Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)-Anyu, kérlek, engedj ki, anyaaaa! - kiabálta hisztérikusan Alice. Mindkét öklével teljes erőből verte az ajtót, de az ütések hamarosan gyengültek, míg a földre nem csúsztott szép lassan az erőtlen kislány.
Szülei csak ekkor mentek be hozzá; ágyba tették, betakarták, majd rázárták az ajtót újra. Apja megköszönte a doktor segítségét, majd kikésérte az orvost jó éjszakát kívánva. Édesanyja ezalatt csöndben zokogva ült a kanapén és a sírástól már dagadt szemekkel a semmibe révedt.

Alice egy hete -mióta elkóborolt a mezőn egy teljes napra- folyton beszélő egerekről, nyulakról és kártyalapokról mesélt és soha nem akart egyedül maradni - egyetlen pillanatra sem. Szülei úgy gondolták, tizenhárom éves lányuknál ez már nem tudható be csupán gyermeki fantáziálgatásnak - akárhányszor magára hagyták, sírásba és csapkodásba kezdett, annyira félt az egyedülléttől. Attól félt, hogy ezek a lények, melyekről mesélt, el akarják rabolni és fogva akarják tartani őt. Torka szakadtából üvöltött minden éjjel, hogy menjen át hozzá valaki, ezért az elmúlt pár éjjel már beinjekciózta az orvos - azonban abban is megegyeztek, hogy ha az állapota nem változik sürgősen, pszichiátriai intézetbe szállítják.

Hajnalban Alice kezdett magához térni.
-Nem elég hogy megszöktél bájos kis odúnkból még az embereknek is beszélsz rólunk? - suttogta a nyuszi a lány hasán ülve. Alice rémületében egyébként sem mert volna kiáltani, de mikor meglátta, hogy a nyuszi egy kést szögezett felé, még lélegzete is elakadt.
-Azt hiszem nem leszünk így jóban... - kezdett bele mondanivalójába a rágcsáló, ekkor azonban egy nagy pofonnal leütötte az ágyról a lány. A nyúl magát vágta meg, mikor földet ért. Meglátta a vért a padlón, és sérülését kezdte keresni. Ezalatt Alice-nek épp annyi ideje maradt, hogy felpattanjon az ágyból. Az ablakfelé futott és gondolkodás nélkül ugrott a másodikról a betonra.

Az üregben tért magához. Lenézett véres ruhájára, kezeire, lábaira - melyek mind tele voltak sűrűn varrásokkal -, majd körbefuttatta szemét az odún. A nyuszi, a Kalapos, a mormota és a Fakutya mind ott ültek az asztalnál és teáztak.
-Na végre! Már mind nagyon vártuk hogy magadhoz térj.
Alice képtelen volt még a gondolkodásra, teljesen össze volt zavarodva, elég furán is érezte magát, de a nyuszi belekezdett a magyarázkodásba.
-Köszönöm hogy megkönnyítetted a dolgunk. Nem akartalak ám megölni; mindössze azt szerettem volna, hogy velem gyere .
A nyúl tartott egy kis hatásszünetetet, majd a mormota folytatta álmos hangon, lassan:
-Nem szeretjük ám ha megpróbálnak minket leleplezni, és te túl sokat meséltél. Jobbnak láttuk ha itt tartunk.
Alice szóhoz próbált jutni, ám csak sokadik próbálkozásra sikerült neki. Felköhögött némi vért, és még ezután is csak nagyon erölködve tudott hangosan megszólalni.
-Mi történt velem? - kérdezte lassan, krákogva.
-Hát semmire sem emlékszel?
Alice óvatosan megrázta a fejét. Nem emlékezett - viszont mintha a nyakán is varrásokat érezne.
-Jaj édesem, mindent a Kalaposnak köszönhetsz - mondta a nyuszi, a Kalapos pedig szerényen megemelte kalapját a kis hölgy előtt - ő dolgozott össze miután leugrottál az emeletről. De ne is beszéljünk ezekről a szörnyűségekről; gyere inkább csatlakozz hozzánk egy teára.
Alice még egy darabig gondolkodott; ám mivel se emléke, se jobb ötlete nem volt, magához vett egy csészét és töltött egy kis teát a kancsóból és helyet foglalt.

Reggel édesanyja a szobába belépve halványan véres kis nyúltappancs-nyomokat látott meg a padlón. Azonnal hangosan felzokogott, majd összeesett s többé fel sem kelt.
Alice pedig teázva, krikettezve tengette emléktelen és gondtalan életét a többi zavarodott odúlakóval... az idők végezetéig.
mire...?
Apocalyptica - Unforgivenmiért?
Én nem tudom hogy hoztam hoztam össze ennyire Alice-t és az Apocalyptica-t, de asszem ez  nálam már ígymaradt xDShare/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)