Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

"A vérfarkas a werewolf szó magyarosítása. A were szó latin eredetű, jelentése ember. A wolf a latin wulf szóból ered, és farkast jelent. A vérfarkasnál tehát pontosabb fordítás a farkasember. "

"A filmben nincs hiány váratlan fordulatokban, hátborzongató helyszínekben, horrorisztikus jelenetekben és természetesen a „Szépség és Szörnyeteg” love storyban.
Nem éppen egy Valentin napi program, de azoknak, akik szeretnének valami igazán izgalmasat látni, ez a film kihagyhatatlan"
http://divat.hu/cikk/Benicio_del_Toro__lanyok_almabol_farkasember_lett/2


Na lehet örülni; bár Valentin napról van szó, nem nyáltól, hanem vértől csöpögő leírást kaptok xD 

"Lawrence Talbot gyermekkora azon az éjszakán ért véget, amikor édesanyja meghalt. Miután elhagyta Blackmoor álmos kis falucskáját, évtizedeken át próbált felépülni és felejteni. Ám amikor fivére menyasszonya, Gwen kinyomozza hollétét, hogy segítsen neki megtalálni elveszett szerelmét, Talbot hazatér, hogy részt vegyen a keresésben. Megtudja, hogy valami gyilkolja a falucska lakóit - valami, aminek brutális az ereje és kielégíthetetlen a vérszomja. Kiderül továbbá, hogy egy gyanús detektív érkezett a Scotland Yardról, aki nyomoz az ügyben. Ahogy Lawrence elkezdi összerakni a véres kirakós darabjait, tudomást szerez egy ősi átokról. Akit ez az átok sújt, az teliholdkor vérfarkassá változik. Ahhoz, hogy véget vessen az öldöklésnek és megvédje a nőt, akit közben megszeretett, Talbotnak el kell pusztítania a gonosz lényt a Blackmoort övező erdőben. Ám miközben a rémséges szörnyre vadászik, ez a hányatott múltú férfi felfedezi a saját sötét oldalát, amelyről elképzelni sem tudta, hogy létezik."

És ez még csak a kezdet; ennek a történetnek nem lehet megjósolni a végét már az első félóra után.

Azt tudni kell, hogy a legutóbbi Benicio del Toro film amit láttam, az a Segítség, elraboltam magam (Alicia Silverstone-féle romantikus tinivígjáték) volt még vagy jó tíz éve. Szóval tökéletes ellentéte ennek a filmnek, úgyhogy kíváncsi voltam mennyit fejlődött azóta. De beszéljen inkább helyettem az index.hu:
"Benicio Del Toro  tökéletes választás volt főszereplőnek, mivel eleve úgy néz ki, mint egy farkasember. A vérfarkasos filmek legfontosabb elemét, az átváltozós jelenetet a veterán Rick Baker  maszkmesterrel vette fel, aki 82-ben az Egy amerikai farkasember Londonbannal már nyert Oscart. Baker csapata ezúttal rengeteg művért és habszivacsot használt fel, mivel a filmben néha a Fűrészt idéző belezős jelenetek vannak: a legjobb, amikor a szőrös Del Toro jeleneteiben letépett karok meg szétharapott tüdők repkednek."


"Anthony Hopkins meg egyszerűen ellopja a showt. Minden jelenetében uralja a vásznat, a néző még akkor is parázik tőle, ha csak kedélyesen keresztülsétál az erdőn egy puskával, vagy bezár egy pinceajtót. Az Oscar-díjas színész minden mozdulatában ott van a kedves nagypapába költözött Hannibal Lecter."

Szóval Anthony Hopkins neve azt hiszem magárt beszél; Emily Bluntra viszont szintén kíváncsi voltam, hisz sosem láttam még a vásznon. Színésznőként nagyon tetszett; nekem inkább a karakterével volt némi gondom. Szerintem túl hamar túllépett a vőlegénye halálán. Nem is pont a továbblépésről van szó, hanem arról, hogy képes volt a halott szerelme testvérébe beleszeretni alig a tragédia után? Ez nekem fura. Illetve ha nem szerette igazán Ben-t meg lehet érteni, hogy most meg talált valakit, akit szeret. A baj csak az, hogy a filmben semmi nem derül kis kettőjük kapcsolatáról; Ben a film legelején meghal.
"Emily Bluntnak baromi nehéz feladata volt, mert abroncsszoknyában és nyakig gombolt blúzban kellett észvesztően dögösnek lennie, így egyetlen fegyvere a szemvillanás és a mosoly maradt. Ő az, ki egyszerre tud szende szűz és a rendőrökkel verekedő szerelmes anyatigris lenni, miatta szerintem minden férfi képes lenne fejeket letépni és beleket marcangolni."


