Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Ma már minden megeshet… na de akkor, fejtsük meg a titkok: miért is van szükségünk arra, hogy ún. celebrity - jelenségeket gyártsunk magunknak? (Tisztelet a pár % kivételnek)
A celebek. Mindenhol láthatjuk őket; újságok, tévéműsorok sikere múlik azon, mekkora „ez-történt-a-kedvenc-celebeddel” felirat díszeleg a címlapukon, reklámjukban. Azt sugallják, hogy ügyes-bajos dolgaik olyan fontosak, hogy saját dolgunk végzése helyett ezeket kell néznünk… és a többség nézi is.
Már most szögezzük le, hogy az olyan hírességeket, akik valóban tehetségükkel értek el sikereket, ki kell ebből hagyni. Ők tehetségek és megdolgoztak a sikereikért, ez rendben is van. A baj máshol kezdődik. Ha a nép unatkozik…
Végy egy átlagosnál feketébb / rondább, vörösebb hajú / nagyobb mellű, szőkébb stb. embert. A közegből, ahol az átlagon aluli... illetve ahol a nép normális intelligencia szinten aluli része unatkozik. Vigyük egy stúdióba. Öltöztessük fel olyan cuccokba, amivel az átlag, ahonnan kikerült és akik sajátjuknak tekintik őt, sosem látnak valószínűleg. Keverjük vicces helyzetekbe, zárjuk össze más celebekkel, énekeltessünk vele mulatóst (még ha semmit sem tud a magyar kiejtésről és nyelvről, akkor is), kísérjük el kameránkkal nyaralni, szülni, esküvőre, autót venni és el is adtunk mindent, amin a neve van. Fogyasztó diétát, könyvet, jégkrémet, autót, telefont.
Az egész ott hibázik, hogy az átlag mindezt meg is veszi. Ami viszont még ennél is nagyobb baj, hogy ők se tudják miért. Tetőzzük, lehet ennél nagyobb a gáz? Igen. Az, hogy őket nem is érdekli, a miért és az, hogy manipulálva lettek a média által…
De mindez szerintem nem itt kezdődött. Az egy merő véletlenség volt. Miért véletlenség? Mert beengedné bárki is direkt a stúdiójába Kiszel Tündét és Anettkát? Így történt, hogy belopakodtak a Budapest TV stúdiójába, kiszívták a stáb agyát és ott maradtak… Na jó, azért a fejem nem tenném rá, hogy tényleg így volt, de az elképzelés nem rossz. Szerintem.
Szóval valamilyen katasztrófánál / véletlennél fogva (kinek mi tetszik jobban, a választás lehetőségét meghagyom a kedves olvasónak) a tévébe kerültek. A réteg meg ugye, ahonnan jöttek meg ugye rájuk ismert, hogy jé, ezek olyanok voltak mint mi és mi lett belőlük. Benne vannak a tévében… (Juj, de jó nekik!) Így aztán műsorvezetőből sztárokká váltak, de mivel nem különleges tehetségük és kitartó munkájuk miatt lettek azok, használjuk inkább a „celeb” szót.
Na tessék, ezt is az amerikaiaktól vettük át. Celebrity = híresség… de nem, ez kevésbé divatos, használjuk a celebet…
Visszatérve a lényegre: pár embernek véletlenül sikerül, és mindjárt ezt tartják követendő példának. Mindenki megpróbál bejutni a tévébe; a századik tehetségkutatóra és valóságshow-ba is jelentkeznek, hogy majd egyszer őket ünnepeljék. Egyszerűbb, mint feltalálni valamit vagy tenni valami fontosat valakiért. Miért is agyalna azon a tömeg, hogy mit tehet a globális felmelegedés ellen, hogyha nézhetik Pákó gyermekét vagy Dundika lagziját a tévében?
„Megfordult a kocka / Az értelem süllyedni kezdett
Na ennek álljál ellent / Legyél akármilyen kemény gyerek
Akármilyen edzett

Láss tisztán végre már / Térj már észhez, Magyarország!”
(Alvin és a mókusok – Valaki dróton rángat)


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)