Olvasnivaló

Klasszikusok és bestsellerek - romantikus irodalom, fantasy, képregények és sok más minden

Néznivaló

Mozifilmek, animációs filmek és sorozatok

Hallgatnivaló

Pop/rock/alter, leginkább a világ különböző tájairól

Játszanivaló

Játékok lányoknak PC-re és androidra (romantikus visual novel műfaj előnyben :))

Sziasztok!

Ha kérdésetek/kérésetek van, ne habozzatok, írjatok kommentet! :)

Terjed, mint az influenza januárban. Fertőző; legelterjedtebb társaságokban, közösségekben - de még akkor is megtámadhat miket, ha otthon ülünk egyedül a tévét nézve vagy valamilyen magazint olvasgatva – ám a tévé, az újság és az ismerős, barát csupán a közeg, amin át terjed korunk egyik gyorsan elharapózó betegsége.
Tünetek: a fertőzött kezdetben csak vágyik valamire, aminél van egy jobb és olcsóbb termék – neki mégis a világhírű logóval ellátott példány kell. (Ez persze természetes, hisz „mindenkinek olyan van” szerinte és „a sztárok is ezt használják”) Ezután rossz esetben eléri még a végzetes hatás is a hirdetések és feliratok útján, melyek (többek között) úgy hangzanak, hogy „elveszi a beteg eszét” garantáltan: „Vedd meg! Legyen a tiéd! Gyűjtsd össze mindet!”
Kezelés: leghatásosabb a pénzhiány, a pénztől való eltiltás (bár ez egy ilyen betegnek komoly szenvedést okoz és csak valóban reménytelen esetekben alkalmazható.) Ha kezelhetőnek tűnik a beteg (legfőbb ismérve, hogy belátja problémáját), akkor egy kiadós elbeszélgetés is segíthet valakivel, aki felismerte ezt a gondot, segíteni akar és úgymond „két lábbal áll a földön”. Fel kell ismertetni a fertőzöttel, hogy ennél jóval nagyobb bajok is vannak a társadalomban és hogy nem fog összedőlni a világmindenség, ha nincs meg mindene, aminek a média szerint birtokában kellene lennie. Ha rájön, hogy a boldogsághoz nem pénz kell és ha egy hirdetőoszlop mellet állva nem vésődik egyből agyába az ott látott márkanév, gyógyultnak mondható. További kontroll és a kielégítő állapot elérése után a kezelés megszüntetése javasolható.


Share/Bookmark

0 hozzászólás (írj véleményt!):

Megjegyzés küldése

amennyiben választ vársz, ne feledd el meghagyni az e-mail címed! :)