Hugo Weaving-ról én már a film előtt is azt mondtam, hogy olyan vadászos feje van xD ne kérdezzétek ezt hogy raktam össze, de ahogy ránéztem beugrott a Scotland Yard :D
"A vérfarkast üldöző Abberline felügyelő a régi változatban idegesítő karakter volt. Hugo Weaving viszont hideg logikájú, vadászkopó kitartású, angol gentlemannek mutatja be (pedig ausztrál), akiben együtt van a vámpírvadász Van Helsing és a briliáns agyú Holmes összes jó tulajdonsága. És még azt is megtudjuk róla, hogy ő nyomoz a Hasfelmetsző után."

A film zenéjét már akkor is imádtam, mikor még ki sem jött a film.
[(de hol is lehetett először hallani? http://apps.facebook.com/thewolfman/
Facebook: Wolfman alkalmazás (ahol jelenleg a 6226 játékosból 113. vagyok - de hát ki nézi... :)]

Danny Elfman szerezte, akiről ugye tudjuk, hogy Tim Burton-nel gyakran dolgozik együtt (Karácsonyi lidércnyomás, A halott menyasszony, Batman visszatér, Alice Csodaországban, Charlie és a csokigyár) Mit is jelent ez? Nagyon otthon van a sötét hangulatú filmek világában, így nagyon ütős filmzenét írt ide is.

Na de lássuk csak mi volt a legeslegjobb az egészben? Az, hogy e film által sikerült egy gótabb beütésű mozit találnom az Álmosvölgy legendájánál :D Oké, jó farkasemberes sztorihoz méltóan vannak benne belezős-fejletépős-vérspriccelős részek (ez egy 18-as karikás darab, nem olyan fiatal-indiánfiúk-szaladgálnak-félmeztelenül-film), de ezeket leszámítva gyönyörű. Vagy lehet hogy csak én találom annak xD de imádom a kőhidakat kis patakokkal, lovaskocsikat, sötét erdőket ezüstszín teliholddal és lepusztult templomromokkal - meg persze az 1800-as évekbeli csodás ruhákat :D

http://www.movshare.net/video/0ohphv372ybrp
***
mire...?
The Wolfman

miért?
asszem fent elmondtam mindent :D


Share/Bookmark

5 hozzászólás (írj véleményt!):

Káin írta...

Tisztelt Blogíró!

Elnézést a zavarásunkért és hogy spameljük magunkat, de szeretnénk minél több körben elterjedni.

Tudjuk ez egy erőszakos formája a terjedésnek, de mivel félünk, hogy írásaink elvesznek a semmibe arra gondoltunk egy commentben népszerűsítjük kis blogunkat, reméljük ezzel nem bántunk meg!

http://mortemaeternus.blogspot.com/

egy olyan oldal, ahol a film, könyv, versajánlók mellett, saját versek, álmok és gondolatok is jelen vannak.

Jelenleg 5 szerkesztő ír különböző témában, jó részt átszövi az okkult hangulat és miszticizmus , de minden más témára is nyitott, mint például street art, képregények és még sorolhatnám! A szerkesztők magukról kifigurázó képregénnyel is kedveskednek az olvasóknak :).

Reméljük felkeltettük érdeklődésedet és olvasni fogsz minket! Bátran kommentelj nekünk, hiszen várjuk a visszajelzést!

Ha zavartunk elnézést kérünk és a spamelés miatt is!

Kellemes blogolást és olvasást továbbra is!

Samu írta...

Asszem a büdös életben nem fogom megnézni.

Bloggerina Creepie írta...

valóban nem szeretem a spameket, de olyan szép körítést írtál hozzá hogy maradhat :)

.dóri. írta...

Ma néztem meg ezt a filmet!
A látványvilág nekem is tetszett, igaz, hogy komor, de mégis olyan szép volt a táj, a ház, London. Nem szeretem az olyan filmeket, amik megijesztenek, de néha kell ez a borzongás, szóval köszi a filmajánlót! :D

Bloggerina Creepie írta...

örülök hogy tetszett :)

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)