus szép-szőke-hercegnő-képet, ebbe a filmbe nagyon nem illett volna (sőt, lehet, hogy egyenesen el is rontotta volna).

Főhősünk egy szegény családból származó, de keményen dolgozó fiatal lány, aki a 20-as évek New Orleans-ában él - épp a jazz korszak kezdetén. Felbukkan ugyan a gazdag, szőke, fehér lány is a mesében, de ezúttal csak mellékszereplő: Tiana gyerekkori barátnője, Charlotte (aki szerintem random hisztérikus sikongatásai és nyávogása ellenére is szerethető karakter :)

És akit mindkét lány akar: Naveen herceg. Na őt tekintve is beújítottak Disney-ék. Naveen semmiképp sem nevezhető mintaszerű hercegnek: az elkényeztetett szépfiút szülei is pont azért küldték el otthonról, hogy tanuljon meg valamit az életről, munkáról és egyéb erényekről.

Tiana három műszakban dolgozik, hogy megvalósítsa apja és saját gyerekkori álmát: éttermet akar nyitni. Azon a bálon is épp büfés volt, ahol Naveen herceggel találkozott. Illetve  ott már a Naveen Béka Herceggel. A kapzsi dr. Facilier ugyanis átváltoztatta a herceget.
Tiana nagy nehezen ráveszi magát arra, hogy megcsókolja a békát, azonban ő is átváltozik. És itt kezdődnek a bonyodalmak: nekivágnak a mocsárnak, hogy megtalálják a hóbortos Odie mamát, aki segíthetne rajtuk. Ray, a szentjánosbogár és Luis, a trombitás krokodil kísérik őket a mocsáron és a számos kalandon át...

A többi poént nem lőném le: szerintem egy nagyon aranyos, nagyon kedves, de leginkább nagyon kreatív, igazi Disney mese :)
nézzétek meg itt


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)